Creativiteit Vrije tijd

Nieuw Jaar goede voornemens!

Gelukkig nieuwjaar aan allen die dit lezen. Het (nieuw) jaar is net twee dagen oud en naast de grote hoeveelheid oliebollen, champagne die met oud en nieuw zijn genuttigd zijn natuurlijk ook de goede voornemens weer besproken. Heb jij goede voornemens? Ik doe er eigenlijk niet aan. Ik denk altijd maar zo, als ik iets wil veranderen moet ik dat nu doen en niet pas op 1 januari. Toch doet de wereld mij vandaag de dag een goed voornemen geven en dat is ‘geniet van het leven’. Maak je niet druk, wees niet boos, voor je het weet is het over. Ook ga ik me dit jaar onder dompelen in creativiteit en hoop jullie daar veel van mee te geven op mijn blog.

Coconnetje

Het is  niet dat ik de waarheid niet aan kan, maar wanneer ik de beelden op het journaal zie denk ik geregeld ‘laat mij maar in mijn coconnetje zitten’. Oorlog, vluchtelingen kampen, aanslagen het zijn niet meer ver van mijn bed shows. Het is de waarheid en af en toe vraag ik me af ‘in wat voor wereld laten wij onze kinderen opgroeien?’ Dus dat coconnetje die trek ik steeds vaker om me heen. Ik wil graag de schoonheid van kleine dingen zien. Genieten van al het kleine om me heen en me kunnen afsluiten van de grote boze buiten werled.

Crea-Cross

En in deze toch rare tijd zijn er ook nog mensen die proberen om verbinding te zoeken, ons te verbinden. Met een hobby of interesse. Daarom ben ik zo blij met het initiatief dat Ilse Verhoeven van Kreanimo bedacht. Ze kwam ergens in November met het idee dat er zoveel creatieve mensen zijn, mensen die bloggen. Maar veel van deze bloggers weten ik en anderen helemaal niet te vinden. Ze bedacht dat we onze creativiteit zoals fotografie, handletterkunde, borduren, haken of breien samen kunnen bundelen. Ilse introduceerde Crea-Cross. Elke donderdag komt er een blog online van Ilse met een onderwerp waar zij samen met een andere blogger creatief mee om is gegaan. Deze twee bloggers linken naar elkaar toe en het is de bedoeling dat het een soort van kruis bestuiving wordt waarbij andere bloggers hun artikelen linken aan de blog van Kreanimo.

Nieuw jaar

Ook ik doe mee met dit leuke initiatief. Ik heb me bij Ilse aangemeld om een aantal onderwerpen van de lijst voor mijn rekening te nemen en zal proberen ook met de andere onderwerpen zo veel mogelijk mee te doen. Het onderwerp van de eerste week is nieuw en aanstaande donderdag zullen jullie de eerste creatieve blogs van Ilse en Marije online zien.

Ik ben ook meteen aan het haken geslagen  met het onderwerp nieuw in mijn hoofd en haakte de getallen 2017. 2017 het nieuwe jaar. Super makkelijk om te haken en geven meteen een leuke creatieve zwaai aan mijn blog.

Nogmaals Gelukkig Nieuwjaar en volg dit jaar al onze creatieve uitspattingen of doe zelf mee!

Hier meer creacross thema’s: Pompons, mijn favorieten, klein, kleiner kleinst

handtekening

8 thoughts on “Nieuw Jaar goede voornemens!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *