kabeljauw
Diner Eten en drinken

Recept met vis: Kabeljauw met komkommer munt saus

Recepten met vis, niet iedereen hier in huis is even groot favoriet van vis bij de maaltijd. Toch probeer ik elke week wel een keer vis te eten.Dat kan tonijn zijn op de pizza of kabeljauw zoals in dit recept. Dit recept stond in april vorig jaar in de Boodschappen en is bij ons in huis een groot succes.

Vlees liefhebbers

Hier thuis heb ik echte vleeseters. Alle drie de mannen zij dol op een stukje vlees op hun bord. Kijk ik naar mezelf dan wil ik een keer per week wel eens vegetarisch of vis eten. Omdat ik de boodschappen doe en kook, gebeurd dit dus ook

Recept met kabeljauw

Dit recept kwam ik ooit tegen in de boodschappen ( het blad van de Deen en Boni). Ik lees deze bladen -net als de Allerhande en Jumbo- uitgebreid en haal eruit wat me lekker lijkt. Dit plaats ik dan in een map. Op weg naar deze map sneuvelen er altijd al een paar recepten omdat ze me toch niets lijken. Maar de winnaars gaan in de map. Ik maak het een keer en is het lekker dan blijft het in de map. Is het niet lekker dan gaat het recept de prullenbak in. Dit recept is erg lekker.Het grappige is dat de tomaten en komkommer in de saus zitten die over de vis heen gaan. Hierdoor hadden de kinderen niet door hoeveel groente ze binnen kregen.

Kabeljauw met komkommer munt saus

Hoofdgerecht- 4 personen – 30 minuten

2 tomaten

600 gr kabeljauw

2 eetlepels balsamicoazijn

2 eetlepels mosterd

5 eetlepels olijfolie

½ komkommer, in blokjes

1 eetlepel gehakte muntblaadjes

500 gr winterwortel

500 gram  voorgekookte aardappelschijfjes.

Bereiding:

Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in blokjes. Dep de vis droog. Meng de balsamicoazijn met de mosterd in een pan. Voeg al kloppend 3 eetlepels olijfolie toe. Schep de tomaten en komkommerblokjes erdoor en verwarm op een lage stand.

Meng de munt erdoor en houd de saus warm. Snij de wortelen in schijfjes en kook gaar. Bak de aardappelschijfjes in een beetje olijfolie.

Bak de kabeljauw in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Serveer de vis met de saus, de gebakken aardappelen en wortelen.

Eet smakelijk!

recept: kabeljauw met komkommer muntsaus

foto pixabay

6 thoughts on “Recept met vis: Kabeljauw met komkommer munt saus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *