Hoe robuuste meubels een stoere industriële stijl creëren

Hoe robuuste meubels een stoere industriële stijl creëren

Robuuste meubels kunnen die stoere industriële stijl geven aan jouw inrichting. Ook dit jaar zal het industriële de trend in interieur zijn. Wil je dit zelf ook? Met de handige tips in dit artikel kun je die felbegeerde industriële uitstraling in jouw inrichting brengen.

Een industriële stijl in huis creëren

De industriële trend is al een aantal jaren ontzettend populair en schreef ik van de week hoe je jouw woonkamer een stoer uiterlijk kan geven met accessoires. vandaag gaat het over meubels. Ook in 2021 zal de industriële trend zich nog meer vestigen in het interieurlandschap van vele woningen. Ook in de interieurbladen, Pinterest en in televisieprogramma’s is dit een veel terugkomende trend. Ben jij ook dol op deze woonstijl en wil jij ook wel wonen in een landelijk interieur? Wat heb je dan nodig?

Vind inspiratie op mijn Pinterest bord: Wonen en interieur.

Kies voor industriële materialen

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar een industrieel interieur vraagt om industriële materialen. Denk bijvoorbeeld aan stoere materialen als staal, beton, bakstenen en onbewerkt hout. Deze materialen dienen als basis voor jouw industrieel interieur. Laat deze fabriekselementen vervolgens ook terugkomen in de vloeren en de muren. Zo zijn betonnen vloeren een typisch kenmerk van een industriële inrichting. Maar je kunt beton natuurlijk ook op andere manieren toevoegen aan je interieur, zoals een salontafel met betonlook. Onafgewerkte muren passen ook perfect bij de industriële allure die je wilt creëren. 

Een prominente eyecatcher

Een industriële woonstijl schreeuwt natuurlijk ook om een aantal prominente eye-catchers. Kies niet voor priegelige details, maar bij voorkeur een aantal imponerende stukken. Denk bijvoorbeeld aan grote robuuste meubels en een grote spiegel, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Als je gebruik maakt van de kleurtinten grijs, bruin en zwart creëer je binnen een handomdraai een industrieel kleurenpalet.

Geef jouw huis karakter

Houd de oude fabriekshal, het oude schoolgebouw of de sfeervolle werkplaats in je achterhoofd bij het maken van beslissingen. Ook al kun je verleid worden door het grote (online) aanbod meubels en accessoires in industriële stijl, kan een écht oud pronkstuk natuurlijk niet ontbreken. Wat te denken van een industriële lamp boven de eettafel, een oude metalen schuifkast of ruwe en onbewerkte houten accessoires. Deze spullen zullen jouw huis karakter gaan geven. Zolang je gladde en strakke spullen vermijd, zit je al snel goed. Succes!

Lees ook: Hoe vaak wissel jij van interieur?

Geef je woonkamer een stoere uiterlijk

De industriële stijl in je woonkamer, geeft je huis meteen een hele stoere look. Kies voor robuuste meubels en weinig accessoires. Kies eventueel voor PVC vloeren voor dat mooie houteffect op de vloer. Maak van jouw huis, jouw thuis!

Lees ook: Zelf je meubels maken met plaatmateriaal.

foto’s pixabay/samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. Ik kan er ook geen genoeg van krijgen! Fijne tips weer ❤️

  2. Ik ben dol.op de industriële woonwijk. Grote meubels en weinig kleine woonaccessoires. Less is more zeg ik altijd.

  3. zegt:

    het is niet mijn stijl maar ik vind het altijd wel leuk om bij andere te zien en hoe ze dingen stylen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept