Prentenboek: Duurt het nog lang? Negen maanden wachten op de baby| Review

prentenboek

Als je zwanger bent ven de tweede ( of derde of…) en je oudste kindje is een kleuter dan kan het wachten op de baby, lang duren. Floor Bal vertelt in het non-fictie prentenboek ‘Duurt het nog lang? Negen maanden wachten op de baby’ week voor week hoe de baby zich ontwikkelt.

Zwanger zijn

Toen ik zwanger was van de tweede was de oudste een jaar. Te jong om bewust mee te maken dat ik zwanger was en dat er een baby in mijn buik groeide. Toen zijn broertje was geboren had ik het idee dat de oudste gewoon iets had van; ‘He er is er ineens een bij in huis.’ Binnen een paar dagen wist hij de naam van zijn broertje en verder was het oké dat we ineens met zijn vieren waren. Hoe anders is het als je kindje ouder is en de zwangerschap veel bewuster mee kan maken.

Het prentenboek Duurt het nog lang?

Afgelopen oktober verscheen bij uitgeverij Gottmer het non-fictie prentenboek Duurt het nog lang?. Kleuters die een broertje of zusje krijgen zijn vaak hartstikke benieuwd naar wat er allemaal in de buik van hun moeder gebeurt. In dit non-fictieprentenboek vertelt wetenschapsjournalist en Vlag en Wimpel-winnaar Floor Bal week voor week hoe de baby zich ontwikkelt, met hierbij veel gevoel voor de belevingswereld van jonge kinderen. Illustratrice Iris Deppe maakte er tekeningen bij van de meest diverse stellen en gezinnen, van single moeder tot een homostel dat samen met een vrouw een kind krijgt.

Makkelijke teksten en mooie tekeningen

Wat meteen opvalt aan het prentenboek is het formaat. Het is groot en hierdoor goed handbaar voor kinderen. Het prentenboek is heel mooi getekend en de teksten zijn makkelijk te begrijpen voor kinderen. Het boek is kleurrijk en vrolijk door de mooie tekeningen en naast dat je week voor week voor kan lezen is er ontzettend veel te zien op de pagina’s. Het is een boek waar een kleuter dus ook heel veel in kan kijken om te zien en te ontdekken.

prentenboek
prentenboek
prentenboek

Dit prentenboek winnen

Van Uitgeverij Gottmer mag ik een prentenboek weg geven. Ben je zwanger of heb je iemand in de omgeving aan wie je dit boek cadeau zou willen geven? Wat moet je doen

 • Geef in een reactie hier onder aan dat je mee doet aan de winactie
 • Laat een geldig email adres achter
 • De winnaar krijgt per mail bericht.
 • Deze winactie loopt tot 10 januari 2020 ( Winnaar Lynsey via de blog en Sanne via Instagram, hebben bericht gehad)

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

12 reacties

 1. Marian B zegt:

  Wat een leuk boek! Jammer dat we deze niet hadden voor mijn zoontje. Ik zou het graag aan mijn zusje geven om het samen te lezen met haar zoontje.

 2. Dat boek ziet er leuk en vrolijk uit. Mooie tekeningen ook, en heel verhelderend denk ik voor kinderen.

 3. Liesbeth zegt:

  Super leuk voor ons zoontje. Ik ben bijna op de helft van deze zwangerschap, dus ook fijn om een boek te hebben om te kijken, lezen en over te praten!

  1. Jolanda zegt:

   Wat een toffe winactie, dit boek komt goed van pas!

  2. Iren zegt:

   Ik maak graag een kansje! Ik ben zwanger van de tweede en m’n dochtertje wil ik goed voorbereiden. Ik ben op zoek naar een goed boek om daarbij te helpen!

 4. zegt:

  Wat een prachtig boek! Mijn dochtertje is dol op prentenboeken en lezen. Ze krijgt er volgend jaar een nichtje/ neefje bij en hopelijk ook een broertje of zusje. Ze is super nieuwsgierig en wil alles weten dus dit komt goed van pas ♥️

 5. Chantal den Haan zegt:

  Wat een waanzinnig leuke Win-winactie voor zowel hier thuis als bij mijn kleuterklas! Voor het thema “Lentekriebels” komt dit boek als geroepen, Fingers crossed

 6. Anita te Gussinklo zegt:

  Een leuk boek voor een vriendin van mij.
  Die verwacht een 2e.

 7. Iris zegt:

  Wat leuk voor mijn kids. Ik loot graag mee.

 8. Renilda zegt:

  Lijkt me een leuk boek voor mijn kleinkinderen

 9. Oma Will zegt:

  Ik heb vijf kleinkinderen en die zijn erg benieuwd naar hoe een baby in de buik groeit.
  Doormiddel van dit boekje kan ik het hen uitleggen.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee.

 10. Noortje zegt:

  Wat een fijn boek! Heel erg fijn in de boekenkast op mijn werk, waar we werken met zeer jonge en kwetsbare kinderen die het erg lastig vinden als er een broertje of zusje bij komt. Dit boek lijkt me fijn om de kindjes te ondersteunen in het feit dat er gezinsuitbreiding komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept