Zo kan je het hele jaar door barbecueën #tips

Met deze tips kan je het hele jaar door barbecueën

Barbecueën alleen voor de zomer? Nee hoor. Barbecueën kan het hele jaar door. Warme jas aan en grillen maar. Maar hoe kan je het hele jaar genieten van de barbecue? Met deze tips gaat dat lukken!

Barbecueën is voor het hele jaar.

Jouw barbecue hoeft echt niet te overwinteren. Ook tijdens de koude maanden is deze aansteken een goed idee. Want de barbecue is iets voor het hele jaar. Het is prima om aan te steken als je een feestje geeft, vuurkorf erbij, warme drankjes, lampjes aan en als toetje marshmallows boven de bbq.

Hier moet je op letten als je het hele jaar wil barbecueën

Barbecueën is voor veel mensen echt iets voor de zomer, dan is het de tijd dat we hem tevoorschijn halen, de bbq spullen opzoeken en bbq vlees kopen. Toch hoef je helemaal niet te wachten tot de eerste zonnestralen. Barbecueën kan altijd, het hele jaar door!

De juiste bbq

Maar welke barbecue past nou bij jou en voldoet aan jouw wensen? Heb je een ruime tuin? Een balkon? Welke barbecue geeft jou het meeste gebruiksgemak. Neem eens een kijkje bij Kamado Express. Kamado Express is officieel dealer van de A-merken: Big Green Egg, Kamado Joe -ook wel ‘de Ferrari onder de kamado’s genoemd’-, The Bastard en Primo Grills. Alle vier deze merken hebben barbecues in verschillende groottes, met een keuze uit: extra (hittebestendige) zijtafels, wieltjes, een onderstel of een handler waar je de bbq makkelijk mee kan verplaatsen.

Een deksel voor extra gebruiksgemak

Al deze barbecues zijn met deksel en dat is ook wat je moet kopen, wil je hem het hele jaar door gebruiken. Heb je geen deksel dan zijn de temperatuur verschillen te groot. Tenslotte wil je niet dat de onderkant al goed gaar is en de bovenkant nog koud. De keramische barbecues die je bij Kamado Express vindt, houden warmte lang vast. En nog een voordeel, naast grillen kan je hier op bakken, koken of roken.

gezond bbq tips

Waar moet hij staan?

Ga je barbecueën en is het buiten nog koud, let er dan op dat je een beetje beschut staat. Niet alleen fijn voor jou, maar ook zal je bbq beter branden onder een afdakje of een wind-luwe plek in de tuin of op het balkon.

Uitbreiden

Wil je nu vaker barbecueën, dan zou je ook eens kunnen kijken naar uitbreidingen die je kan kopen. Denk dan aan een pizzasteen. Op alle Kamado barbecues kan je pizza bakken, met een pizzasteen is dit helemaal super makkelijk. Maar ook een aspook, waarmee je het houtskool goed kan verdelen, een thermometer of een afdekhoes vind je op de site.

De beste recepten

Bij Kamado Express kan je naast barbecues nog veel meer kopen. Denk aan allerlei accessoires zoals hierboven beschreven. Maar ook vind je in de webshop: sauzen, rubs, zoutstenen, rookhout, BBQ kookboeken en nog veel meer. En heb je even geen kookinspiratie? Dan kun je een van de heerlijke recepten maken die je ook op de site kan vinden.

Voor ons is dit echt een zomer activiteit, maar waarom eigenlijk? Ik ga zeker introduceren dat we dit vaker ook buiten het bbq seizoen gaan doen en jij? Zet jij hem wel eens buiten het seizoen om aan?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s beeldbank

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

18 reacties

 1. zegt:

  Voor mij alleen in de zomer, want dan organiseert de familie een bbq. Ik denk dat ik eens moet doorgeven dat het ook in de winter kan, want ik ken een paar behoorlijke fans;).

 2. Jessica zegt:

  Eigenlijk bbq ik nooit buiten de zomer om. Best jammer want het is zo lekker wat er van de bbq af komt. Misschien toch eens een keer proberen.

 3. zegt:

  wij bbq-en eigenlijk nooit buiten vraag mij niet waarom haha wij gourmetten dan liever binnen

  1. zegt:

   Eigenlijk best jammer dat we niet barbecuen in de winter. Nu heb ik een aversie tegen kou, regen en sneeuw, maar als iemand anders buiten bakt…… Ik eet graag mee.

 4. Ik vind het een intrigerend idee om het hele jaar door te barbecuen. Maar ik moet zeggen dat ik ook wel denk aan al die mensen die in de zomer klagen over barbecuende buren. Die zullen hier vast niet blij mee zijn.

 5. zegt:

  Eigenlijk bbq ik ook alleen maar in de.zomer..en ben er gek op..mss moet ik het met jou tips ook maar eens in de winter proberen

 6. zegt:

  Echt voor mij die niet alleen in de zomer. Ik wil nu ook BBQ en als ik in platteland//boerderij woon, zou ik wel elke dag BBQ. Love BBQ maar dan niet met elektrische apparaat.

 7. Lauressa zegt:

  Leuk! Ik heb eigenlijk nog nooit in de winter gebarbecued, maar ik kan me voorstellen dat het in de winter overdekt en met wat warmtelampen, best leuk kan zijn. Maar eigenlijk doe ik het toch liever in de zomer 😉

 8. Jan oppert het wel eens, maar ik ben een onwijze koukleum in de winter.
  Onze bbq is dus echt een zomerbbq.

  Maar dan wel een met houtskool.. Elektrisch hebben we niets mee, Jan: bbqen doe je op houtskool, anders kan je net zo goed gourmetten haha.. aldus mijn man 😉

 9. Mijn schoonvader is een echte bbq fanaat, hij heeft het zelfs tijdens kerst nog gedaan. Ik vind het heerlijk!

  1. zegt:

   Wat leuk, je hoort het niet vaak, maar het kan makkelijk!

 10. Ik hou van de bbq we hebben er ook de perfecte tuin voor. Ik hoop binnenkort de bbq weer eens aan te steken.

 11. zegt:

  Ik ben altijd wel in voor een barbecue, ik vind het heerlijk! Zo’n Green Erg zou ik ook nog wel eens willen hebben.

 12. Mandy zegt:

  Kreeg van de week een facebook herinnering dat we een jaar geleden een bbq hadden. Toen was het een beetje lekker weer en hadden we gewoon dikke kleding aan gedaan en waren we buiten gaan zitten. Ik hou van onze aparte familie haha!

  1. zegt:

   haha nou dat snap ik helemaal. En super gezellig!

 13. zegt:

  Ik zou wel eens een keer een winterbarbecue willen doen. Lijkt me gezellig.

 14. Jouvence zegt:

  Helaas geen tuin of balkon, dus voor ons helemaal geen barbecue.

 15. Monique zegt:

  Heerlijk een BBQ, maar eigenlijk doen we dit altijd in de zomer. Anders wordt het gourmetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept