Welke kamerplanten passen bij een bohemian stijl

Welke kamerplanten passen bij een bohemian stijl?

Wil jij een bohemian stijl in de woonkamer, dan kan dit met meubels en accessoires, maar wist jij dat je ook met kamerplanten die boho style in huis kan brengen. Maar welke kamerplanten passen bij een bohemian stijl?

Hoe krijg je een bohemian interieur

Je bent een bohemienne, je houdt van die boho sfeer en wil naast je kleding, deze stijl ook toepassen in je woning. Het is dan zeker niet zo dat de tuin alleen die Ibiza look kan hebben. Dit kan namelijk ook prima binnen in jouw woning. Naast riet en rotan aan meubels, reis souvenirs en vrolijke accessoires is een bohemian woning pas af met kamerplanten. En welke kamerplanten passen bij een bohemian stijl?

Het volgende lijst kan je volgende keer mee nemen naar het tuincentrum:

Welke planten passen er in jouw boho woning

Ficus

De ficus is misschien wel de ultieme kamerplant voor een bohemian stijl, met een ficus als kamerplant haal je in een keer de natuur in huis. Een ficus geeft de botanische sfeer in huis en vraagt weinig verzorging.

Monstera

De monstera is een plant die je vaak terug ziet op bohemian afbeeldingen en mag eigenlijk niet ontbreken als kamerplant in jouw bohemian interieur.  De Monstera heeft grote, ronde bladeren. Deze plant is ideaal voor hen die misschien geen groene vingers hebben.

Hangplanten

Een mooie hangplant boven op de kast geeft dat bohemische aan jouw woonkamer. Een hangplant is mooi weelderig en zorgt voor sfeer.

Tropische planten als cactussen

Tropische planten als varens zijn prachtig in de woonkamer, maar kunnen bijvoorbeeld ook heel goed in de badkamer. Met deze kamerplant kan je dus die bohemische sfeer geven aan veel meer dan alleen de woonkamer. Andere planten die niet mogen ontbreken in een bohemian stijl woonkamer zijn cactussen. Zet deze in vrolijke potjes (bijvoorbeeld van Poefjuh) en je kamer fleurt helemaal op. Ook vetplanten kunnen prima bij deze stijl.

Kies voor terracotta en natuurlijke potten

Mooi is het waneer de plantenpotten een beetje bij elkaar en die bohemien stijl passen. Kies bijvoorbeeld voor terracotta, rieten mandjes of andere natuurlijke materialen. Potten met veel kleur kunnen natuurlijk ook.

Terracotta bloempotten koop je o.a bij Bol.com

Een oase van bohemian stijl kamerplanten

Ook bij ons in huis zie je overal bohemian stijl kamerplanten. Ik heb cactussen in vrolijke potjes, een Aloa Vera op de vensterbank die staat naast mijn olijfboompje en boven op de kast vind je een hangplant. Ik vind de sfeer die de planten geven, heel fijn. Het is die vrolijke bohemian sfeer, die zorgen dat ik het zomerse vakantiegevoel nog even vast kan houden.

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto eigen archief lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept