online boodschappen doen
Eten en drinken

Wat zijn de voordelen van online boodschappen doen?

We weten allemaal dat het handig is; online boodschappen doen. Het grote voordeel is namelijk dat je niet meer naar de winkel hoeft. De bestelling wordt gewoon bij je thuisbezorgd. Toch zijn er nog maar weinig mensen die hiervan gebruikmaken. In deze blog gaan we verder in op online boodschappen doen en de voordelen die het te bieden heeft. Op dit moment laat 1 op de 7 Nederlanders al regelmatig de boodschappen bezorgen, en de verwachting is dat dit de komende jaren nog verder zal toenemen.

De “ouderwetse” supermarkt

Jaren geleden, dan heb ik het over begin 1900, ging je voor je vlees naar de slager en voor je brood naar de bakker. Voor elke productgroep was een aparte winkel. Rond 1950 ontstonden de supermarkten. Mensen hoefden niet langer alle winkels apart te bezoeken, maar konden hun boodschappen nu in 1 winkel doen. Inmiddels bezoeken we als Nederlanders al tientallen jaren dankbaar gebruik van de supermarkt. Maar past de traditionele supermarkt nog wel helemaal bij deze tijd? We hebben het immers steeds drukker, en we zijn het al gewend om heel veel producten online te bestellen.

Het gemak van online boodschappen doen

We begeven ons in een digitaal tijdperk. Logisch dus, dat ook boodschappen doen verandert. Supermarkten hebben de online websuper geïntroduceerd. Let er maar eens op: je ziet de bezorgbusjes van AH, Jumbo en PLUS steeds vaker rondrijden. Je kunt nu op dezelfde manier boodschappen bestellen als dat je kleding of elektronica online koopt. Al je boodschappen als wc-papier, cola, brood, bloemkool of appels bestel je tegenwoordig moeiteloos online.

Wat zijn de voordelen van online boodschappen doen?

 • Je hoeft niet meer heen en weer te sjouwen met zware boodschappentassen
 • Online boodschappen doen doe je waar en wanneer je wilt. Je zit dus niet vast aan openingstijden, en je kan ook makkelijk bestellen met je smartphone of tablet
 • Uit onderzoek blijkt dat mensen die online boodschappen bestellen, veel minder (ongezonde) impulsaankopen doen. Je wordt veel minder verleid tot allerlei lekkere producten
 • De boodschappen worden tot in de keuken bezorgd, op een moment dat het jou uitkomt

Zitten er ook nadelen aan boodschappen bezorgen?
Veel mensen hebben nog vraagtekens bij dit “nieuwe boodschappen doen”. Online bestellen en laten bezorgen wordt vaak als “duur” gezien. Dat komt mede door de vrij hoge bezorgkosten die nog worden gerekend. Daarnaast is er een grote groep die “boodschappen doen” gewoon leuk vindt, houdt van een praatje in de supermarkt, en zich graag laat inspireren in de winkel. Je zou dus kunnen zeggen dat de online supermarkt met name een uitkomst is voor mensen met chronisch tijdgebrek, en voor mensen die een hekel hebben aan de drukke supermarkt. Vind jij het niet erg om 1 of 2 keer per week naar de supermarkt te gaan? Blijf dat dan gerust doen!

Bespaar op de bezorgkosten dankzij kortingscodes

Als je een online bestelling plaatst bij bijvoorbeeld AH.nl, Jumbo.com of PLUS.nl loop je al gauw tegen bezorgkosten aan. Deze liggen zo rond de €5,00 per bezorging. Dit lijkt een best groot bedrag. Maar bedenk ook dat het voor een supermarkt een aardige klus is om jouw bestelling op tijd bij jou af te leveren. Het is dus niet heel vreemd dat je een kleine vergoeding betaalt voor deze service.

Wil jij eens kijken of het iets voor jou is? Gebruik dan bij je eerste bestelling een actiecode of kortingscode die recht geeft op gratis bezorging. Dankzij bijvoorbeeld een Coop actiecode of Deen kortingscode ontvang je dikwijls gratis bezorging of andere interessante kortingen. Het loont dus altijd om deze actiecodes in de gaten te houden!

Lees ook: Bespaartips op je dagelijks boodschappen.

foto pixabay

BewarenBewaren

BewarenBewaren

55 thoughts on “Wat zijn de voordelen van online boodschappen doen?”

 1. Beperkt? Dat is wat je zelf doet. Je kunt net zo makkelijk iets online in je winkelwagen doen dan offline.. 😉

  Ik heb nooit online boodschappen gedaan, vind het heerlijk om door de supermarkt te struinen 😀

  1. Ik zelf ook, ik doe mijn boodschappen in d supermarkt, maar lees wel veel vaker van mensen die het online doen. En het is zeker zo wat je zelf doet, misschien heb je wat minder impuls aankopen van te veel lekkers.

 2. Ik heb het een tijd gedaan, maar doe het nu eigenlijk weer te weinig. Wat je zegt over die impulsaankopen klopt helemaal! De bezorgkosten streep ik in mijn hoofd altijd weg tegen de impulsaankopen. En als ik dan een goedkoop bezorgmoment kies (handig als je vanuit huis werkt), dan vallen die kosten best mee!

 3. Ik heb nog nooit online boodschappen gedaan, de bezorgkosten staan mij inderdaad tegen. Ik bestel wel af en toe zo’n Hellofresh box, heel chill inderdaad dat je er dan niet meer aan hoeft te denken!

 4. Bij ons in de buurt bezorgd helaas nog niemand maar ik kan er wel de voordelen van zien inderdaad. Mochten ze hier gaan bezorgen dan ga ik zeker weten online boodschappen doen. Niet altijd, want ik vind het leuk om met mijn dochtertje naar de supermarkt te gaan.

 5. Heb nog nooit online boodschappen gedaan. Meestal doet mijn vriend nu de boodschappen maar die laat zich vaak verleiden door zoetigheden dat terwijl we wat zouden moeten afvallen

 6. Zodra je bij de Lidl online je boodschappen kunt doen, ben ik om. Ik haal daar vaak de basisdingen en de wat luxere merkitems bij een andere supermarkt. We hebben wel eens geprobeerd om alles online te laten bezorgen via een reguliere supermarkt, maar dan zijn we per weer 10 tot 20 euro extra kwijt. Ik offer me voorlopig dan maar even op, haha.

  Oh ja, een nadeel van online boodschappen doen vind ik wel dat je dan niet zelf je groenten en fruit uit kunt kiezen en ook geen houdbaarheidsdatum kunt bepalen, dat is echt het grootste minpunt!

 7. Ik doe echt nooit mijn boodschappen online. Ik maak door de week heen een lijstje met dingen die ik nodig heb, sjees door die supermarkt heen voor m’n weekboodschappen en ben over het algemeen binnen een kwartier weer klaar. Kan me wel voorstellen dat het voor sommige mensen ideaal is!

 8. Ik heb nog nooit online boodschappen gedaan. Het lijkt mij wel handig als het echt nodig is. Maar tot nu toe ga ik gewoon naar supermarkt en gelukkig staat de supermarkt dichtbij ons huis

 9. Ik doe zo nu en dan online boodschappen en ik vind het heerlijk. Moet even de tijd nemen om er thuis voor te gaan zitten.. Scheelt uiteindelijk een hoop tijd! En handig geen onnodige dingen . Wel moet je nog even terug voor de verse dingen gedurende de week

 10. Interessant artikel. Je kan ook nog online boodschappen bestellen en ze wel zelf ophalen in de winkel. Scheelt je ook weer een boel tijd en bezorgkosten. Ik weet niet of hier andere kosten aan verbonden zijn. Zelf loop ik gewoon een rondje door de winkel 😉

 11. Ik doe vaak mijn boodschappen online
  Ik vind het ook handig dat je alle aanbiedingen bij elkaar hebt staan, daar ga ik altijd eerst even doorheen.
  Groente en vlees haal ik vaak liever zelf , toch fijner dat zelf uit te kiezen 😉

 12. Leuk artikel! Wij hebben het online boodschappen bestellen tegenwoordig ook ontdekt, hoor. We maken inderdaad altijd gebruik van acties voor gratis bezorging en dankzij deze manier van boodschappen doen verdwijnen er véél minder extraatjes op de bestellijst (die normaal wel in het mandje verdwijnen). Ideaal!

 13. Ik heb er wel eens over getwijfeld om mijn boodschappen online te doen, maar de winkels waar ik mijn meeste boodschappen doe, die hebben (nog?) geen bezorgservice. En ik vind het eigenlijk ook wel prettig om mijn groenten eerst zelf even te “checken” voordat ik het koop

 14. Ik heb echt nog nooit online boodschappen gedaan. Ik kan me voorstellen, dat het veel impulsaankopen scheelt. Eigenlijk zou ik het eens moeten proberen, want ik heb, eerlijk gezegd, een hekel aan boodschappen doen.

 15. Ik bestel mijn boodschappen bij Picnic. Vanaf €25 gratis bezorgd tot in de keuken.
  Helaas wordt er niet overal bezorgd, maar Picnic breidt steeds meer uit.
  Met deze kortingscode krijg je €5 korting op je eerste bestelling. JC223233 Ik krijg dan ook €5 korting.
  De prijs van de producten is niet hoog. Ongeveer als Dirk Het assortiment is enigszins beperkt in verhouding tot de gewone winkels.
  Bestellen met de App van Picnic gaat super eenvoudig.

 16. Ik vind het laten bezorgen echt ideaal! Het is namelijk ook nog eens goed voor je portemonnee. Je koopt namelijk geen impuls aankopen. En inmiddels wordt het bezorgen ook steeds goedkoper of zelfs gratis.

 17. Voor mij persoonlijk is het grote voordeel van online boodschappen doen dat ik niet iemand hoef te vragen. Ik ben namelijk bedlegerig en kan zelf niet meer naar de winkels.

  Meestal probeer ik vooral de grote boodschappen op te sparen en dan vraag ik tussendoor iemand voor wat kleine dingetjes. Zo bespaar ik ook weer op bezorgkosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.