Hoe kan je jouw eetkamer pimpen- met woontips

Hoe pimp je jouw eetkamer- woontips


Is jouw eetkamerhoek toe aan een upgrade? Ga je binnenkort verhuizen en moet je nog nieuwe eetkamermeubels uitkiezen? Wat de reden ook mag zijn, de eethoek is dé centrale plek in de meeste huishoudens. Met onderstaande woontips kan je jouw eetkamer pimpen.

Je eetkamer verdient extra aandacht.

Maak van jouw je eethoek de ideale eetruimte. Die plek waar je heerlijk tot rust kan komen, waar je kan genieten van het eten en drinken samen met je gezin en hopelijk snel weer samen met vrienden en familie. Met deze woontips in dit artikel moet het zeker lukken jouw eetkamer op te pimpen.

Analyseer de ruimte

Het is in de eerste plaats een must om de ruimte te analyseren, zodat je een stuk gerichter op jacht kunt gaan naar bijvoorbeeld een nieuwe salon boomstamtafel en comfortabele eetkamerstoelen. Meten is weten en gissen is missen, dus reken eerst uit hoeveel ruimte er beschikbaar is. Alleen dan komt de tafel het beste tot zijn recht in de ruimte. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen hoeveel personen aan tafel kunnen zitten. Als vuistregel kun je uitgaan van ongeveer 70 centimeter benodigde zitruimte per persoon. Daarnaast moet er voldoende loopruimte zijn rondom de tafel om de stoelen voldoende naar achteren te kunnen schuiven. Houd rekening met ongeveer 60 centimeter loopruimte.

Comfortabele eetkamerstoelen uitkiezen

Is jouw zoektocht naar de ideale eetkamerstoelen net gestart? Je komt er al snel achter dat er volop aanbod is om uit te kiezen. Dat maakt een keuze maken niet altijd gemakkelijker. Ga je bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen met opvallende kleur om een statement te maken of kies je liever voor stoelen in aardse tinten? En kies je voor een leren, kunststof of stoffen stoel? Een eetkamerstoel met gladder zitoppervlakte is makkelijker te reinigen en daarom geschikter voor een huishouden met jonge kinderen. Daarentegen zijn stoffen stoelen over het algemeen een stuk comfortabeler door het zachte materiaal, waardoor het zitoppervlakte ook een stuk prettiger aanvoelt. Tip: kijk eens naar de rest van je interieurinrichting. Om eenheid te creëren met de overige ruimtes in huis, doe je er verstandig aan om het meubilair op elkaar af te stemmen.

Vergeet de verlichting niet

Als je opzoek bent naar een nieuwe eetkamertafel met bijpassende eetkamerstoelen, kan de kracht van multifunctionele verlichting soms vergeten worden. Dat is zonde, want verlichting kan de sfeer in een ruimte maken. Goeie verlichting is dus onmisbaar, zo ook boven de eetkamertafel. Kies voor een grote blikvanger of maak de ruimte wat speelser door te kiezen voor een groep van meerdere lampen boven de eettafel. Wil je het liever wat rustiger houden? Kies dan voor twee, drie of vier dezelfde lampen.

Lees ook: Duurzame verlichting: investeren in led

Pimp jouw eetkamer

Soms kan een kleine aanpassing in huis, net een hele andere sfeer geven in huis. Zorg dat je eerst goed meet, zodat je genoeg ruimte overhoudt om vrij te bewegen. Meer idee op doen, kijk dan eens op mijn Pinterest bord. Succes!

Lees ook: Op zoek naar de perfecte lamp? Deze tips helpen je op weg.

Lees ook: De voordelen van infrarood verwarming in huis

foto pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept