Hoe robuuste meubels een stoere industriële stijl creëren
Interieur

Hoe robuuste meubels een stoere industriële stijl creëren

Robuuste meubels kunnen die stoere industriële stijl geven aan jouw inrichting. Ook dit jaar zal het industriële de trend in interieur zijn. Wil je dit zelf ook? Met de handige tips in dit artikel kun je die felbegeerde industriële uitstraling in jouw inrichting brengen.

Een industriële stijl in huis creëren

De industriële trend is al een aantal jaren ontzettend populair en schreef ik van de week hoe je jouw woonkamer een stoer uiterlijk kan geven met accessoires, vandaag gaat het over meubels. Ook in 2021 zal de industriële trend zich nog meer vestigen in het interieurlandschap van vele woningen. Ook in de interieurbladen, op het inspiratieplatform Pinterest en in televisieprogramma’s is dit een veel terugkomende trend. Ben jij ook dol op deze woonstijl en wil jij ook wel wonen in een landelijk interieur? Wat heb je dan nodig?

Kies voor industriële materialen

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar een industrieel interieur vraagt om industriële materialen. Denk bijvoorbeeld aan stoere materialen als staal, beton, bakstenen en onbewerkt hout. Deze materialen dienen als basis voor jouw industrieel interieur. Laat deze fabriekselementen vervolgens ook terugkomen in de vloeren en de muren. Zo zijn betonnen vloeren een typisch kenmerk van een industriële inrichting. Maar je kunt beton natuurlijk ook op andere manieren toevoegen aan je interieur, zoals een salontafel met betonlook. Onafgewerkte muren passen ook perfect bij de industriële allure die je wilt creëren. 

Een prominente eyecatcher

Een industriële woonstijl schreeuwt natuurlijk ook om een aantal prominente eye-catchers. Kies niet voor priegelige details, maar bij voorkeur een aantal imponerende stukken. Denk bijvoorbeeld aan grote robuuste meubels en een grote spiegel, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Als je gebruik maakt van de kleurtinten grijs, bruin en zwart creëer je binnen een handomdraai een industrieel kleurenpalet.

Geef jouw huis karakter

Houd de oude fabriekshal, het oude schoolgebouw of de sfeervolle werkplaats in je achterhoofd bij het maken van beslissingen. Ook al kun je verleid worden door het grote (online) aanbod meubels en accessoires in industriële stijl, kan een écht oud pronkstuk natuurlijk niet ontbreken. Wat te denken van een industriële lamp boven de eettafel, een oude metalen schuifkast of ruwe en onbewerkte houten accessoires. Deze spullen zullen jouw huis karakter gaan geven. Zolang je gladde en strakke spullen vermijd, zit je al snel goed. Succes!

Geef je woonkamer een stoere uiterlijk

De industriële stijl in je woonkamer, geeft je huis meteen een hele stoere look. Kies voor robuuste meubels en weinig accessoires. Maak van jouw huis, jouw thuis!

foto’s pixabay/samenwerking

Meer artikelen

3 thoughts on “Hoe robuuste meubels een stoere industriële stijl creëren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *