Hoe kun je nu duurzaam kweken in tuin, vensterbank of balkon

duurzaam kweken in de moestuin met deze nieuwe producten van nature

Van aardappelen tot basilicum en courgette: uit eigen tuin smaakt alles beter. Helemaal als je kiest voor duurzaam kweken. Met de producten van tuinmerk Nature® is dit extra makkelijk, ook wanneer je op het balkon wil tuinieren. 

Tuintrend: duurzaam kweken doe je met deze noviteiten 

Duurzaam kweken, het klinkt eigenlijk heel logisch, want wanneer jij een moestuin hebt, zal je misschien ook wel veel met duurzaamheid werken. In een moestuin, maar ook met kweekbakken en het laten groeien van plantjes, zie je veel recyclebare spullen. Nu breidt tuinmerk Nature® hun kweekassortiment uit met praktische en duurzame benodigdheden. Ik ben een beginneling wat moestuin betreft en tot voor kort was Nature® een onbekend merk voor mij. Tot ik ze leerde kennen tijdens een blogboot event. Hier kreeg ik naast informatie ook een goodiebag mee, met onder andere artikelen voor het duurzaam keken van een moestuin.

Hoe kan jij duurzaam kweken

Je wil graag duurzaam kweken, tenslotte is dit beter voor het milieu en jouw plantjes. Maar hoe kan jij dit nu doen? Onderstaande tips kunnen jou helpen:

Set biologische afbreekbare kweekpotjes met tablet van kokosvezel

Wil je zaden of huiskamerplanten opkweken, dan zijn biologisch afbreekbare potjes met tabletten van kokosvezels van Nature® een uitkomst. De tabletten in de potjes zorgen voor de juiste mate van zuurstof en water zodat een gezonde wortelgroei gestimuleerd wordt. Vervolgens kun je de afbreekbare potjes in het geheel in de grond plaatsen. Ideaal want dan hoef je niet moeilijk te doen met verspenen en daarna in de grond zetten, zo beschadig je ook geen wortels.

biologische afbreekbare kweekpotjes van Nature

Een set bestaat uit drie potjes van gerecycled houtvezel met tabletten van kokosvezels, adviesprijs€ 4,99. 

Mini-kweekkas met biologisch afbreekbare kokosmat 

Duurzaam kweken is ook herbruikbare mini-kweekkassen gebruiken. Deze kweekas van Nature® past prima op de vensterbank en is verkrijgbaar in twee formaten. Plaats de biologisch afbreekbare kokosmat op de bodem. Doordat deze vocht vasthoudt wordt de ontkieming van de zaden bevorderd. Ga je de plantjes in aparte potten zetten, knip de kokosmat dan van tevoren op het juiste formaat. 

mini kweekkas is een vorm van duurzaam kweken

De mini-kweekkas is verkrijgbaar in 35 x 23,5 cm en in 49 x 15,5 cm, adviesprijs € 10,95. De bijbehorende kokosmatten van 30 of 45 cm zijn apart te koop, adviesprijs € 3,49.

Plantzakken voor aardappelen, kruiden en knolgewassen 

Heb je nou een kleine en bescheiden tuin of balkon dan zijn deze nieuwe, hippe plantzakken ideaal. De Nature® plantzakken, verkrijgbaar in beige en antraciet, zijn speciaal voor het kweken van knolgewassen, kruiden en aardappelen. Met de handige klep kunnen aardappelen op ieder moment worden geoogst en dankzij de handvatten zijn de plantzakken eenvoudig te verplaatsen.

Plantzakken voor aardappels, kruiden en knolgewassen

De plantzakken zijn gemaakt van PE-vliesstof en hebben een afmeting van H 43 x Ø 33 cm, adviesprijs € 19,95.

Nature® tuinproducten zijn verkrijgbaar bij tuincentra en webshops door heel Nederland. Voor meer informatie kijk hier.

Duurzaam kweken voor een mooie oogst

Nu ik een moestuin ben begonnen, ontdek ik pas wat er allemaal bij komt kijken. Ik ben heel blij dat ik ook duurzaam kweken kan door te recyclen, turfmatten te gebruiken en vooral goed om te gaan met de spullen die ik heb. Zo gebruik ik ook herbruikbare kweeklabels van Nature. Ideaal. Ben je net zo gek op tuinieren als ik, kijk dan zeker op de site van Nature.

kweeklabels voor in de moestuin

foto’s lodiblogt/ beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    De mini kweekkas vind ik een uitkomst! Daar ga ik serieus naar kijken, want hoewel ik weinig zonlicht op de vensterbank krijg, moet er wel iets te groeien zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept