Haken en breien voor het thema klein
Creativiteit

Haken en breien voor het thema klein

Het crea cross thema van deze week is Klein. Het afgelopen jaar heb ik al heel wat haakwerkjes gemaakt voor kinderen en baby’s. Deze laat ik nu zien. Haakwerkjes van heel in het begin en haakwerkjes die zo enthousiast werden ontvangen, dat ik ze op verzoek voor anderen maakte.

Crea Cross thema klein

Elke week is er een nieuw thema om je creativiteit te uiten, deze week is het thema ‘klein’. Elke week is het zo leuk om te zien hoeveel verschillende ideeën over de thema’s tot uiting komen.

Baby sokjes breien

Om met klein te beginnen, kom ik eerst uit bij de baby sokjes die ik heb gemaakt. Ik heb een ‘ Beginnen met breien’ boek en hier stond onder anderen baby sokjes in. Het is ontzettend leuk om deze te maken, je hebt een restje wol nodig en breien maar. Altijd makkelijk om in huis te hebben, om ze weg te kunnen geven of op te kunnen sturen bij de geboorte van een kindje van vrienden en kennissen.

Knuffels haken hoe meer hoe beter

Mijn kinderen zijn dol op knuffel beesten. Hoe meer hoe beter. Hun hele bed ligt vol ( en ze zijn niet eens klein :)) en ze vinden het heel leuk om mij een opdracht te geven van welke knuffel ik moet maken. Ze kijken dan met me mee op Freubelweb en kiezen uit wat ze graag willen. Ik begon mijn haak carrière met het oefenen uit het boek: Ik leer haken. Na eerst een paar rechte lapjes begonnen de opdrachten,  Stoere Stijn, Snoes de Muis en Alleskunner Albert.

kleinAlleskunner Albert en Stoere Stijn

Vervolgens begonnen na de kleine projecten, de grotere projecten. Mollie het varken, Yaki de draak en Blitz het ruimtewezen uit de kinderboeken van Rian Visser.

klein Mollie 

haken knuffels

Blitz kinderboeken ruimtewezen

Bitz heb ik meerdere keren gehaakt, nadat ik een foto op Facebook had geplaatst. kreeg ik de vraag om deze ook voor anderen te haken. Super leuk om te doen en weg te geven.

Heb jij een creatieve blog met het thema Klein, plaats deze dan in de Link-up op de site van Kreanimo en kijk mee naar alle invullingen die aan dit thema zijn gegeven.

Het Ik leer haken boek is van Lucinda Guy& Francois Hall/ Beginnen met breien van Aneeta Patel

Foto’s: lodiblogt

Meer artikelen

5 thoughts on “Haken en breien voor het thema klein”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *