Pompon voor de paasdagen maken- DIY
Creativiteit

Pompon voor de paasdagen maken- DIY

De paas dagen zijn  altijd een mooi moment om te gaan knutselen. Dus haal je papier en wol uit de kast en maakte een paar leuke vrolijke paas creaties, zoals een pompon. Heel leuk en makkelijk om samen met kinderen te maken.

Paas eieren haken

Je kan gaan haken, wat dacht je van bijvoorbeeld paas eieren haken? Super leuk om te maken en niet moeilijk. Ideaal want deze paas eieren hang je elk jaar gewoon weer op hun plek.

Paas pompon maken

Maak je eigen Paas decoratie. Na de eieren van vorig jaar, ging ik deze keer op zoek naar nieuwe inspiratie. Omdat ik graag eens wat anders wilde dan haken of breien, zocht ik naar leuke tips en ideeën en kwam deze super leuke, makkelijke pompons tegen. Het idee van deze creaties komt bij  Honderdprocentheppie vandaan. Ik heb mijn eigen draai aan de pompons gegeven, puur met de dingen die ik in huis had.

Wat heb je nodig

  • karton
  • Papier
  • schaar
  • wol

Schets de paashaas en het kuikentje eerst even op karton. Knip de vorm van het kuiken en paashaas eerst dubbel uit en trek dit na op een vouwblaadje en plak die op het karton plakte.

pompon

Wikkel de wol om het kuiken en om de paashaas. Je gaat met het wol gewoon langs het hoofdje en de pootjes. Gebruik een goede scherpe schaar wanneer je het wol los gaan knippen en hou het wol goed vast in het midden van het figuur, Wikkel meteen een draad tussen het karton door, dan blijft het wol goed op zijn plek zitten.

Normaal zou je bij een pompon het karton weg knippen, maar nu laat je het natuurlijk mooi zitten en je hebt hartstikke leuke en vrolijke paas decoratie.

pompon

pompon zelfmaken paas dagen

Heb jij nog leuke paas DIY, plaats deze dan op de site van Kreanimo.

foto’s lodiblogt/ pixabay

41 thoughts on “Pompon voor de paasdagen maken- DIY”

  1. Wat schattig! Dat zijn van die leuke dingen die ik vroeger op school maakte (en inmiddels niet meer). Zonde want juist heel leuk om te doen met kleuter. Dank voor de tip!

  2. Ik ben totaal niet creatief aangelegd dus iets in elkaar knutselen is niet aan mij besteed. Sowieso heb ik niks met Pasen behalve dat het een lekker lang weekend is,, dus bij ons thuis kom je hooguit paaseitjes tegen maar verder niks.

  3. haha, wat grappig, ik herken dit nog uit mijn jeugd, om zo pompom’s te maken. Zelf ben ik niet zo’n creatieveling, maar vind het wel altijd leuk om dit soort dingen te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.