Vaste lasten- hoe kan je hier op besparen?

Besparen op vaste lasten

Elke maand betaal je vaste lasten. Vaak kunnen we aan veel kosten niks veranderen, maar er blijven rekeningen die misschien minder kunnen of helemaal kunnen stoppen. Want noteer jij elke maand wat jouw inkomsten en uitgaven zijn?

Te veel betalen

Weet jij wat je elke maand uit geeft? Hou jij een huishoudboekje bij, waarin je elke maand de inkomsten en uitgaven opschrijft? Doe je dit, dan zal je zeker de laatste tijd een verschuiving hebben gezien in jouw vaste lasten. Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis werkt, zal je merken dat je boodschappen duurder worden, er wordt meer koffie gedronken thuis, meer geluncht en avondeten doen we niet meer buiten de deur. Maar ook zal je minder geld kwijt zijn aan benzine of openbaar vervoer.

Vaste lasten gaan gewoon door

Natuurlijk zijn er altijd vaste lasten die gewoon door gaan. Denk hierbij aan de huur of hypotheek, maar ook zorgverzekeringen en de autoverzekering lopen gewoon door. Al rij je momenteel veel minder in de auto, deze vaste lasten ga je niet zomaar veranderen. Zo is een wa verzekering nu eenmaal wettelijk verplicht ook al staat je auto op dit moment veel meer stil. Toch is het goed om eens goed naar je inkomen en uitgaves te kijken. Juist nu.

Wat kan veranderen in vaste lasten?

Kijk eens naar je verzekeringen

Kijk eens goed waar je allemaal voor verzekerd bent. Heb je dat ook allemaal nog nodig? Dit telt bij een zorgverzekering maar ook bij een dierenverzekering of telefoon verzekering, heb je deze ooit afgesloten, maar is deze nog wel nodig?

Telefoon abonnement

Ook goed om eens te bekijken is je telefoon abonnement. Werk je thuis en gebruik je het WIFI vanuit huis, dan heb je al die GB’s die je normaal op het werk en in het openbaar vervoer ( even een filmpje kijken tijdens het wachten) gebruikt, misschien helemaal niet meer nodig en kan je je abonnement (tijdelijk) verlagen.

Andere abonnementen

En hoe zit het met andere vaste lasten die elke maand weer terug komen, maar waar je wel verandering in aan kan brengen? Betalingen als een abonnement op tijdschriften, wijnboxen of televisie zenders. Gebruik je alles nog en heb je tijd om die tijdschriften te lezen? Of kan je hier in bezuinigen?

Wat kan je nog meer doen?

 • Je huis laten isoleren, kost nu veel geld, maar daar heb je later veel profijt van
 • Energie prijzen vergelijken
 • Verzekeringen vergelijken

Vaste lasten minderen

Het is verstandig om en goed te kijken naar je vast lasten en of je hier iets in kan veranderen. De situatie momenteel is anders, je zal misschien meer kosten aan energie en gas hebben nu je thuis werkt, maar juist weer minder kosten aan uitjes of buiten de deur eten. Zorg dat je weet wat er binnenkomt en uitgaat, dan kan je hier ook veel makkelijker op inspelen.

foto lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. zegt:

  Een paar jaar geleden heb ik mijn vaste lasten eens goed onder de loep genomen en ik stond er echt versteld van hoeveel je daar nog op kunt besparen. Wat abonnementen die ik vrijwel niet gebruikte opgezegd, enz. En ja, een andere auto gekocht, die qua belasting en verzekering een stuk goedkoper is.

  1. zegt:

   Het is echt zo goed om dit af en toe even te doen, want er gaat ongemerkt best veel geld de deur waarvan je soms niet eens meer het idee hebt waar aan allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept