Fotograferen: De natuur op zijn mooist

Fotograferen van de natuur.

Fotograferen is zo leuk om te doen, helemaal als de natuur er zo mooi uit ziet. Zoals in de winter. Maar ook het strand, bos of de duinen zijn favoriete plekken. Toch wil ik ook wel eens in de stad een foto schieten, zie ik mooie plaatjes, maar ik wil meer. En beter.

Natuur en Cultuur

Tegenwoordg zijn de meeste foto’s op mijn telefoon van mijn kinderen. Daar waar ik voorheen hele andere onderwerpen had om te fotograferen, zijn zij tegenwoordig toch de hoofdpersonen op de camera. En terecht natuurlijk. Maar ik kan ook nog steeds ontzettend genieten van prachtige foto’s uit de natuur en steden. Wij zijn echte bergen fans en onze zomervakanties brengen wij dan ook door tussen de bergen. Hier kan ik foto’s blijven maken. Ook steden als Rome, Parijs en Berlijn zijn favoriet wanneer het om het schieten van plaatjes gaat en dan probeer ik tegenwoordig met de digitale camera ook heel veel uit. Want daar waar het vroeger zonde van het fotorolletje was, kan je nu van alle standen en kanten foto’s maken en welke niet mooi is geworden die deleten we gewoon.

Lees ook: Hoe maak je optimaal gebruik van je smartphone.

Cursus fotografie

Al jaren zeggen we thuis tegen elkaar, we zouden eens een cursus fotografie moeten doen. Gewoon omdat we het allebei zo leuk vinden. Dit is er nog steeds niet van gekomen, wel hebben het boek ‘De digitale fotografie bijbel’ waarin ik nu ook echt eens in ga beginnen. Daarnaast hoop ik door de Crea-Cross groep van creatieve bloggers meer fotograferende bloggers te kunnen volgen, waardoor ik meer technieken kan leren, ideeën op doe om betere foto’s te leren maken. Het jaar is net begonnen, dus ik kan nog heel wat opsteken dit jaar en veel de natuur in gaan met mijn camera.

Lees ook: Fotografie als hobby. Waar begin je en wat fotografeer je.

Bevroren

Mooi vind ik het om foto’s in detail te maken. Foto’s van dichtbij, van mijn kinderen de gezicht uitdrukking pakken, bloemen in volle bloei waarop de kleuren prachtig uitkomen. Bevroren takken vol ijs, waarbij je de kou bijna gaat voelen. Ondanks dat ik dol ben op mooi weer, hoop ik dat de natuur me dit jaar nog een paar van deze prachtige dagen geeft waarbij de takken bevroren zijn en de straten wit.

natuur op zijn mooiste

Meer boeken over fotografie: Kijk hier voor producten

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  Fotograferen vind ik ook altijd zo leuk, alleen kan ik het niet zo heel goed. Veel plezier met fotograferen! Ben benieuwd wat voor mooie foto’s je nog meer gaat maken.

  1. Drankje, ik hoop mooie plaatjes te kunnen plaatsen, leuke uitdaging!

 2. Margo zegt:

  Ik herken mezelf erg in je verhaal. Ik zou ook meer met mijn mooie camera willen doen, want uiteindelijk gebruik ik die vooral – en bijna alleen maar – op vakantie.

  1. Zonde he! precies hier zo. Tijd om er verandering in te gaan brengen 🙂

 3. zegt:

  Ben erg benieuwd naar je foto’s ☻ Leuk!!!

  1. Ik ga er wat moois van maken, de plannen zijn er , nu nog uitvoeren 🙂

 4. Fijn dat je jezelf wil uitdagen met Crea-cross.
  Ik hoop voor je dat er nog fotografen mee op de kar springen.
  En dat je er dan iets van kan leren.
  Ik heb zelf fotografie les gehad op school en later ben ik nog een cursus voor mijn digitale camera gaan volgen.
  Toch doe ik er te weinig mee.

  Maar, euhm – mooie foto’s zeg!

  1. Dankje! Ik hoop ook dat er meer fotografie gaat komen, maar dat zal wel hoor, het zijn zo veel leuke onderwerpen!

 5. Aimee zegt:

  Hoi, herkenbaar! Maar sinds vorig jaar pak ik steeds meer mijn camera. En ik ‘dwing’ mezelf hem van de automatische stand af te halen.Ik vind het echt heel erg leuk. Gezellig ook dat je meedoet aan de CreaCross uitdaging. Ik ben volgende week aan de beurt met het thema ‘rond’ en zal dan ook foto’s bij dat thema gaan plaatsen. Groetjes, Aimee

  1. Oh leuk, ik ben benieuwd wat jij bij het thema gaat maken. Goed om te lezen dat jij de fotografie weer heb opgepakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept