Op zoek naar de perfecte lamp? Deze tips helpen je op weg!

de perfecte lamp kopen, met deze tips vind je deze zo!

De wereld van verlichting is enorm. Er is een ontzettend groot aanbod in spots, wandlampen, hanglampen en staande lampen. Allemaal in tal van vormen, maten, kleuren en prijzen. Hierdoor is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet, want er zijn duizenden mogelijkheden voor hetzelfde gebruik.

Om je hierbij een handje te helpen, hebben we de volgende vragen voor je verzameld. Deze kun je gebruiken als je op zoek gaat naar de perfecte lamp, zodat je er zeker van bent dat deze goed tot zijn recht gaat komen.

Waar wil je jouw verlichting plaatsen?

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je jouw lampen wilt gaan plaatsen. Dit bepaald namelijk de totale lichtopbrengst, terwijl je ook een mooie verdeling krijgt tussen lichte en donkere zones.

Daarnaast is het raadzaam om rekening te houden met de hoeveelheid Lumen die LED verlichting opbrengt. Deze term wordt gebruikt om de lichtopbrengst te bepalen, zodat je er zeker van bent dat jouw nieuwe spot of lamp jouw woon- of slaapkamer zonder problemen kan verlichten. Hierbij is een lagere hoeveelheid ook enorm interessant, aangezien je ervoor kunt kiezen om deze te gebruiken als sfeerverlichting.

Welke lampen passen bij jouw interieur?

Buiten het feit dat de kwaliteit van het licht goed moet zijn, is het ook belangrijk dat jouw nieuwe LED lamp in jouw interieur past. Hierbij is het raadzaam om naar de volgende elementen te kijken, zodat jouw lamp perfect binnen het geheel gaat passen:

Welke kleuren kom je thuis tegen?

Kleur is belangrijk, ook voor jouw verlichting. Daarom is het handig om te controleren welke kleuren zoal voorkomen in jouw interieur, zodat je hier goed op in kunt spelen. Zo zijn neutrale kleuren als zwart, wit en metallic zijn natuurlijk erg populaire keuzes die je vrijwel altijd kwijt kunt. Echter kun je er ook voor kiezen om voor meer kleur te kiezen, zodat jouw lamp opvult tussen het geheel.

Welke materialen worden vaak toegepast?

Als je om jouw heen kijkt, zal het ongetwijfeld opvallen dat veel van de meubels binnen jouw kamer gemaakt zijn van een specifiek materiaal. Vaak is dit een hout- of metaal soort, materialen die enorm populair zijn dankzij de industriële stijl die momenteel ontzettend populair is. 

Om hier goed op in te kunnen spelen, is er ook een groot aanbod bestaande uit lampen met houten of metalen elementen. Hierdoor kun jouw stijl gemakkelijk doortrekken naar de verlichting, zodat het geheel intact blijft.

Wat is de functie van de lamp binnen jouw interieur?

Zoals eerder benoemd, is de functie van jouw verlichting enorm belangrijk. Zo is een grote, degelijke inbouwspot ideaal als hoofdverlichting in jouw keuken, terwijl een klein spotje met weinig vermogen jouw nis onderdompeld in prachtig licht. Daarom is het belangrijk vooraf goed te kijken waarvoor het lampje uiteindelijk moet dienen, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt. Hierbij is het ook altijd raadzaam om een LED dimmer te overwegen, zodat je makkelijk kunt schakelen binnen de mogelijkheden van de lamp in kwestie.

Valt slimme verlichting ook in jouw straatje?

Goede verlichting blijft natuurlijk niet beperkt tot standaard LED lampen die voorzien zijn van een dimmer en een mooi frame. Met de technieken van tegenwoordig kun je namelijk al snel veel meer uit jouw verlichting halen. Denk hierbij aan slimme verlichting wat wordt aangestuurd met Zigbee. Dit protocol zorgt er niet alleen voor dat jouw

Zigbee lampen zijn een perfecte kandidaat voor de ruimtes waar extra sfeer ontzettend prettig is, zoals de woon- of slaapkamer. Zo kun je jouw thuisbioscoop naar het volgende niveau tillen, kun je alle verlichting vanuit het comfort van jouw bed bedienen en gaan jouw lampen automatisch aan wanneer je wakker wordt.

En heb je de perfecte lamp gevondenK Kijk dan eens bij Go Gracy hoe je zelf een lamp op kan hangen.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept