Eetkamertafel kopen? Lees eerst deze tips!

Eetkamertafel kopen? Lees eerst deze tips!

Ben je van plan om een nieuwe eetkamertafel te kopen? Dan doe je er verstandig aan om vooraf op een aantal zaken te letten. Een eettafel kopen is vaak een grote investering. Daarom een artikel boordevol aandacht aan de laatste trends op het gebied van eetkamertafels.

Trends zijn leuk, maar laten we wel zijn de tafel moet uiteindelijk ook in je interieur passen. Daarom is het belangrijk dat een eettafel een mooie en waardevolle toevoeging in jouw woning wordt. Laat jouw eetkamertafel dus goed tot z’n recht komt. Hoe doe je dit en waar moet je nu op letten?

Meten is weten en gissen is missen 

Het spreekt misschien voor zich, maar het is toch belangrijk om even bij stil te staan. Een tafel krijgt een prominente plek in jouw living of woonkeuken, dus de ruimte moet zich wel lenen voor de tafel die jij op het oog hebt. Vergis je bij het meten van een eetkamer tafel ook niet in het formaat van de tafel. Want het gaat niet alleen over de tafelafmetingen, maar ook of de stoelen nog onder de tafel passen en of er nog voldoende loopruimte is. Kijk dus goed waar je uitkomt qua meten wanneer je over jouw ideale eetkamertafel aan het denken bent.

Kijk ook eens naar de tafelvorm

Rechthoekige tafels zijn dan misschien wel de meest populaire eettafels en zullen dit waarschijnlijk ook wel blijven, toch is het de moeite waard om andere tafelvormen niet direct af te schrijven. Ronde en ovale eetkamertafels lenen zich namelijk bij uitstek voor kleinere ruimtes. Bijkomend voordeel is dat de kamer ruimtelijker oogt en er al gauw meerdere mensen kunnen plaatsnemen aan tafel. Je kunt iedereen aan tafel goed aankijken wat de gezelligheid en gespreksstoffen ten goede zal komen. Andere opties voor een kleine kamer zijn zogeheten functionele tafels die uitschuifbaar zijn. Je hoeft de tafel alleen uit te schuiven als er bezoek over de vloer komt.

Zorg voor een statement

Is jouw ruimte groot genoeg om een prachtige, rechthoekige eetkamertafel te plaatsen? Dan mag je in je handjes klappen. Je zorgt voor een statement en het nodigt natuurlijk uit om samen te komen voor een hapje eten, te borrelen met vrienden tot in de late uurtjes of de tafel als thuiswerkplek te gebruiken.

Tafels met beton look zijn hot

Een betonlook tafel. We kunnen er eigenlijk niet meer omheen. Ze zijn ontzettend populair en je ziet ze voorbij komen in verschillende woon-magazines, op inspiratieplatform Pinterest en natuurlijk bij woonprogramma’s op televisie. Eigenlijk valt die populariteit ook wel makkelijk te verklaren, want deze tafels hebben een tijdloze en robuuste uitstraling. Ze passen hierdoor in vrijwel ieder interieur. Bijkomend voordeel is dat je deze tafels ook op maat kunt laten maken. Komt dat even mooi uit, als de standaard tafelafmetingen niet passend zijn voor de ruimte die jij in gedachte hebt. Succes! 

Laat zien wat je hebt

Een eettafel koop je niet zo maar. Dit is vaak een duurdere investering waar je jaren plezier van kan hebben. Onze eetkamertafel is meegekomen vanuit ons oude huis, hier stond deze helemaal uitgeklapt met 8 stoelen er omheen. In ons huidige huis is de ruimte voor de eettafel kleiner en konden we de tafel terug brengen naar vier personen, maar kan altijd weer uitgeklapt worden. Onze eettafel is echt wel de blikvanger in huis en een plek waar we naast eten, ook zitten om te puzzelen, huiswerk maken, tekenen en spelletjes doen. Hopelijk kunnen we hier ook snel weer eens zitten en natafelen met anderen dan ons eigen gezin. Een mooie eetkamertafel is dat wat jouw huis zo eigen maakt.

Foto lodiblogt/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

 1. zegt:

  Ik wilde vroeger altijd graag een ronde tafel, maar op de een of andere manier is dat gewoon niet zo handig. We zijn van een mintkleurige (why? Maar in the nineties vonden we dat heel leuk) naar een zelf geïmporteerde teakhouten tafel uit Bali gegaan – achteraf gezien zijn we deels een tikje opgelicht qua dikte van het hout, maar nevertheless is het altijd een mooi verhaal. En sinds een aantal jaar hebben we een ongelakte, onbewerkte teakhouten tafel in onze woonkeuken staan. Heel blij mee.

 2. Jasmina zegt:

  Mijn eenttafel is echt al heeeeel oud…mij. vader heeft hem opgeknapt en nu hij overleden is…heb ik nog meer moeite met er afstand van te doen

  1. zegt:

   Dat snap ik heel goed Jasmina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept