Tips- De warmte uit huis houden op zomerse dagen

De warmte buiten houden

Is jouw huis erg warm in de zomer en je hebt geen airco in huis, dan is het zaak om de warmte uit huis te houden. Want hoe fijn de zomer ook is, zit je ’s avonds te zweten op de bank, is jouw slaapkamer super warm en slaap je hier slecht door, maakt dat de warmte minder fijn? Lees deze tips om de warmte uit huis te houden zonder airco.

Als de huiskamer als een sauna voelt

Na een warme zomerdag kan het ontzettend heet zijn in huis, dit is onprettig en zorgt er ook voor dat je vaak slecht slaapt. Daarom is het belangrijk om overdag al rekening te houden met de avond en de warmte uit huis te houden. Dit doe je door je huis af te laten koelen.

De zon buiten het huis houden

Het klinkt simpel, maar de zon buiten het huis houden is iets waar je even aan moet denken. Meestal heb je de neiging om bij mooi weer alle deuren en ramen open te gooien, maar is dit wel zo verstandig? Je kan als eerst de gordijnen dichthouden, dit scheelt al een boel warmte. Wil je nu echt die koelte in huis dan zal je daadwerkelijk kosten moeten maken. De warmte uit huis houden kan met een zonnescherm of screen. Deze zorgen voor een graad of 3-5 koeler in huis. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar uit ervaring weet ik dat het echt een hoop aan warmte scheelt. Natuurlijk is deze oplossing niet goedkoop, maar je hebt wel jarenlang plezier van je aankoop. Relatief goedkope zonwering is zonwering met zuignappen. Je kan natuurlijk ook zelf lakens op hangen voor de ramen op hele warme dagen. Ook goed isoleren helpt bij het buiten houden van de zon op warme dagen. Denk aan het isoleren van buitenmuren en isolatieglas . Een hele groene oplossing is om planten tegen de gevel te laten groeien wat de warmte buiten kan houden en de schaduw van bomen rond het huis die zorgen voor schaduw en je huis hierdoor koeler houden.

Het huis afkoelen in de zomer

Om het huis koel te houden kan je het beste overdag de ramen en deuren dichthouden. Doe je de gordijnen ook dicht, dan voorkom je dat warme lucht je huis binnen komt. Wanneer ’s avonds de zon weg is, is het goed om alle deuren en ramen tegen elkaar open te zetten. Hierdoor haal je een lekkere frisse wind door het huis wat goed afkoelt.

Nog even alles op een rij

  • Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is.
  • Heb je een plat dak en de mogelijkheid hier groen op te planten, doe dit dan, dit isoleert namelijk ook
  • Doe overdag de deuren en ramen dicht en de gordijnen dicht
  • Laat het ’s avonds goed doorwaaien
  • Kijk voor screens of zonneschermen
  • Zet geen droger aan en laat de oven ook uit, dit zorgt voor extra warmte in huis.

In een koel huis slaap je veel beter

Zoveel mensen hebben zomers problemen met slapen, niet gek ook als je nagaat hoe warm het in de nachten kan zijn. Zorg dat je voor je gaat slapen goed alle deuren en ramen tegen elkaar open zet, ga koud douchen en zet eventueel even een ventilator aan zodat het iets afkoelt.

Hou de kamer en je hoofd koel

Je bent zeker niet de enige waarbij het zomers zo warm kan zijn in huis, dat het onaangenaam is. Met bovenstaande tips lukt het om je huis in ieder geval koeler te krijgen, waardoor het beter vertoeven is op warme zomerdagen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van emetzner130 via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept