5 tips voor kidsproof wandelingen in de Franse Alpen

5 x kids proof wandelingen in de Franse Alpen

Wandelen met kinderen, het is niet altijd hun favoriete tijdsbesteding op vakantie. Toch is het hartstikke leuk om te doen en helemaal wanneer je kan genieten van de prachtige de natuur zoals in Morzine en Avoriaz in Haute-Savoie. Ontdek de Franse Alpen met deze kidsproof wandelingen en gratis download wandelgidsen.

5x kidsproof wandelingen

De Franse Alpen, een prachtige plek om de zomervakantie door te brengen, maar ook in de mei en de herfstvakantie plekken waar het prima vertoeven is. Wandelen met kinderen is leuk, al heeft niet elke kind er altijd even veel zin in. Met deze 5 kidsproof wandelingen krijg je ze zo meteen mee de bergen. En ga je wandelen in de bergen, lees dan ook even deze tips over goed voorbereid wandelen met kinderen in de bergen.

Dichtbij de natuur in Morzine en Avoriaz

Kidsproof wandelingen, het klinkt goed, maar hoe maak je een wandeling in de bergen nou echt leuk voor kinderen? Waar moet je zijn en welke wandelingen zijn er allemaal? Avoriaz en Morzine hebben een selectie met toegankelijke wandelingen op een rijtje gezet in een boekje die je gratis kan downloaden, Deze twee wandelgidsen zijn in het Engels en inclusief kaarten. Zo heb je het wandelboekje Avioraz en het wandelboekje Morzine. Onderstaande kidsproof wandelingen vind je ook in deze boekjes.

Wandelen en comfortabel slapen onder een heldere sterrenhemel

Kinderen hoeven niet altijd zoveel en zo lang te wandelen. Ideaal is daarom de kidsproof wandeling naar het Lil’Stash bos. Vanaf het centrum van Avoriaz loop je in een half uurtje dit bos in. Er zijn boomhutten, hangende loopbruggen, glijbanen en de majestueuze naaldbomen die de plaats omringen. Het is een echte magische plek midden in de natuur. Naast barbecueën kan je hier vanaf dit jaar ook slapen onder de sterrenhemel. Het kampeergedeelte bestaat uit 2 ruime canvas bivak tenten die elk plaats bieden aan maximaal 5 personen. De tenten zijn uitgerust met comfortabele bedden en warme dekbedden. Vanaf 95€ per nacht per tent. De wandeling uitbreiden? Download dan pagina 9 van het wandelboekje van Avoriaz.

Wandelen naar de waterval van Nyon

Een natuurwandeling vanuit Morzine die het riviertje de Dranse volgt en die uitkomt bij de prachtige waterval van Nyon. Onderweg kom je alles te weten over het vosje Gaspard dat in deze vallei woont. In aanvulling kun je bij het VVV een boekje over Gaspard kopen voor 2 euro. Meer informatie en een kaart  vind je op pagina 35 in het wandelboekje van Morzine.

Lac des Mines d’Or in Morzine

Het Lac des Mines d’Or in Morzine is een klein meer omgeven door alpenweiden en naaldbossen. Via informatiepanelen ontdek je meer over de rijke biodiversiteit dat het gebied kent en het belang en vele functies van het bos. Leuk voor de kinderen, maar ook de ouders zullen dit interessant vinden.
Nog niet moe? Op 20 minuten wandelen ligt het Fréterolle chalet. Hier dartelen de geitjes vrolijk over de alpenweiden. Je kunt er iets drinken – en uiteraard geitenkaasjes proeven.  

Wandelen? Of toch liever een verfrissende duik in het meer van Montriond

Het meer van Montriond bij Morzine is het derde grootste meer van de Haute Savoie. In 3 km loop je het helemaal rond. Te warm voor een wandeling? Neem dan een verfrissende duik in het water. Wanneer je vanaf het einde van het meer 10 minuten doorloopt kom je bij het Les Albertans. Een gehuchtje met traditionele architectuur. Nog een stukje verder raast het water van de indrukwekkende Ardent waterval naar beneden.  

Wandelproeverij – met de mooiste uitzichten bij Avoriaz

Wandelen naar een berghut heeft altijd wat magisch, helemaal voor kinderen. De Abricotine berghut past dus prima bij deze kidsproof wandelingen. De hut ligt op 1.635 meter hoogte en heeft uitzicht op de waterval des Brochaux. Je kunt er lunchen of een heerlijke bosbessentaartjes eten. Een volgende stop is de berghut van Chésery dat op de Frans-Zwitserse grens ligt. Vanuit de locatie heb je uitzicht op het prachtige Lac Vert. De berghut van Chésery is een oude stal die dateert uit de 19e eeuw. In 1987 is het geheel gerenoveerd en de eigenaars maakten er een fijne gîte van. Je kunt er simpele gerechten van lokale streekproducten proeven en er is grote kans dat je onderweg  een herder met z’n kudde schapen tegenkomt. Vind deze wandeling op pagina 18 van het boekje van Avioraz.  

Morzine en Avoriaz   

Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt 3.000 inwoners. Avoriaz ligt op een hoogte van 1800 meter en is een autovrije wintersportplaats middenin Les Portes du Soleil. Van een afstand bootsen de gebouwen de rotsen onder het dorp na. Beide dorpen liggen in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie. Meer informatie vind je op de site van Morzine-Avoriaz of op de site van Avoriaz.

De bergen in

Voor mij hebben bergen iets magisch, ik kom veel en graag. Juist om te wandelen, maar ook om te klimmen. Ook wij hebben onze kinderen echt wel eens moeten verleiden met een ijsje na het wandelen, maar eigenlijk gaan ze altijd met plezier mee. Al gaat de voorkeur uit naar klimmen boven wandelen. Juist als ze jong zijn is het belangrijk niet te lang en te ver te lopen, want dan hou je het ook leuk. Met deze 5 kidsproof wandelingen, komt het helemaal goed. En download ook zeker deze wandelgidsen, ideaal!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept