Fotografie als hobby- de stappen die je moet nemen

Fotografie als hobby, waar begin je en wat fotografeer je

Fotografie als hobby, je ziet het steeds vaker. Mede door de populariteit van Instagram, want hier kan je jouw prachtige foto’s natuurlijk prima showen. Maar wat heb je nu allemaal nodig wil je gaan fotograferen en kost dit niet hartstikke veel? Ik zet alles op een rij.

Fotografie als hobby

Hoe kom ik nu bij dit onderwerp, nou eigenlijk heel makkelijk. Ik fotografeer graag en heb in de zomervakantie ontdekt dat fotografie echt een hobby is geworden, in die zin, dat ik naast de bekende familiekiekjes, steeds meer mooie plekken zag, mooie onderwerpen, die perfect waren voor een foto en dan stond er verder niemand op. Iets wat ik voorheen weinig zou fotograferen. Het viel me op dat er zoveel moois te zien is, als je maar om je heen kijkt.

Waar begin je

Foto’s maken we allemaal en tegenwoordig is fotografie een stuk handelbaarder geworden. Je hoeft geen dure of zware camera’s mee te nemen, want met een telefoon maak je ook prima foto’s. Toch fotografeer ik zelf naast mijn mobiel met een compact camera. Deze kocht ik jaren geleden voor het maken van foto’s en video’s voor mijn blog en Youtube kanaal. Nog steeds ben ik erg tevredener deze camera. Mede doordat deze zo makkelijk in gebruik is.

Lees ook: Canon Powershot G7 X Mark || review.

Je kan het zo duur maken als je wil

Net als met alles, kan je ook fotograferen net zo duur maken als je zelf wil. Grofweg zijn er drie type fotocamera’s: compact camera’s, systeemcamera’s én spiegelreflexcamera’s. Een compact camera heeft een vaste lens en bij een systeemcamera en een spiegelreflexcamera bepaal je zelf met welk objectief je fotografeert of filmt. Maar foto’s maken met een mobiel kan dus ook heel goed, zeker als het jouw hobby is. Waarschijnlijk plaats je jouw foto’s voornamelijk op Instagram en dan is een ‘echte camera’ zeker niet meer nodig.

Extra’s aanschaffen

Naast een telefoon of camera kan je natuurlijk ook een statief kopen. Een statief is makkelijk wil je zonsondergangen en zonsopgangen filmen, maar ook voor ‘selfies’ maar dan op de ouderwetse manier met de zelfontspanner. Ook voor het fotograferen van bloemen of planten is een statief makkelijk. Tenslotte hou je de camera dan recht en stil.

Wat fotografeer je

Wat je fotografie hobby ook is, dat is helemaal aan jou. Ik heb jaren mijn kinderen op de kiek gezet en dat doe ik nog steeds, maar ik vind het ook steeds leuker om ‘andere’ dingen op de foto te zetten, denk aan kunst, bloemen, dingen die je tegenkomt. Als je er op gaat letten, zal je zien dat je steeds meer mooist ziet. Zo kwam ik op vakantie in Zwitserland elke keer hartjes tegen, door deze te fotograferen, kreeg ik een hele leuke serie.

zoeken naar wat je wil fotograferen

Ga op pad en maak foto’s

Genieten vind ik het om op stap te gaan en bewust om me heen te kijken. Te kijken wat ik wil fotograferen en zo van fotografie een hobby te maken. Met fotograferen is het net als met zoveel, je kan het zo duur maken als je zelf wil. Maar een ding, ga het proberen, dat is het voordeel van tegenwoordig. is de foto mislukt, dan gooi je deze weg. Mocht je nog leuke tips hebben, laat ze gerust achter. Heb jij misschien een foto studio thuis waar jij je hobby uit kan voeren, of ga jij net als ik op stap?

Op zoek naar een nieuw fototoestel. Kijk hier voor een grote collectie camera’s

Lees ook: Borduren- een hobby om deze winter mee te beginnen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ affilate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept