DIY – knutselen voor de paasdagen

Ideeën voor de paasdagen om te knutselen

Het is lente en nog even en de paasdagen komen er weer aan. Misschien doe je hier niks mee of vind je het juist leuk om je huis weer even helemaal in de paas sfeer te brengen. En nu we momenteel toch meer binnen zitten is het misschien helemaal wel leuk om wat te knutselen voor de paasdagen!

Decoratie voor het voorjaar

Voor de kerstdagen schreef ik al hoe je je tafel leuk kan dekken en dat hele, ‘we kleden het huis leuk aan’ kan natuurlijk ook doorgevoerd worden voor de paasdagen en het voorjaar. Pasen is zo een fijne tijd, omdat het vaak gezien wordt als het begin van de lente. Nu valt het paasweekend dit jaar wel vroeg, maar laten we hopen dat het weer ook alvast een beetje meewerkt en we de deur weer uit mogen, zodat we hier ook van kunnen genieten. Een vaas met bloemen kan trouwens altijd! Het geeft kleur en geur aan je huis en geeft dat fijne voorjaar gevoel.

De kleur van pasen is geel

We weten allemaal, dat de kleur van pasen geel is. Maar geel is misschien niet meteen een kleur die je in overvloed in huis wil hebben. Bij de paasdagen kan je ook gerust kiezen voor aardetinten en de kleuren van voorjaarsbloemen gebruiken. Leuk is om de tafel gezellig aan te kleden voor een paas brunch. Met leuke eierdopjes, gele servetten en kaarsen. Op tafel komen natuurlijk de eieren en het paasbrood. Voor het ultieme voorjaarsgevoel kan je altijd kleine vaasjes met bloemen op tafel zetten.

Knutselen voor de paasdagen

Nu we zoveel binnen zitten is het ook zaak om de kinderen een beetje te vermaken. Voor school moet de jongste al een paas placemat maken en verder kijk ik veel rond op Pinterest. Zelf heb ik in het verleden ook al het een en ander gemaakt voor de paasdagen. Zo maakte ik zelf al eens een pompon voor pasen en ben aan het haken geslagen. Deze items komen deze dagen tijd weer beneden te staan.

pompon zelfmaken paas dagen

Maar het kan nog veel leuker

Bij de paasdagen horen eigenlijk ook chrysanten. Deze kleurrijke bloemsoort heeft met 400 rassen meer dan genoeg prachtige bloemen om uit te kiezen. Perfect om een uniek bloemstukje te maken deze Pasen! En wat is nu leuker dan om voor deze chrysanten een mooie kleurrijke vaas te maken. Het enige wat je nodig hebt is twee kleuren verfspuitbussen, een oude vaas of pot, en jouw favoriete chrysanten.

Zo maak je deze kleurrijke vaas:

Draai het potje om. Voor de basis van de vaas gebruik je de donkerste kleur verf. De kleur moet het zwaarste aangezet worden richting de onderkant (nu boven) van de vaas. Naarmate je het midden bereikt, breng je geleidelijk de verfbus steeds verder van de vaas af. Dit is essentieel voor een mooie verloop van kleuren en voorkomt dat je geen harde lijn creëert. Let goed op dat je meerdere lagen aanbrengt zodat je niet meer door het potje heen kunt kijken. Hierdoor is de kans op glijdende verfdruppels kleiner en wordt de kleur mooi egaal. Herhaal dit proces met de tweede, lichtere kleur. Ben je toch niet zo gek op kleurtjes? De vaas ziet er ook mooi uit met slechts één basiskleur op de bodem en een doorzichtige bovenkant. Laat de vaas goed drogen.

Terwijl de vaas droogt, kan je beginnen met het samenstellen van jouw boeket. In de stijl van Pasen kan het leuk zijn om een eclectische mix van witte pomponvormige chrysanten met kleinere pastelkleurige chrysanten. Denk hierbij ook aan de hoogte van de stelen; snij ze niet af op dezelfde lengte. Door een verschil in hoogte creëer je heel gemakkelijk een speels effect. Let ook vooral op het schuin snijden van de stelen: hoe schuiner de steel, hoe langer de bloem vers blijft!

Is de verf helemaal droog? Vul dan de vaas met een flinke laag helder en lauw water om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw chrysanten. Werk bij het stylen van jouw boeket rondom jouw vaas; laat de bloemen niet allemaal dezelfde kant op kijken. Zo is het boeket mooi vanaf elke stoel rondom de ontbijttafel. Vrolijk Pasen! Geïnspireerd geraakt door deze bijzondere bloem? Kijk dan voor meer informatie op de website van Just Chrysanthemum

Ik heb deze vazen trouwens niet zelf gemaakt, deze beschrijving en foto’s komen van een persbericht

leuk om zelf te doen

Een paas brunch

En mag het zo zijn dat we de paasdagen weer samen met anderen kunnen vieren dan is het misschien leuk om na al deze weken thuis zitten een beetje uit te pakken met een paasbrunch. Mocht je nog ideeën zoeken voor deze brunch? De recepten van de volgende (paas) gerechten staan op mijn site: salade van raddichio, appel, speck, asiago kaas en hazelnoot. Een lekkere risotto met appel en venkelworst en als toetje nog een apfelstrudel met malaga ijs.

Richt jij je huis een beetje in zo met de paasdagen?

foto’s lodiblogt/beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. zegt:

  ik deed dat vroeger veel, vazen spuiten 😀 zo leuk! aan pasen zelf doen wij eigenlijk niks, vroeger toen de meiden klein waren wel maar tegenwoordig niet meer

 2. Lodi, wat heb je dat prachtig gemaakt zeg! Ik viel meteen voor de eerste foto. Ik vind het echt prachtig, en mooi die pasteltinten!

  1. Mandy zegt:

   Wat leuk allemaal! Toen ik nog klein was versierden we het huis wel enzo maar nu ik groter ben.. geven we niet echt zo veel meer om pasen. Eitjes zoeken en schilderen was wel altijd zo leuk!ik vind de vazen trouwens heel leuk

 3. Oeh ik denk dat ik die vaas van de week ga maken! Moet mezelf toch bezighouden haha.

 4. zegt:

  Leuk idee met die vazen. Ik vind ze echt prachtig!

 5. zegt:

  Pasen vind ik zo gezellig door de pasteltintjes alleen al! En veel chocolade, ook niet verkeerd!

 6. zegt:

  Leuke tips voor wie thuis zit…!

 7. zegt:

  Leuk dat gefreubel met pasen denk ik altijd gelijk aan voorjaar , leuke kleurtjes enz

 8. Ooooh wat zijn die gespoten vazen ontzettend leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept