kleimaskers L'Oréal
Beauty Lifestyle

Waarom de kleimaskers van L’Oréal een aanrader zijn.

Pas geleden reageerde ik op een blog artikel over gezichtsmaskers. Het viel me namelijk op dat er tegenwoordig zoveel reviews online staan hier over. Aangezien ik deze echt nooit gebruik, werd ik door al deze reviews wel nieuwsgierig gemaakt. Toen kwam de vraag of ik een Mini-kit kleimaskers van L’Oréal wilde proberen. Natuurlijk, want ik wil nou ook wel eens mee kunnen praten als het over (klei)maskers gaat.

Weinig make-up

Toen ik een jaar of vijftien was experimenteerde ik volop met make-up. Vooral blauwe oogschaduw was toen helemaal hip – ik spreek nu over eind jaren ’80-. Hoe ouder ik werd, hoe minder make-up ik ging gebruiken. Ik gebruik wel elke dag een beetje mascara en oogpotlood. Dat is het een beetje. Toch heb ik als voornemen om eens  wat meer oogschaduw te gaan gebruiken. Ik vind dit altijd erg moois taan, dus waarom gebruik ik het niet at meer?

De eerste gezichtsmaskers

In de tijd dat ik meer make-up gebruikte, probeerde ik ook wel eens maskertjes. Mijn zus woonde in Amsterdam en als ik in het weekend kwam, hielden we meiden avonden.  Met wijn, chocolade en maskertjes. Dit was natuurlijk altijd dolle pret en ik weet nog wel dat mijn huid na zo een masker altijd fris  en zacht aan voelde.

Budgetella test

Dus toen de vraag kwam van budgetella.nl  -een blog voor lifestyle en besparen- of ik samen met vier andere bloggers de kleimaskers van L’Oréal wilde testen, was ik meteen enthousiast. Ik ontving de Multi-Masking Mini Kit met drie kleimaskers van L’Oréal. De rode masker met rode algen reinigt. De zwarte masker van steenkool detoxt en de groene kleimaskers met eucalyptus zuivert de huid. L’Oréal komt niet voor niets met een Multi-masking kit. tenslotte heeft je gezicht verschillende zones en door de juiste kleimaskers op de verschillende delen van je gezicht te gebruiken, zal je een zuivere en stralende huid krijgen.

kleimaskers L'Oréal

kleimaskers L'Oréal

Dus nu testen maar

(Klei) maskers zijn al een tijdje populair. Ik lees er regelmatig reviews over en heb gemerkt dat er veel verschillend maskers zijn, zowel in product, als in prijsklasse. Kleimaskers zoals deze van L’Oréal, zijn zo populair door hun zuiverende werking. De rode kleimasker is voor de vette zones op je gezicht die gepeeld mag worden, het groene kleimasker zuivert doffe zones en het zwarte kleimasker zorgt op de overige zones voor een detox. Door de drie verschillend maskers te gelijk te gebruiken kan je spelen met de zones op je gezicht. Zo kun je rood op je voorhoofd en kin aanbrengen, zwart op je neus en groen op je wangen. De combinaties kun je variëren tot je een match hebt gevonden met je huid. In slechts 15 minuten beloven ze een stralende huid. Op de verpakking kan je suggesties zien, welke combinatie voor jou goed kan werken.

Ik koos voor de Eucalyptus op mijn voorhoofd en neus. De zwarte masker die een ontgiftende werking heeft op mijn kin en de rode algen op mijn wangen. Het opbrengen van het kleimasker gaat makkelijk, aangezien de structuur stevig is, het druppelt dus niet van je gezicht af. De masker voelde goed aan, brandde niet en werd niet heeli hard. Deze enige kleimasker die ik iets voelde trekken op mijn huid, maar niet hinderlijk was, was de zwarte masker. Na tien minuten verwijderde ik de masker makkelijk met lauw warm water. Na gebruik voelde mijn huid erg zacht aan.

kleimaskers L'Oréal

je ziet het verschil in structuur van de verschillende maskers ( en nu maar hopen dat er niemand voor de deur staat)

De voordelen van deze kleimaskers van L’Oréal

 • Het masker is stevig, dus het druppelt niet van je gezicht en je kan e niet mee knoeien.
 • De kleimasker brandde niet op mijn huid.
 • Het voelt goed aan, de zwarte masker trekt iets, maar niet hinderlijk.
 • Makkelijk weer te verwijderen met lauw water of vochtig doekje.
 • Je kan zelf combinaties maken en kijken welke het beste bevalt.
 • Na een keer gebruik straalt mijn huid en voelt zacht aan.

Deze Multi-Masking set van L’Oréal waarin 3x 10 ml kleimasker zit, koop je voor ongeveer €3,00- €5.00 ( de prijzen lopen nogal uit een online). Een kleimasker van 50ml, kost € 9,13 bij Douglas

Gebruik jij wel ( klei) maskers? En voor welke kies jij dan?

Meer tips: handen en voeten zomer klaar

Foto’s lodiblogt

Voor dit artikel mocht ik een product ontvangen om te reviewen/Disclaimer

33 thoughts on “Waarom de kleimaskers van L’Oréal een aanrader zijn.”

 1. Kijk dit zijn prijzen waar ik blij van wordt haha.
  Leuke foto ook 😉
  Het resultaat, niet geheel onbelangrijk, is uiteindelijk waar het om gaat. Ik gebruikte (hij is nu op dus een prima reden om opzoek te gaan naar een nieuwe) een klei masker van Nivea. Alleen prikte deze als een bezetene waardoor ik hem niet al te lang op mijn gezicht kon laten.

 2. Ik hou van kleimaskers, maken je huid altijd zo lekker zacht. Dit lijkt me een hele fijne (al snap ik dat je dan hoopt dat er niemand aan de deur staat haha)

 3. Mijn huid is helaas veel te droog en gevoelig voor kleimaskers dus ik gebruik het eigenlijk nooit! Wel andere maskers met hydraterende ingrediënten, die gebruik ik meermaals per week.

 4. Ik ben dol op maskers in alle kleuren en vormen maar heb nog nooit aan multi-masking gedaan! Dringend een werk van maken want het kan zo goed zijn voor je huid! 🙂

 5. Haha toffe foto’s! Ik heb zelf nog nooit een kleimasker geprobeerd. Schijnt wel echt goed te werken dus toch maar eens overnadenken!

 6. Als ik mijn huid wat dieper wil reinigen, gebruik ik meestal een kleimasker. Deze van L’Oréal ken ik nog niet, maar ik ga ze zeker eens proberen x

 7. Ik vind vooral het carcoal mask heel fijn om te gebruiken! Ook handig dat ze kleine potjes hebben voor eenmalig gebruik, zo heb je steeds een vers masker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.