Knutsel ideeën voor de paasdagen- 4 leuke tips

Knutsel ideeën voor pasen

Het duurt nog even, de paasdagen, maar hoe leuk is het om hier rustig aan alvast mee aan de slag te gaan. Hier is het nu voorjaarsvakantie maar ook in de weekenden of woensdagmiddag kan je alvast gaan knutselen met de kinderen. Met deze knutsel ideeën gaat dit zeker lukken.

De paasdagen komen er weer aan

De Paaseieren liggen sinds januari al in de winkels, dus dan kunnen we toch ook alvast met knutsel ideeën voor de paasdagen komen. Leuk om in de voorjaarsvakantie of in de weekenden mee aan de slag te gaan.

Knutsel ideeën voor de pasen

Samen knutselen met de kinderen is altijd leuk en helemaal wanneer je hier een thema aan vastmaakt. Pasen is zo een tijd dat we weer kunnen knutselen, dus vandaar hier alvast wat makkelijke ideeën om samen met de kinderen aan de slag te gaan.

Een paas kaart maken om te versturen

wat heb je nodig
 • 2 papiertjes
 • wol
 • schaar
 • lijm
Hoe maak je dit?

Teken de vorm van een paashaas of een paasei op een van de papieren en knip deze uit. Teken dezelfde vorm over op het andere papier en plak hier strookjes wol op. plak deze goed vast met lijm en plak de twee vellen op elkaar. Leuk om op te sturen naar opa en oma om ze fijne paasdagen te wensen.

met papier
maak paas kaarten om te versturen
leuk om op te sturen

Een paaskrans van paaseieren

Wat heb je nodig
 • verschillende kleuren papier/ karton
 • een lint
 • schaar
 • lijm
Hoe maak je dit

Knip een mal van een paasei en teken deze over op verschillend papiertjes kleuren papier of karton . Plak ze vast in een cirkel en maak aan bovenkant een lintje vast. Hang hem aan de deur en vrolijk zo je huis een beetje op in Paas stemming

het enige wat je nodig hebt is papier en een lint

Een Pompon maken

Wat heb je nodig
 • papier/ karton
 • wol
 • schaar
Zo maak je ze

Schets wat je wil maken eerst even op karton. Knip de vorm dubbel uit en knip er in het midden een rondje uit. Wikkel de wol om de vorm Je gaat met het wol gewoon langs het hoofdje en de pootjes. Gebruik een goede scherpe schaar wanneer je het wol los gaan knippen en hou het wol goed vast in het midden van het figuur, Wikkel meteen een draad tussen het karton door, dan blijft het wol goed op zijn plek zitten. En klaar is jouw Pompon.

maak een pompon

Paaseieren haken

Hiervoor heb je alleen maar wol, haaknaalden, vulling en patronen nodig. Deze paaseieren maakte ik al eerder, de patronen zijn niet meer te krijgen, maar zoek op pinterest en je vind meer dan genoeg leuke haak patronen om paaseieren te haken.

Ben je nu op zoek naar nog meer leuke tips? Meisje-Eigenwijsje heeft nog eens 25+ knutselideetjes voor kinderen voor de paasdagen.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. zegt:

  wat een leuke dingen Lodi en die kaart maken ga ik misschien wel doen, even wat afleiding en de ontvangers gaan dat super leuk vinden dat weet ik nu al want ze zijn 3 en 4 jaar 😀

 2. Wat een leuke knutsels, ik heb het vroeger met de kids veel gedaan. En op me werk als creche juf helemaal, super leuk!

 3. zegt:

  Wat leuk! Ik ga deze blog opslaan om een keer met de kids te doen. 🙂

 4. Jasmina zegt:

  Oow wat een leuke knutsels! Die ga ik ook met.mijn kleine meid maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept