Tips om te besparen op je vaste lasten

Tips om te besparen op je vaste lasten

Maandelijks een fijn extraatje overhouden door te besparen op je vaste lasten, heerlijk toch? Vaste lasten nemen maandelijks een groot deel van je bestedingsvermogen in beslag. Om hierop te kunnen besparen, scheelt dus aanzienlijk in de maandelijkse uitgaven. Hoe doe je dit nu?

Wat kan je doen om te besparen?

Schrik jij ook elke maand, om de kosten van de vaste lasten? En wat kan je nou doen om op deze vaste lasten te besparen, ik geef drie tips, waar je vast al wel eens aangedacht hebt, maar nu misschien ook gewoon eens moet doen.

#1 Vergelijk abonnementen jaarlijks

Energiemaatschappijen geven doorgaans ieder eerste jaar een aanzienlijke welkomstbonus. Dit doen ze om klanten voor een langere periode binnen te halen. Door jaarlijks van energiemaatschappij over te stappen kun je steeds opnieuw genieten van aantrekkelijke welkomstbonussen en houd je de kosten van je energierekening laag. 

#2 ‘Vaste lasten

Hoe vast zijn jouw ‘vaste lasten’ nou eigenlijk? Werp een kritische blik op je maandelijkse kosten en streep weg welke abonnementen in de loop van de tijd overbodig zijn geworden. Waar op het eerste oog een abonnement goedkoop lijkt, zit je binnen no-time verstrengeld in een wirwar van vage abonnementen. Trek er jaarlijks een dagdeel voor uit om je nodige vaste lasten op een rijtje te zetten en de overige op te zeggen.

#3 Isolatie

Isoleren is een langetermijnoplossing die vaak wordt gezien als een dure en overbodige kostenpost. Toch is isolatie een investering die zich snel terugbetaalt. Niet alleen stijgt je woning flink in waarde, ook dalen je vaste lasten doordat je de gegenereerde warmte effectiever gebruikt. Naast dat wordt je woongemak vergroot door een koelere woning in de zomer en een warmere in de winter. Hieronder een aantal goedkope tips om je woning goed te isoleren:

 • Schaf plissegordijnen met hiervoor isolerende gordijnen aan. Deze werken enorm isolerend en zijn ook nog eens superstijlvol (bijvoorbeeld velours gordijnen);
 • Check kozijnen op scheurtjes en maak deze dicht met purschuim;
 • Zorg dat alle kieren onder deuren afgesloten zijn met tochtstrips.

Houd maandelijks een extra zakcentje over door te besparen op je vaste lasten!

Waar wij op besparen

In 2011 namen mijn man en ik beide ontslag om zeven maanden te gaan reizen door Amerika en Canada. Omdat we een lange tijd geen salaris zouden ontvangen, keken we goed, waar we op konden besparen. Een van de dingen die toen opvielen waren de abonnementen op tijdschriften. Deze hebben we toen allemaal opgezegd en dit was een mooie besparing.

Wat doe jij om op je vaste lasten te besparen?

Meer bespaar tips: Besparen op je dagelijkse boodschappen.

foto lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  Vaste lasten kun je vaak inderdaad echt wel wat minderen. Jaarlijks overstappen vind ik vooral ingewikkeld, dus dat doe ik niet, maar ik heb bijvoorbeeld wel vorig jaar wat abonnementen opgezegd waar ik eigenlijk niets mee deed én ik heb een andere auto gekocht, die maandelijks veel minder geld kost aan belasting/verzekering. Al met al heb ik zo behoorlijk wat bespaard op de vaste lasten.

 2. zegt:

  ik ben hier echt te laks in he, ik kijk daar niet naar om eerlijk gezegd. ik heb altijd zoiets van zolang ik het kan betalen vind ik het prima

 3. zegt:

  Wij hebben ook gemerkt dat er altijd wel wat te besparen is als je er even goed voor gaat zitten. Ik vind het best wel een gedoe en heb vaak zoiets van ‘als het werkt dan werkt het’ maar dat is niet altijd handig.

 4. Ik probeer in het algemeen zo zuinig mogelijk te leven, en niet langer te vallen voor verleidingen bij de Action en zo… Dus geen hertenkoppen, paardjes op wieltjes etc.

 5. Linda Meester zegt:

  We hebben onze apparaten vervangen door een energiezuinige variant. Zo hebben we een 7 kilo wasmachine, dat scheelt al twee wasjes draaien in de week. En ik hang de was op zolder

 6. Juliette zegt:

  Ik ben toevallig enkele maanden geleden overgestapt naar een ander energie maatschappij en na mijn jaarcontract krijg ik dus een mooie bonus van 250 euro. Dan is het zeker waard om elk jaar over te stappen.

 7. Wij letten vooral op ons waterverbruik en de verwarming! Abonnementen is ook een goeie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept