fotoalbum
Lifestyle

Fotoalbum maken in maar een paar stappen

Vorig jaar waren we tien jaar getrouwd en vierden dit met een week Parijs. Eerst drie dagen Disneyland en nog vier dagen Parijs zelf. De jongens vragen steeds vaker om de foto’s. Dus toen ik een fotoalbum mocht maken  besloot ik een boek van Parijs te maken. 

Parijs

In mei waren we een weekje in Parijs, eerst drie dagen Disneyland en daarna nog 4 dagen Parijs, We wisten niet zo goed of het bezoeken aan een stad als Parijs ook voor de jongens leuk zou zijn, maar hier hadden we ons echt in vergist. Ze vonden het super leuk. Zelf loop ik altijd met een stadsgids in de hand de bijzonderheden te vertellen en ben dol op standwandelingen, omdat je dan op plekken komt die je anders nooit zou zien. We maakten ontzettend veel foto’s en de man heeft hier een samenvatting van gemaakt die we op de tv kunnen bekijken. Toch is en blijft een fotoalbum, toch het allerleukste. Die pak je er tenslotte snel even bij. En na deze vakantie ging ik aan de slag.

Een fotoboek maken bij hetfotoalbum.nl

Nou heb ik al veel fotoalbums gemaakt. Sommige bij het ene bedrijf, en andere weer bij een ander. Eigenlijk is elke keer de handeling hetzelfde. Eerst download je het programma en gaat aan de gang. Nu zit hier nog wel de verschillen in. Zo heb je bij het ene programma meer mogelijkheden dan bij een ander programma. Fotoboeken maken bij hetfotoalbum.nl begint met het downloaden van het programma.  Het downloaden duurt even, maar dan kan je ook meteen beginnen. Er is heel veel mogelijkheid in de producten, niet alleen in fotoboeken is veel keus, maar ook in andere producten als kalender en tijdschriften. Ik zelf koos voor een fotoalbum XL met harde kaft. in Na het uploaden van de foto’s begon ik met het plaatsen van foto’s op de pagina’s. Per pagina koos ik uit hoeveel foto’s lk op die pagina wou hebben. Keek of ik hier een achtergrond achter wilde en en waar ik de foto wilde hebben. Zelf koos ik niet voor tekst bij de foto’s, maar dit kan wel, net als bijvoorbeeld kaders om de foto’s,

Het resultaat

Na ruim een week kwam het fotoalbum binnen. Wat meteen opviel, waren de prachtige kleuren die de foto’s hadden. Precies zoals de kleuren in het echt. Ik heb voor de maat  XL gekozen en vind dit formaat erg mooi, de foto’s komen goed uit en spatten echt van de bladzijde af. De bladzijdes zijn stevig en van goede kwaliteit.  Het enige jammere is dat er een kreuk in de bladzijdes zit, waarschijnlijk hebben ze ergens even klem gezeten. Ik het boek nu tussen twee andere stevige boeken geplaatst in de hoop dat de kreuk er uit zal gaan. Het is niet heel erg, dus ik denk dat het vanzelf weer glad trekt.

fotoalbum

fotoalbum

fotoalbum

Tijdschrift maken

Bij hetfotoalbum.nl kan je naast fotoalbums ook heel veel andere foto herinneringen maken. In het jaar dat wij tien jaar waren getrouwd, waren mijn ouders vijftig jaar getrouwd. Naast dat ze een feest gaven, gingen we ook met de hele familie op vakantie. Dit is best uitzonderlijk omdat mijn zus en haar gezin in Amerika wonen. Na deze week vakantie gaven we mijn ouders een fotocollage en fotoboek van deze vakantie. Nu ik op de site van hetfotoalbum.nl keek zag ik dat je ook heel makkelijk een eigen tijdschrift maken kan. Dit was eigenlijk ook wel heel erg leuk geweest voor het huwelijksfeest en onthou ik maar voor een volgend feest.

Dit fotoboek met 24 pagina’s kost €18.00 en kan je uitbreiden met extra pagina’s ( waar je dan 0.30 cent per pagina voor betaald).

foto’s lodiblogt/ disclaimer

25 thoughts on “Fotoalbum maken in maar een paar stappen”

  1. heb ook aantal keer een digitaal fotoalbum gemaakt, en laten printen maar heb wel gemerkt dat het qua tijd weinig uitmaakt als je de foto’s niet in de volgorde wilt doen dat je ze gemaakt hebt, en als je er tekst etc aan wilt toevoegen. Maar ansich het eindresultaat is zeker wel de moeite waard!

  2. Ik vind het altijd zo heerlijk om het resultaat in handen te hebben maar het is zoveel werk. Computer staat vol met mapjes waar nog albums van gemaakt moeten worden.

  3. Leuk hé zo een fotoalbums. Ik maak normaal gezien elk jaar een album met de leukste momenten die we konden vastleggen op camera. Ik moet spijtig genoeg nog 2 jaar inhalen. Ze zijn een beetje op de vergeetstapel terecht gekomen.

  4. Toch veel leuker hé, je foto’s in zo’n fotoalbum terugkijken? Ik wil ook nog graag een album maken van mijn vakantie in Cuba, maar er aan beginnen… Dat wil me nog niet helemaal lukken.

  5. Heerlijk die digitale fotoboeken. Deze kende ik nog niet. Als je eenmaal de foto’s gesorteerd hebt dan valt het wel mee om zo’n boek te maken, maar ik ben er altijd best veel tijd mee kwijt 😉 Ik maak boeken van de vakanties maar ook ieder jaar een jaarboek voor de kinderen.

  6. Ik heb al jaren op mijn lijstje staan dat ik fotoboeken moet maken van mijn reizen, maar het komt er maar niet van. Jammer want ik vind het echt leuk werk om te doen.

  7. Ik vind het heerlijk om door fotoboeken te bladeren, ik moet ze alleen wel beter bijhouden! Veel foto’s op de telefoon zijn leuk, maar in een boek vind ik het toch specialer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.