Haal de lente in huis met deze makkelijke tips

Haal de lente in huis met deze makkelijke tips

Het weer lijkt beter te worden de komende week en dat mag ook wel, het is tenslotte lente. Bij de lente hoort natuurlijk de grote schoonmaak, zet de deuren tegen elkaar open en haal de lente in huis. Dat kan al heel makkelijk met een paar aanpassingen en aankopen.

Haal de lente in huis

Hoe fijn is dat, de paas decoratie is de deur weer uit, je doet meteen even die grote schoonmaak en haal de lente in huis met een paar kleine aanpassingen. Misschien zit het weer nog niet helemaal mee, je kan natuurlijk wel zorgen voor die lente vrolijkheid in huis. De lente is tenslotte de tijd, dat de vogels weer gaan fluiten, het buiten langer licht is en we weer zin hebben om veel buiten te zijn.

Lees ook: Knutsel ideeën voor de paasdagen- met 4 leuke tips!

Lees ook: Tips voor de grote voorjaarsschoonmaak.

Bloemen en planten

Bloemen en planten zorgen altijd voor vrolijkheid in huis en tuin. Dus mijn eerste tip: Zorg voor veel planten in huis, groene, bloeiende planten. Zorg voor vrolijke lente kleuren door de vazen te kopen in lichte kleuren of decoratieve vazen. Elke twee weken kopen wij tulpen voor onszelf, puur om dat lente gevoel in huis te krijgen. We kiezen elke keer andere kleuren en ik word er gewoon vrolijk van als ik er naar kijk.

Lees ook: Planten in huis- maak je eigen Urban Jungle.

planten in huis geven die lente sfeer.

Een kleurtje op de muren

Misschien ben jij door het vele thuis werken de muren ook wel een beetje zat. Zorg voor die vrolijke lente look in huis en geef deze muren eens een kleurtje. Dit kan een muur zijn met een felle aanwezige kleur, maar je kan ook kiezen voor lichte accenten op de muren. Alleen al het huis binnen een nieuwe kleur geven, kan jou huis net een echte lente opkikker geven.

Lees ook: Restyle je huis met een likje verf.

Vrolijke accessoires in de woonkamer

Zorg voor vrolijkheid in huis. Helemaal nu de dagen weer langer zijn en we hopelijk snel weer meer kunnen genieten van zonnige dagen is het fijn om die zon en de lente ook in huis te brengen dit kan met mooie accessoires. Denk eens aan nieuwe foto’s of posters aan de muur, een opvallende klok of herinneringen van verre reizen.

Lees ook: Maak je eigen fotowand, met posters aan de muur.

Lees ook: De bohemian stijl in jouw woonkamer met opvallende accessoires.

Vergeet de slaapkamer ook niet

En heb je nu in je woonkamer de lente in huis gehaald, vergeet dan ook de slaapkamers niet. Hoe fijn is het om deze ook eens helemaal schoon te maken, maar denk ook hier eens aan een nieuwe kleur op de muur, nieuwe vrolijke kussens op het bed en nieuwe foto’s aan de wand. En ook in de slaapkamer doet een mooie plant het goed. niet alleen voor het zuurstof, ook voor de vrolijkheid.

Lees ook: Verander je slaapkamer af en toe op een makkelijke manier.

Breng de lente in je huis

Nu we zoveel thuis zijn is het fijn om voor veranderingen in huis te zorgen. Misschien ben je de muren een beetje zat, heb je jouw huis ondertussen wel gezien. Haal de lente in huis, met kleuren, planten, nieuwe accessoires en je zal zien dat je huis meteen weer als thuis aanvoelt.

Wil jij nu ook de lente in huis halen, Kijk hier voor producten

Lees ook: Spring Favorites- Bereid je huid voor op de zomer.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. Ik heb het hele jaar bloemen in huis. Maar in het voorjaar natuurlijk voorjaarsbloemen zoals narcissen. Daar kan ik echt van genieten.

 2. Ik heb de lente ook behoorlijk in huis. Mijn lentekop, gele theemuts, ander vloerkleed, andere gordijnen etc. Het voelt lichter en ruimtelijker.

 3. ingrid zegt:

  ik ga voor bloemen. morgen ook voor de tuin platjes kopen

 4. zegt:

  Heerlijk om de lente in huis te halen. Bij mij geven verse bloemen in huis me het hele jaar door een lentegevoel, maar in de lente is het toch weer net nóg fijner.

 5. Mandy zegt:

  Ik heb ook zin in een slaapkamer make over maar ik en mn vriend zijn aan het kijken naar huisjes -niet met veel haast hoor- maar dan vind ik het zonde om nieuwe behang etc te gaan doen

 6. zegt:

  Heerlijk! Ik haal iedere week bloemen voor mijzelf! Maar merk wel dat ik automatisch aan de voorjaardsschoonmaak en design ga!

 7. Ik hou enorm van de lente! Meestal haal ik een mooie bos tulpen in huis. Planten hebben we sowieso al veel staan. Maar wat ik helemaal fijn vindt is om in de lente lekker in de tuin te werken.

  1. zegt:

   Dat is ook zeker zo, lekker weer de tuin in, deze mooi maken en dan bewonderen vanaf je tuinstoel. Leuk ook alle bloemen weer die in bloei staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept