Hoe bepaal je de beste plek voor een moestuin

Wat is nu de beste plek voor een moestuin?

Wat is nu de beste plek voor een moestuin? Als je kijkt naar de ruimte die je hebt, de zon en schaduw die in de tuin komt. Maar ook wat je wil laten groeien. Omdat ik zelf al druk bezig ben met kweekbakken, maar met de locatie van mijn moestuin aan het stoeien was, ging ik op zoek naar antwoorden wat nu de beste plek is voor een moestuin.

Beginnen met zaaien

Wil jij een moestuin beginnen, dan is het niet zo dat je maar even iets kan doen. Om echt resultaat te halen uit je moestuin zal je hier tijd en aandacht aan moeten besteden. Zelf dacht ik ergens in april de zaadjes in de grond te moeten stoppen. En toen ik las over voorzaaien, dacht ik; ‘Dat ga ik allemaal niet doen’. Tot ik door had dat dit bij verschillende groenten wel verstandig is. Maar ook had ik geen weet van kweekbakken of planten verspenen. Ik heb me hier eerst goed over in moeten lezen en toen kwam ik er al achter dat een moestuin beginnen niet zo maar even iets is wat je doet.

Lees ook: Waarom kweekbakken gebruiken bij een moestuin.

De ideale plek voor een moestuin

Nog even en de plantjes die ik verspeend heb kunnen in de grond. Net als de andere zaadjes, die nu nog in de verpakking liggen te wachten. Maar wat is nu de beste plek voor een moestuin. Waar heb je kans op het meeste resultaat?

Wat is de beste plek voor een moestuin

Nu is het zo dat je niet alleen je zaadjes kan planten in de tuin zelf. Je kan ze ook in bakken of potten zetten. Dit staat niet alleen super gezellig het is ook makkelijk wanneer je minder plek hebt in de tuin. Zelf ben ik zoekende geweest, naar de beste plek. De kant van de tuin die ik in gedachte had, kreeg echter toch te weinig zon. Toen heb ik mijn plan omgegooid en heb een ander stuk tuin vrij gemaakt voor mijn groenten. Dit is niet heel groot en ik wil eigenlijk dit jaar gewoon eens kijken hoe het gaat. Bevalt het goed, dan kan ik volgend jaar altijd meer ruimte vrij maken. Maar wat is nu de beste plek voor een moestuin?

In het zicht

Het eerste wat ik overal lees is dat de beste plek voor een moestuin in het zicht is. Want uit het oog, uit het hart. En dat is ook echt wel zo. Mijn kweekbakken staan voor mij op de vensterbank en ik moet zeggen dat ik hierdoor niet vergeet ze water te geven, zouden ze niet zo in het zicht staan dan zou het waarschijnlijk lastiger zijn. Ook is het leuk om naar het groeien van de planten te kijken en, ook niet onbelangrijk, hierdoor vergeet je niet wat je hebt. Denk aan kruiden voor in de keuken. Het makkelijkste is wanneer je deze in het zicht hebt, af kan knippen en kan gebruiken.

Kies voor een zonnige plek

Voor de beste plek voor een moestuin is het belangrijk dat het er licht is. Dus zorg voor en zonnige plek. Het liefst een beetje aan de west of zuidkant van de tuin, zodat de oost en noordenwind er geen vat op kan krijgen. Het beste voor jouw moestuin is als er dagelijks zo een vijf uur tot acht uur zonlicht per dag kan zijn.

En uit de wind

Probeer jouw moestuin ook een beetje uit de wind te houden, maar laat de struiken er om heen weer niet te veel schaduw geven. Je ziet de beste plek voor een moestuin, die is nog niet zo makkelijk gevonden.

De grond bewerken

Let goed op welke aarde je aanschaft bij de tuinwinkel. Zo heb je voor je moestuin speciaal moestuin zakken met potgrond. Voor een gezonde en natuurlijke moestuin is het verstandig om biologische (of organische) potgrond te gebruiken. Hiermee help je het milieu een handje, en zijn jouw kruiden en groenten gezonder te kweken. Kijk goed rond bij een tuincentrum wat ze allemaal hebben. Weet wel dat een zak potgrond er zo doorheen gaat, neem gerust wat extra zakken mee.

Lees ook: Hoe kan je duurzaam kweken in de tuin, op de vensterbank of het balkon.

Beginnen met groeien en bloeien

Voor mij is dit jaar het eerste jaar dat ik een moestuin ga beginnen. Of ik de beste plek voor een groententuin heb gevonden, ik denk het wel. Of ik genoeg ruimte heb, ik twijfel, maar dat zal ik zien. En zoals ik al eerder schreef, ik kan volgend jaar altijd extra bakken of potten nemen om in te planten. De voorpret alleen al is leuk. Begin je net als ik, zoek dan de beste plek voor jouw moestuin voor hopelijk het beste resultaat.

Alle producten voor in en om je moestuin, vind je hier.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept