Borduren- een hobby om deze winter mee te starten

Borduren, een echte hobby voor de winter.

Heb jij altijd al willen leren borduren, maar kom je er nooit toe. Denk jij bij borduren aan oude omaatjes. Wist je dat borduren hartstikke hip is en eigenlijk ook wel echt een winter hobby is? Goede reden dus om hier deze winter mee te beginnen. Koop borduurpakketten en ga aan de slag. Je zal zien hoe leuk het is.

Wat is borduren

Borduren, wat is dat ook al weer? Waarschijnlijk deed je het vroeger op school wel tijdens handwerkles of weet je het van je oma die altijd aan het handwerken was, maar ook voor jou, mij en onze kinderen is borduren een leuke en ontspannen hobby om te doen. Je kan prima ’s avonds handwerken, juist omdat het zoveel rust geeft. Maar wat maak je dan? Heel makkelijk, daar heb je borduurpakketten voor.

Wat zit er in een boduurpakket

Een borduurpakket is zowel voor jou ideaal wanneer je een beginner bent als wanneer je al veel ervaring hebt met borduren en misschien juist op zoek bent naar patronen. In een borduurpakket zit alles wat je nodig hebt. Een compleet pakket is met borduurstof, garens in een aantal kleuren, borduurnaald en instructies

Wat kan ik nu allemaal maken

Heel bekend om te borduren zijn handwerkjes voor na een geboorte. Misschien heb jij deze ook nog wel hangen. Een geborduurd schilderij met naam, geboortedatum, lengte en gewicht. Of de eerste letter van je naam is ook iets wat vaak geborduurd wordt. Verder kan je natuurijk alles borduren, denk maar aan een groeimeter, een borduurwerk voor een huwelijk of een met jouw favoriete dier.

Welk pakket kies ik

Er zijn verschillende pakketten te koop. Zo kan je een voorgedrukt borduurpakket kopen of een telwerk. Het voorgedrukte pakket zegt het al, hier staat het patroon op de borduurstof gedrukt. Je ziet elke kleur die je moet gebruiken en weet welke steek waar moet. Kies je voor een telwerk borduurpakket, dan zal je de steken zelf uit moeten tellen. Ben je een beginner met borduren, dan zou ik voor de voorgedrukte gaan, dit is toch even makkelijker handwerken.

Wat heb ik nog meer nodig

Naast dat borduren al ontzettend ontspannen is om te doen, kan je het jezelf nog makkelijker maken en hier een borduurring bij kopen. Met een borduurring kan je de stof heel makkelijk opspannen, dit werkt makkelijker en de steken zullen niet samentrekken.

Kies jouw hobby deze winter

In de winter op de bank, onder een warme deken of dekbed, chocolademelk ingeschonken en dan borduren. Dat klinkt toch goed. Handwerken als dit, maar ook haken en breien zijn hobby’s die vooral in de winter vaak weer opgepakt worden, het zijn de wat kneuterige en gezellige hobby’s die juist als het koud is buiten, ontspannen werken.

Lees ook: Haute Bordure: geborduurde kleding en accessoires in Nederland.

Lees ook: Doodle Clay- klei voor volwassenen.

foto lodiblogtsamenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept