Bij de paasdagen denk je al snel aan eieren, zowel de kippeneieren als de chocolade eieren, maar wat zijn nu meer typisch gerechten voor de paasdagen. Wat kan je deze dagen op tafel zetten en hoe kan je jouw tafel leuk decoreren? Alles voor de paasdagen op een rij.
Typische gerechten voor de paasdagen
Dit jaar kunnen we de paasdagen weer samen met anderen zijn en hoe leuk is het om dan samen te zorgen voor een paasbrunch? Maar wat kan je nu klaarmaken, wat zijn nu van die typische gerechten voor de paasdagen?
Een paasbrunch met eieren
Typisch bij een paasbrunch is chocolade. Chocolade eieren of chocolade paashazen en niet alleen om te verstoppen, die horen natuurlijk ook op tafel. Alleen al leuk ter decoratie. En dan de gewone eieren, deze horen toch gewoon bij de paasdagen. Vaak eten we deze gekookt, omdat ze dan leuk versierd kunnen worden. Maar als we dan toch over typisch paasdagen praten hoort daar eigenlijk alle gerechten met eieren wel bij. Doe eens iets anders voor de brunch en kies voor roerei met tomaat of gevulde eitjes.
Alle soorten broodjes
Bij de paasbrunche zie je vaak krentebrood en tulband, maar je ziet ook steeds vaker opbak broodjes in de vorm van een paashaas of croissantjes op tafel. Misschien nog niet typische gerechten voor de paasdagen, maar daar kunnen we zelf natuurlijk wel voor zorgen, zijn scones met clotted cream en jam, ei en bacon muffins of wat dacht je van cinnamon rolls. Om je vingers bij af te likken.
Vers sap en vers fruit
Even helemaal uitpakken met de paasdagen, dan is het toch ook echt pas pasen als er verse sap en vers fruit op tafel staat. Maak voor de kinderen leuk fruit spiesjes, daar zullen ze dol op zijn.
Bubbels op tafel
Nu we eindelijk de paasdagen weer samen door kunnen brengen, mogen daar misschien deze keer ook wel wat bubbels bij, alleen al om het samen zijn te vieren.
Vis bij de lunch
Wat nu typisch voorjaar is, is zalm met asperges. Hoe goed klinkt dit bij een paasbrunch?
Wat dacht je van dit heerlijke recept uit de Allerhande.
De tafel feestelijk versieren
Geen gerecht voor de paasdagen, maar wel iets wat typisch is voor feestdagen is de tafel leuk dekken en decoreren. Eten we normaal van een rustige tafel met misschien een tafelkleed, komen de mooie borden vaak op tafel met de paadagen. Hoe kan je de tafel nu vrolijk versieren voor de paas:
- Kies een vrolijk tafelkleed
- Echte paas servetten horen hier natuurlijk bij
- Haal kaas, vleeswaren etc uit de verpakking en leg dit op schaaltjes en bordjes
- Leuk is een grote houten broodplank met allerlei kleine gerechtjes
- Maak met de kinderen zelf eierdoppen om de eieren in te zetten
- Knutsel samen met de kinderen voor de paasdagen en zet dit op tafel
- Zet kaarsjes aan
Meer knutsel tips
Maak dit jaar eens een leuke paasdagen kaart en stuur deze op naar opa en oma of andere familieleden of maak een paaskrans voor aan de deur.
Ook heel leuk en makkelijk zijn zelf pompons te maken, leuk om met de kinderen te doen voor de paasdagen en zo de paas sfeer een beetje in huis te krijgen. Het is heel makkelijk met wol en karton te maken.
Dit jaar gaan we voor gezelligheid
Na twee jaar toch wat rare paasdagen gaan we dit jaar waarschijnlijk op zoek naar gezelligheid van familie en vrienden. Een paasbrunch vol typische gerechten voor de paasdagen hoort hier dan wel bij. Zorg voor een vrolijke gedekte tafel en geniet van de gezelligheid en van elkaar!
foto lodiblogt(tekening)