Stay Cool: Maak zelf een frisse mocktail op warme zomeravonden

drie recepten voor een frisse mocktail

Hoe blijf je een beetje koel op warme zomeravonden. Misschien ben je geneigd om snel een lekker koud biertje te pakken of een wit wijntje, maar elke avond alcohol wil je misschien ook niet. Dan is een frisse mocktail de oplossing. Ik zet drie van mijn favoriete frisse mocktails op een rij.

Cocktail vs Mocktail

Ook ik hou van een koud biertje, een wijntje of een cocktail, echter door de weeks op een warme zomeravond neem ik liever een frisse mocktail. Dit omdat ik niet elke dag alcohol wil drinken, maar ’s avonds de thee en het water wel eens zat ben. Een frisse mocktail is dan een aangename afwisseling.

Variëren is de clou

Belangrijk in het leven is variëren en dat is net zo met een drankje. De ene keer kies je voor een alcoholische versnapering en de keer hierna misschien voor een frisje, een glas water of dus die frisse mockail. Ook hier in is het lekker om te variëren, om elke avond een ander smaak te nemen, Zo hou je het afwisselend en blijft het lekker.

Verschillende frisse smaken

Hoe kom je nu op lekkere recepten? Vaak kijk ik net wat ik in huis heb en zoek hierbij een lekker recept. In de loop der tijd heb ik een aantal bewaard, recepten die ik vaak naar eigen invulling verander, omdat ik misschien iets zoek met minder calorieën of net een andere smaak siroop in huis heb. Het is ook leuk om jezelf te verrassen en gewoon te proberen. Drie van mijn favorieten:

Frisse mocktail met grenadine

Een hele makkelijke mocktail is deze met grenadine siroop

Wat heb je nodig voor een glas:

 • ijsblokjes
 • 25 ml grenadine siroop
 • 100 ml Lemon drink (no sugar)
 • 100 ml Ginger Ale

Je doet alles samen in een glas, even roeren en genieten maar!

https://www.tiktok.com/@lodiblogt/video/7243377756791180570?_r=1&_t=8d6SvF9hMk7

Alcoholvrije mocktail recepten

Jaren terug kreeg ik een fles van de Boom Green Thee citrus siroop waar ik toen een mojito mocktail mee maakte. Deze siroop is echter niet te koop bij onze supermarkt en dus heb ik dit recept lange tijd niet meer gemaakt. Tot nu toen ik bedacht dat ik dit recept van een frisse mocktail natuurlijk ook met andere ingrediënten kan maken.

Een frisse alcoholvrije Mojito

Wat heb je nodig:

 • muntblaadjes
 • 1 theelepel suiker
 • 1 eetlepel limoensap
 • een scheut Citroen siroop ( ik gebruik de siroop van Raak met 0% suiker)
 • ijsblokjes
 • water

Kneus de muntbladeren met een vijzel en meng deze met de suiker, limoensap en de siroop. Doe hier de ijsblokjes bij en schud alles even goed. Schenk dit in een lang glas. Doe er water bij roer nog even.

Fruitige frisse mocktail

Een frisse mocktail maak je ook door gewoon te kijken wat je in je koelkast heb staan, zo kwam ik tot de volgende fruitige mocktail:

Wat heb je nodig

 • Ijsblokjes
 • grenadine siroop
 • multi-vitamine sap

Doe de ijsblokjes in een glas, een scheur grenadine er bij en aanvullen met de multi-vitamine sap. Even doorroeren en klaar. Simpel, maar super lekker!

Ik ben niet zo professioneel, heb geen cocktail shaker of wat dan ook, maar wil je nu wel professioneel een macktail of cocktail kunnen maken. Kijk hiervoor eens bij Bol.com

Warme zomeravonden, stay cool

Met deze heerlijke recepten voor frisse mocktails hou jij het hoofd koel tijdens warme zomeravonden. Door ze leuk te maken met bijvoorbeeld besjes aan een stokje of een partje citroen aan het glas, maak je de drankjes nog feestelijker en kan je deze ook prima serveren tijdens een feestje in de tuin.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Anil sharma via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept