Hoe maak je optimaal gebruik van een smartphone

smartphone accessoires

Een smartphone, we hebben er allemaal wel een. Ik kan niet meer zonder en zelfs mijn kinderen hebben tegenwoordig een mobiel. Al kan de jongste hier alleen nog spelletjes op doen. Maar hoe maak je nu optimaal gebruik van je smartphone?

Bloggen maakt mij ook verslaafd

Als blogger ben ik verslaafd aan mijn laptop en iPhone. In het begin van mijn blog carrière had ik nog een Lenova laptop, maar al snel besefte ik dat ik graag een Apple MacBook wilde kopen. Waarom? Mijn man had een Apple en als ik zag wat een gebruiksgemak dit gaf (zeker met een Iphone ernaast) wilde ik dit ook en sinds ik deze kocht, wil ik niet anders meer. Ik weet dat iedereen hier een eigen mening over heeft, maar voor mij is mijn MacBook Air, gewoon ideaal. En sinds ik aan het begin van dit jaar een typecursus afronde ben ik helemaal blij als ik aan het typen ben. Echt, die typecursus had ik jaren eerder moeten doen, wat makkelijk en snel type ik nu!

Wanneer had jij je eerste smartphone?

Wanneer ik mijn man moet geloven was ik laat met mijn eerste smartphone. Ik kreeg mijn eerste mobieltje van mijn ouders in 2002. Ik kocht toen een auto en mijn ouders vonden het verstandig dat ik ook een mobiel zou hebben, voor het geval dat. Dit was toen nog formaat koelkast. Toen ik de man leerde kennen en hij in de mobiele telefonie bleek te werken, werden mijn telefoons steeds moderner. En de laatste jaren is mijn collectie telefoon accessoires ook aardig gegroeid. Sommige zijn ideaal sinds ik blogger ben en anderen gebruik ik puur omdat ik dit makkelijk vind.

De accessoires die makkelijk zijn in gebruik

Een hoesje

Ten eerste een hoesje voor mijn smartphone. Mijn voorkeur qua hoesje gaat altijd uit naar een portemonnee model. Ik kies meestal voor een hoesje met foto of leuke tekst. Voor mij is een portemonnee hoesje het meest ideaal, omdat ik de bescherming die deze geeft erg fijn vind. Ik  heb nu een iPhone 7 maar droom eerlijk gezegd wel eens van iets nieuws. Mocht ik toch een iPhone Xs Max hoesje nodig hebben, dan ga ik weer voor een foto denk ik, dit vind ik toch wel heel erg leuk.

Een oplader voor in  mijn tas en auto

Een smartphone oplader voor in de auto, is een accessoire die ik dus gewoon nog niet had. Terwijl ik steeds vaker op stap ben voor mijn blog.  Dus een oplader voor in de auto had ik hard nodig en gebruik ik nu veelvuldig wanneer ik onderweg ben. Daarnaast heb ik ook een draadloze opladers standaard in mijn tas zitten. Dit is een oplader die ik voor meerder smartphones kan gebruiken aangezien er drie stekkers aan zitten. De oplader is klein en licht, prima om altijd in mijn tas te hebben.

smartphone accessoires

smartphone accessoires

Meer accessoires voor in de auto

Naast dat ik in mijn eigen auto accessoires voor mijn smartphone heb liggen, liggen er ook een paar bij de man in zijn auto. In mijn eigen auto heb ik navigatie en staat mijn telefoon gekoppeld aan mijn carkit. Rij ik in de auto van de man, dan zet ik mijn telefoon in een houder, omdat ik dan graag mijn telefoon gebruik voor het navigeren, Doordat ik de houder in het ventilatie vakje schuif kan ik de navigatie goed horen wat ik erg prettig vind. De houder zit stevig en ik hoef niet bang te zijn dat hij valt. .

Een bluetooth koptelefoon

Zowel de jongens als ik hebben een bluetooth koptelefoon. Ik vind dit ideaal. De jongens hebben er een met een begrensd volume en zelf heb ik een koptelefoon die ik veel gebruik met wandelen. ideaal want eindelijk zit ik niet meer met snoeren in de weg. De man gaf al vaker aan dat hij ook wel eens een koptelefoon wilde hebben. Hij werkt op een plek waar ze flexibele werkplekken hebben en al probeert hij aak met collega;’s te zitten, hij zit ook nog wel eens met anderen. Om dan af en toe eens muziek op te zetten, leek hem wel wat.

Welke kies je dan?

Hij probeerde de Fresh ’n Rebel  Wireless HeadPhone uit. Deze Headphone produceert zuiver geluid, een diepe bas en heeft een cool design. Dit product heeft een geïntegreerde afstandsbediening, dus hij hoeft zijn toestel niet meer tevoorschijn te halen om een nummer te pauzeren of om een oproep te beantwoorden. De man is erg enthousiast over de Headphone. De koptelefoon connect makkelijk met bluetooth aan zijn smartphone, het is compact. Hij neemt hem dus makkelijk mee in zijn werk tas. De koptelefoon gaat een uur of tien mee en is snel weer opgeladen en mocht hij toch zonder batterij zitten, er zit nog een back-up kabel bij dus hij zit nooit zonder muziek op zijn werk of in de trein.

Ik heb hem zelf natuurlijk ook even uitgeprobeerd en vond de zachte band om het hoofd, maar ook die op de oren echt super fijn zitten. Ik snap zijn enthousiasme wel.

Oordopjes om mee te nemen

Nu heb ik niet altijd mijn koptelefoon bij me. Wel heb ik naast mijn smartphone altijd oordopjes in mijn tas zitten. Deze Unik Edition Headphones van Happy Plugs spelen helemaal in op de huidige trends door het marmer design. Daarnaast zijn de oordopjes uitgerust met een bedieningspaneel en afgemaakt met gel randen voor extra comfort. Ze zitten prima in mijn oren en geven goed geluid.

Al met al heb ik genoeg accessoires bij mijn smartphone, die ik bijna dagelijks gebruik.

Heb jij nog accessoires voor je smartphone waar van je zegt, die zijn onmisbaar?

foto’s lodiblogt/ disclaimer
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

28 reacties

 1. zegt:

  Goed om te lezen dat een koptelefoon met Bluetooth zo lang blijft werken. Dat vroeg ik me namelijk altijd af en was voor mij de reden er nooit één te kopen.

  1. zegt:

   Ze zijn echt ideaal. We hebber hier meerdere, maar allemaal werken ze prima voor langere tijd en zijn ook zo weer opgeladen.

 2. ik vind een koptelefoon met bluetooth ook super fijn ! wat een leuk hoesje heb je trouwens

  1. zegt:

   Dank je! Ik vind hem zo vrolijk.

 3. zegt:

  Popsocket is ideaal echt aanrader verder gebruik ik mobiel veel

  1. zegt:

   Ik heb er hier wel een liggen, maar nooit gebruikt, ik ga het eens doen! Bedankt voor de tip.

 4. zegt:

  ik heb alleen een bookcasehoesje, en extra oplaadsnoer, zodat ik mijn telefoon thuis en op mijn werk kan opladen

 5. zegt:

  Ik heb naast mijn opladers ook een Powerbank, die ik vooral op reis gebruik. Zo kan ik onbeperkt foto’s maken en filmen, zonder dat de batterij leeg loopt en ik zonder kom te zitten. Ideaal!

  1. zegt:

   Ik vind het ook ideaal nooit meer zonder zit ik.

 6. Frederique zegt:

  Nee, ik ben hartstikke basic wat mij accessoires betreft. Ik heb een gare oude laptop waar het toetsenbord niet meer van werkt dus altijd aan het zeulen met een draadloos toetsenbord, een gaar oud mobieltje met hoesje jaja – en een koptelefoon. Gaat prima haha

 7. Ik maak tegenwoordig veel gebruik van een snoertje aan mijn laptop. Maar ik zorg er ook voor dat ik gewoon een mobiel koop met langr accuduur.. en oortjes zijn ook nooit weg te denken

  1. zegt:

   Maar toch, ik merk hoe ouder mijn mobiel wordt hij toch sneller leeg gaat.

 8. ingrid zegt:

  ik ga binnenkort eerst eens een nieuwe mobiel aanschaffen en dan maar eens kijken

  1. zegt:

   Altijd leuk!

 9. Ik herken veel dingen van mezelf in je blog 🙂

  Ik moet ook dringend een tweede lader hebben want ofwel vergeet ik hem thuis ofwel in de wagen 🙂

 10. Mijn oplader en een powerbank voor onderweg zijn voor mij echt onmisbaar.

 11. zegt:

  Ik heb altijd een powerbank bij me. Zeker als we een dagje weg gaan, gaat de batterij zo snel leeg!

 12. Alleen de oortjes en een hoesje eigenlijk. Dat is voor mij voldoende.

 13. zegt:

  Ik gebruik mijn telefoon heel veel, Mijn oplader is onmisbaar voor onderweg 🙂

 14. mijn telefoon is echt onmisbaar geworden. Ik heb zelf ook een bluetooth headphone en ik ben er super blij mee, gaat ook lang mee inderdaad

  1. zegt:

   Hij gaat echt lang mee, ik ben er steeds verbaast over, maar zo makkelijk.

 15. zegt:

  Meestal heb ik alleen mijn smartphone bij me. En een oplader voor als ik langer weg ben. Heel soms nog oordopjes voor muziek tijdens het reizen met ov.

 16. Ik was ook laat met mijn eerste smartphone. Ik had zo´n telefoon waar je alleen mee kon bellen en sms´en en dat vond ik wel genoeg. Al die mensen die met hun gezicht vastgelijmd zitten aan hun telefoon vond ik zo stom. Nu ben ik er zelf één door mijn blog, maar je zal mij nooit tijdens een sociale gelegenheid op mijn telefoon zien!

  1. zegt:

   Precies, die had ik ook en dat voldik prima 🙂 Ik probeer mijn scherm tijd ook zo veel mogelijk te beperken tot het bloggen. Bij sociaals gelegenheden zie je mij er ook niet mee.

 17. zegt:

  Heel af en toe heb ik een powerbank mee, maar dat is echt maar zelden. Op de één of andere manier is dat niet mijn vriend. Doet ’t niet zoals ik dat wil, haha.

 18. zegt:

  Ik heb altijd een oplader bij me, maar verder eigenlik niets.Ik wil graag handsfree kunnen bellen in de auto, dus dat moet ik even gaan fixen.

 19. Juliette zegt:

  Ik ben altijd een oplader en oortjes bij me. Ik ga toch maar eens kijken voor een blue tooth headphone wamt dat mis ik nog!

 20. Mandy zegt:

  Wat een leuke blog. Ik wil ook graag een macbook. Ik heb zelf altijd oordopjes mee en opladers liggen in de auto, vrachtwagen, keuken, kamer etc. Ook heb ik een HP sprocket, een printer voor je telefoon! Ook leuk voor in je bujo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept