Een Bohemian woonstijl in een paar stappen

Een Bohemian woonstijl in een paar stappen

Een Bohemian woonstijl, dat is veel mix en match in je huis. Een vleugje vintage, verschillende materialen een een beetje exotisch. Bij een Bohemian woonstijl kan alles en mag alles. Toon jij jouw avonturen en liefde voor vrijheid en kleur in je huis?

Modern en industrieel meets Bohemain

Bij Bohemian kan je denken aan avontuur, vrijheid en invloeden van (exotische) reizen. Hert voordeel van de Bohemian woonstijl is dat niet alles ‘binnen de lijntjes’ hoeft te zijn. En als we dan beginnen bij de vloer, dan zie je dat je bij de Bohemian woonstijl heel goed modern en industrieel kan combineren, denk aan gietvloeren. Het voordeel van gietvloeren is dat de hoogte van de vloer lager is dan dat van de meeste andere vloeren. Ideaal dus om hier nog een leuk Bohemian kleed op te leggen. Vind je gietvloeren erg prijzig, kijk dan eens voor een epoxy gietvloer, Een gietvloer van epoxy is iets goedkoper dan dat van polyurethaan maar mooi en goed schoon te houden

Mix en Match met jouw Bohemian woonsstijl

Voor op de vloer kan je kijken voor een mooi kleed die past bij de bank en de salon tafel. Bij een Bohemian woonstijl kan je mixen en matchen wat je wil. Kies je voor exotische kleuren? Of ga je voor aarde tinten? Waar kan je nu op letten als je een beetje dat Bohemische in je huis wilt hebben?

Bewaar eenheid

Natuurlijke materialen zijn een must, maar zorg wel dat je eenheid houdt, zeker als je met meerdere kleuren gaat werken. Kies voor natuurlijk hout, rotan en bamboe en zorg in je woning voor een luxe gevoel, bijvoorbeeld door zachte kussens op de bank neer te leggen.

Zorg voor kleur

Werk je in je huis met meerdere kleuren, maak dan van een kleur de hoofdkleur en laat dit de verbindende factor zijn binnen je Bohemian woonstijl. Denk aan een kleur op de muur en zoek hier accessoires in dezelfde kleur bij. De muur mag best opvallen als je de rest van de wanden rustig houdt. Maar qua kleur kan je ook kiezen voor een stijl foto’s aan de wand, met een zelfde kleuren pallet. In een Bohemian woonstijl kan je jouw vakantie foto’s kwijt, maar ook mooi vergezichten van plaatsen waar jij nog van droomt om ooit heen te gaan

Jouw persoonlijke touch

Bij de Bohemian stijl hoort avontuur, reizen en verhalen, invloeden van Ibiza, maar ook jouw vrije levensstijl, je kan jouw eigen gang gaan en een geheel persoonlijke touch aan je woonkamer sturen. Geef je (reis) herinneringen een mooie plek in je woning.

Wat kan nog meer bij een Bohemian Woonstijl?

Natuurlijk kan het groen van planten in je woonkamer niet ontbreken, maar denk ook eens aan een poef, ga aan de slag met macramé en maak je eigen wandkleed of dromenvanger. Maak van je huis, echt jouw thuis!

Een Bohemian woonstijl in een paar stappen

Meer inspiratie nodig? Kijk eens op Pinterest voor Bohemain woonstijl inspiratie en lees op mijn blog meer over een Bohemian leefstijl.

foto’s lodiblogt/ pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  Ik heb wel een boho stijl in huis. Veel kleur groen (planten maar ook kussen etc), een poef en macramé.

  1. zegt:

   Leuk! Ik ben er echt nog mee bezig, maar er komt steeds meer.

 2. Frederique zegt:

  Bij mij is het zeker boho, eigenlijk altijd al geweest – van mijn ouders overgenomen toch wel. Mijn eerste ‘eigen’ studentenwoning was al een en al kleurige kleedjes en poefs, een stoeltje uit Afghanistan en een heel tof stoelachtig ding uit Nepal en allerlei souvenirs uit het buitenland. Eigenlijk is het nooit meer veranderd qua stijl 🙂

  1. zegt:

   Te leuk, ik wil het ook echt meer, de souvenirs hebben we, maar nu nog meer kleur, ook de tuin zou ik van de zomer zo graag een meer boho uitstraling willen geven.

 3. zegt:

  Oh ja, dit is helemaal mijn stijl. Natuurlijke materialen, beige en wit is het voornamelijk hier. Het ademt rust uit en dat vind ik heerlijk. Misschien ga ik zelfs ooit nog wel een keer helemaal naar wit. Mooie blog Lodi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept