Een nieuwe bank kopen? Zo slaag je altijd

De inrichting van je huis, zegt iets over jou. Hoe je bent, in welke levensfase je zit en hoe je leeft. Het zoeken en vinden van nieuwe meubels kan nog best een uitdaging zijn. Dat ondervonden wij bij het zoeken naar een nieuwe bank.

Te veel in huis

Toen de man en ik elkaar ontmoeten, woonden we allebei al langere tijd op ons zelf. We hadden allebei een huis in Amsterdam. Ik huurde een appartement en de man had een eigen huis. Na een paar maanden trok ik bij hem in. Mijn bank, stoelen en tafels, alles ging in de opslag. We wisten toen nog niet dat we een paar maanden later ons huis zouden kopen. Met het inrichting van ons nieuwe huis waren die twee inboedels best een probleem, want wat doen we met die tweede bank of die tafel. In eerste instantie gingen ze naar zolder, maar later konden we anderen hier blij mee maken.

Nieuwe meubels kopen

Toen we in dit huis kwamen wonen, waren we nog met zijn tweeën. Niet snel na onze verhuizing was ik zwanger en na een paar jaar en twee kinderen rijker, waren we ons bij elkaar geraapte inrichting zat. Het was ook niet allemaal handig met kinderen. Zo hadden we een witte stoffen bank, die niet meer schoon te krijgen was. En een glazen tafel die ontzettend onstabiel was en bij de minste of geringde aanraking om kon vallen. Tijd voor iets nieuws dus.

Lees ook: Hoe vaak verander jij van interieur?

bank

Tips voor het kopen van een nieuwe bank

Van alle meubels die er nieuw kwamen vonden we een nieuwe bank kopen misschien wel het allerlastigst. Want een bank moet niet alleen lekker zitten, hij moet ook goed passen in het interieur, tenslotte is een bank altijd prominent aanwezig. Van welke stof moet hij zijn? En welke kleur? Met deze tips slaag je altijd:

 • bedenk van te voren goed wat voor een bank je wilt. Een hoekbank, een twee of drie zitter. Dan kan je hier gericht naar zoeken
 • meet je ruimte waar de bank moet komen goed. De bank mag niet te groot zijn. Zorg dat je er nog makkelijk langs kan lopen
 • teken je huiskamer en bank op schaal en ga hier mee schuiven, waar staat hij het best
 • heb je een grote huiskamer? Kijk dan eens of je de bank niet van de muur af kan zetten. Hierdoor kan je meerdere zit plekken in huis creëren
 • Ga je voor een hoekbank. Hou dan goed in de gaten aan welke kant je de hoek wilt hebben
 • Hou wel in de gaten bij een hoekbank dat de zitplek in de hoek eigenlijk weg valt als functionele zitplek
 • Heb je geen plek voor een hoekbank, maar wil je wel languit zitten, denk dan eens aan een relaxbank. Dit is een verstelbare bank met relaxfuncties, zoals een uitklapbare voetensteun en verstelbare rug
 • denk goed na over welke stof je wilt hebben en welk model, denk aan hoofdsteunen die omhoog of omlaag kunnen.

Het werd uiteindelijk een wit leren hoekbank ( die goed schoon te maken is) Na al die jaren zijn wij nog steeds super tevreden met onze bank. Het is een prima keuze geweest dus!

Wat voor een bank heb jij?

foto’s pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

18 reacties

 1. zegt:

  Toen ik op mezelf ging, was de bank toch wel het artikel waar ik het langst naar moest zoeken. Ik vond niks mooi en lekker zitten was ook nog een vereiste. Uiteindelijk heb ik een mooie, donkergrijze, stoffen bank. En toch den ik de laatste tijd: Ik had er één op hogere pootjes moeten nemen, dat had het huis ruimtelijker gemaakt. Ach ja, deze is vast een keer een vervanging toe;).

 2. Een 2 en 3 zitter in cognac kleur. Precies wat ik wilde en de banken zijn heel goed schoon te maken.

 3. zegt:

  Grappig. Wij waren een aantal jaar geleden ook bezig met een (extra) nieuwe bank. Een hoekbank vond ik zonde vanwege de drie openslaande deuren. Met een hoekbank zouden we een van die deuren niet meer kunnen gebruiken. Afijn, het werd een driezitter en ik wilde perse een witte stoffen. Dat vond mijn moeder niet handig met een pasgeboren baby. Ik heb deels geluisterd want het werd een zandkleurige bank 🙂 En het is lekker een ‘leefbank’ dus nog steeds blij mee al moeten we wel een nieuwe hoes erop gaan doen.
  De andere bank die we al sinds 1994 hebben is een prachtige bruine stoffen design bank van Fendi. En serieus, hij is nog als nieuw. Onlangs de zitkussens laten reinigen en opnieuw vullen. Een plaatje!

 4. Alexandra zegt:

  Wie is niet met spullen van een ander begonnen. Ik na mijn scheiding ook, ik kreeg de bank van mijn zus. Nu heb ik een nieuwe bank van groene stof, zit lekker en past bij mij. Ik was met allebei blij. Een bank is inderdaad wel prominent in de woonkamer. Gelukkig houd ik van groen.

 5. Anja zegt:

  Wij zijn pas verhuist en hebben nog geen bank, dat staat wel hoog op mijn to do list dus deze tips komen goed van pas.

 6. We hebben (tijdelijk) een zwart nepleren bank voor 3 dochters om op te zitten kruimelen

  1. zegt:

   Wat leuk om te lezen dit, want afgelopen zaterdag is onze nieuwe bank geleverd. Weer een hoekbank (en inderdaad, de functionele zitplek in de hoek valt weg, nooit bij stil gestaan!), maar nu in grijs in plaats van crème wit. Mijn droom bank is een moderne Chesterfield, nog even sparen 🙂

 7. zegt:

  Wij hebben vorig jaar een nieuwe bank gekocht. Een hoekbank in een prachtige cognackleur, mix leer en stof. Nu wisten we niet dat we een huis zouden kopen dus waarschijnlijk wordt het even lastig met de hoek maar met de bank zijn we ontzettend blij!

 8. zegt:

  Goede tips! Grappig en hoe herkenbaar ook. Ik ben ook op zoek naar nieuwe bank. Ik weet al dat ik een hoekbank wil, maar qua kleur ben ik er nog niet helemaal uit. Het liefst een beetje donkere kleur.

  Bettie

 9. Enkele zeer handige tips!
  Helaas heb ik destijds me wat te veel laten leiden door een modekleurtje…

 10. ingrid zegt:

  toen wij gingen verhuizen hebben we daarna een nieuwe bank gekocht en inderdaad ook rekening gehouden met twee kinderen

 11. zegt:

  Onze oude leren bank is nodig toe aan vernieuwing, maar zolang onze kat er nog is, is het beter om nog even te wachten, want deze bank heeft ze namelijk aan de achterkant ook zitten krabben.

 12. zegt:

  Een bank maakt je woonkamer, dus je moet er goed over nadenken inderdaad.

 13. Dee zegt:

  Een nieuwe bank kopen kan zo lastig zijn. Ook de meubels er omheen! Ik ben ook toe aan een nieuwe. Maar eigenlijk wil ik alles wel een make over geven. Maar ik heb 2 jaar geleden al de meubels vervangen maar niet de eettafel en de bank.

 14. zegt:

  Ik heb een paar weken geleden ook een nieuwe bank gekocht en ik vond het best nog wel lastig. Deze tips zijn wel echt enorm handig!

 15. Wij hebben bank van Ikea waarvan je de hoes kunt vervangen. En een Chesterfield.

 16. Goede tips! Mijn schoonouders hebben een huis gekocht dat ze gaan opknappen en verhuren als vakantiehuisje. Ik mag de styling doen: vandaag heb ik de pvc-vloer uitgezocht, binnenkort zoeken we meubels uit, waaronder ook een bank. Deze tips ga ik daarbij goed in mijn achterhoofd houden.

 17. zegt:

  Een bank is wel even een dingetje want daar breng je toch veel tijd op door. Ik heb een zalige grote hoekbank waar veel mensen op passen. Dat is wel zo handig met al die pubers in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept