Hubelino Pi starterset- bouw je eigen knikkerbaan

Hubelino PI starterset- bouw je eigen knikkerbaan

Houden jouw kinderen van een uitdaging? Kunnen ze zich uren vermaken met LEGO of bouwwerken? Dan is de Hubelino Pi Starterset misschien ook wel iets voor hen! Met deze set bouw je een eigen knikkerbaan en deze is prima te combineren met LEGO of een uitbreiding set.

Een knikkerbaan van Hubelino

Een knikkerbaan, wie heeft er niet mee gespeeld. Al waren de knikkerbanen in mijn tijd niet zo super als deze moderne banen. Hubelino ken meer knikkerbakenen, maar ook spelletjes of losse blokjes. De Hubelino Pi starterset is voor 8+ en uit te breiden met andere Hubelino Pi sets, maar ook te combineren met andere blokjes als LEGO.

Waar bestaat de Hubelino Pi Starterset uit?

Met de Hubelino Pi Starterset kunnen kinderen uren bouwen en spelen. Ook niet vreemd als je bedenkt dat deze set 214-delig is. Deze starterset bevat alle elementen die je nodig hebt om een gigantische knikkerbaan constructie te maken, namelijk;

 • 92 baanelementen in verschillende vormen en variaties
 • 116 constructie-elementen voor en stabiele constructie
 • 2 vierkante grondplaten, aan beide zijden te gebruiken
 • 4 stalen knikkers
 • Instructieboekje met een duidelijk geïllustreerde stap-voor-stap bouwinstructie
Hubelino PI starterset- bouw je eigen knikkerbaan
De knikkerbaan van Hubelino Pi bouwen en rollende knikkers

Ingewikkelde tunnel systemen

De starterset combineert alle trucs van het Hubelino pi knikkerbaan-systeem: je hebt gecompliceerde paden, ingewikkelde tunnel systemen, sprongen vol actie, slimme constructies en de mogelijkheid om de reis van de knikker nog spannender te maken met wissels en kruisingen. Met de vele verschillende componenten kan je heel makkelijk nieuwe banen maken door kleine aanpassingen te doen om het verloop van de knikker te veranderen.

Wetenschappelijk aan de gang

Door de knikkerbaan steeds te verleggen, anders te bouwen, een bocht of een wissel toe te voegen, leren kinderen hoe de basis van natuurkunde werkt en hoe ze zelf een wetenschappelijke baan kunnen maken. Want hoe zit het met snelheid, zwaartekracht en waarom vliegt de knikker hier uit de bocht, maar bij die andere bocht niet?

Uitbreiden met andere bouwstenen

Wat ook leuk is aan deze starterset van Hubelino Pi is dat je nooit uitgebouwd bent. De knikkerbaan te namelijk combineren met zowel gangbare componenten van andere fabrikanten, zoals LEGO, maar ook andere sets van Hubelino. Benieuwd naar Hubelino? Klik hier voor alle sets.

Stimuleer creativiteit, logisch en ruimtelijk denken en fijne motoriek

Urenlang speelplezier hebben de jongens hier thuis van de Hubelino Pi Starterset. Ze hebben al verschillende banen gebouwd, waaronder die uit het instructieboekjes, bij elk bouwwerk zorgen ze dat ze alle componenten gebruiken en ontdekken ze niet alleen welke baan het snelste is, ze leren ook wat niet kan, te stijle bochten of tunnels die niet lekker lopen. Ze hebben ontzettend vee plezier in het bouwen, maar ook zeker in het racen. Het is leuk dat ze deze Hubelino Pi set kunnen combineren met LEGO waardoor ze hun fantasie ontzettend aan het werk kunnen zetten!

al je creativiteit kan je kwijt in deze knikkerbaan
Laat je creativiteit de vrije loop en bouw je eigen baan voor knikkers

Hubelino Pi Starterset is super leuk speelgoed en niet alleen het bouwen is een uitdaging, ook de knikkerbaan zo laten lopen dat je knikkers een record breken is een uitdaging. Deze starterset is vanaf 8+. Meer van Hubelino vind je hier.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

10 reacties

 1. zegt:

  het zegt mij helemaal niks maar misschien wel leuk om kado te doen aan mijn neefjes 😀

 2. Wendy zegt:

  Wij zijn ook dol op knikkerbanen. Deze ken ik nog niet, maar zo te zien kan je hier schitterende bouwwerken mee maken.

 3. Felice Veenman zegt:

  oooh dit had zoonlief leuk gevonden!Die bouwde als het even kon, de hele dag door

 4. Dit lijkt me echt topspeelgoed. Het is niet achter een scherm en goed voor de oriëntatie en ontwikkeling. Daar houd ik van.

 5. Dit is nou echt iets voor de jongste van mij. Hij is een lego bouwer wlke dag actief mee

 6. zegt:

  Wat leuk! Vroeger had ik zo´n houten knikkerbaan. Geweldig vond ik dat (en nu nog steeds stiekem)

  1. zegt:

   haha ik ook, ik wurm me hier ook steeds er tussen om ook een keer de knikker te laten gaan 🙂

 7. zegt:

  Ik ga in ieder geval mijn nicht even vragen of het iets is voor haar zoontje, want zoiets vind ik wel leuk om cadeau te geven.

 8. zegt:

  Pracht speelgoed en tof je eigen baan bouwen , ziet er mooi uit

 9. Wat een leuke baan. Ik was vroeger gek op knikkerbanen ik kon uren kijken hoe zo’n balletje naar beneden rolde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept