5 Manieren om kleur in je interieur te brengen (zonder de muur te hoeven verven).

Kleur in je interieur zonder de verfkwast te hoeven pakken. Je leest het hier.

Het inbrengen of veranderen van kleur binnen je interieur kan een frisse wind door je huis laten waaien. Maar wat als je geen zin hebt om de muren te schilderen? Nogal een karwei, de verf uitkiezen, het definitieve, nog niet te spreken over het werk.

Kleur in je interieur

Gelukkig zijn er een aantal andere manieren om kleur toe te voegen aan je leefruimte zonder een verfkwast te hoeven oppakken. Ik geef je 5 eenvoudige en creatieve manieren om kleur in je interieur te brengen:

Planten

Breng een palet aan groen naar binnen met planten. Kies planten met kleurrijke bladeren of bloemen die passen bij het kleurenpalet van je interieur. Bijvoorbeeld een Yucca, een mooie Strelitzia of een Vioolbladplant zijn planten die je woonruimte goed vullen. Denk ook outside the comfort. Kleine plantjes bij elkaar kunnen soms weinig effect geven en net de plank misslaan. Door het gebruik van een of twee grote planten, zet je het direct goed in. Plaats ze op strategische plekken in je huis, zoals naast je bank, op je lage tv meubel of voor het raam. Een mooie zeegras of terracotta pot eronder, en je bent klaar!

Vloerkleden

Een vloerkleed kan een krachtig statement maken in een ruimte en tegelijkertijd kleur toevoegen. Vaak zijn we geneigd het op safe te spelen waardoor we makkelijk een neutrale kleur kiezen. Maar kleur kan juist heel erg bindend zijn in je interieur, waardoor het een mooi geheel wordt. Een mooi motief met pasteltinten of juist een oosters kleed in een magenta of mooie groentint brengen niet alleen kleur, maar ook een flinke portie persoonlijkheid toe. Hierbij geldt ook: een groot kleed maakt een beter statement én zorgt ook vaak voor een groter ogende ruimte. Win win!

Kleurrijke vazen

Zet gekleurde vazen neer in je huis. In de woonkamer, de hal, op de boekenplank of in de keuken. Dit brengt instant kleur in je huis. Kies voor een vaas in kleur glas, een keramieken vaas of juist een vaas in een leuke vorm, zoals een citroen. Door een kleurige vaas in te brengen, creëer je een bom van kleur, zeker als je deze vult met een mooi veldboeket, pioenrozen of mooie citroen takken. Voor een minimalistisch effect kun je de vaas natuurlijk ook leeg laten. Vind je verse bloemen een te grote commitment? Overweeg dan om je vaas te vullen met mooie zijde bloemen of kunsttakken.

Posters

Hang kleurrijke posters op aan je muren om kleur en persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur. Kies posters met levendige kleuren en motieven die de aandacht trekken. Of je een liefhebber bent van abstracte posters, grafische prints of vintage posters, met posters en wall art kun je op een geweldige en makkelijke manier kleur en karakter toevoegen aan elke kamer in huis. Als je liever niets aan de muren hangt, zet dan je lijst met poster neer op bijvoorbeeld je tv meubel, op een sidetable of boven op een kast. Door meerdere posters in verschillende formaten met elkaar te combineren, creëer je een speels kleurenpalet met een verhaal.

Kleurrijke poster abstract zorgt voor kleur in je interieur

Gordijnen en textiel

Upgrade je interieur met gordijnen en textiel. Kies gordijnen in zachte tinten, felle kleuren of gedurfde patronen om een dramatisch effect te creëren in je interieur. Kijk ook naar de textuur als je je gordijnstof gaat kiezen. Ga voor een mooie velvet look voor die Boutique hotel vibe of juist voor linnen voor dat dromerige effect. Combineer ze met kussens in een bijpassende tint en plaids om een samenhangende look te creëren. Textiel is een geweldige manier om kleur en textuur toe te voegen aan je interieur zonder permanente veranderingen aan te brengen.

gastblog op lodiblogt

Dit artikel is geschreven door Soscha van Baal. Tekstschrijver & creative copywriter met een passie om jouw zichtbaarheid en merkidentiteit te creëren en te versterken.

Foto’s gebruikt met toestemming van Soscha van Baal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept