Een eigen werkplek in de woonkamer creëeren

hoe maak je jouw eigen werkplek in de woonkamer?

Wat is nu een ideale werkplek, wanneer je wel beneden wil zitten, maar niet aan de eettafel? Mijn werkplek was in de woonkamer, aan de eettafel. Ik droomde al zo lang van een eigen plek. Maar hoe maak je nu een eigen plek in de woonkamer?

Verbouwing in de woonkamer

Toen we een paar jaar geleden een nieuwe keuken kregen, veranderden we meteen de hele indeling van de woonkamer. De eettafel kwam aan de andere kant van de woonkamer te staan. Hier staat hij prima, het enige nadeel is dat er weinig licht is. Deze eettafel is al jaren lang mijn werkplek. Dat werd het toen ik mijn eigen praktijk begon als gewichtsconsulent en tegenwoordig blog ik hier. Maar ook teken, schilder en knutsel ik op deze plek in mijn Bullet Journal. Mijn teken spullen en knutsel spullen liggen door de hele woonkamer, overal vind je wel iets.

Een eigen werkplek

Al vaker heb ik het over een eigen werkplek in de woonkamer. Het is niet dat de eettafel niet prettig werkt, echter deze moet ik elke keer leeg ruimen en het liefst wil je productief blijven, de hele dag.. De jongens lunchen elke dag thuis, dus gaan om twaalf uur mijn spullen aan de kant. Dan komen ze thuis van school en willen zij huiswerk maken aan de tafel of knutselen. En dan gaan we eten en moet weer alles weg. Dan werkt mijn man ook af en toe thuis. Oftewel. ik wil gewoon een eigen werkplek.

De woonkamer veranderen

Nu is onze woonkamer niet heel groot maar kan er nog wel een leuke werkplek van mij komen te staan. Helemaal wanneer ik mij knutsel spullen op een vaste plek kan laten staan. Er hoeft eigenlijk niets aangepast te worden in de woonkamer. Alleen de zitzakken van de jongens zet ik in hun eigen kamer. Dit vinden ze prima, want tegenwoordig vinden ze het super leuk om hier te ‘chillen’ met vrienden.

Het zoeken van een bureau

En toen het besluit was genomen dat er een werkplek voor mij zou komen, begon de grote zoektocht. wat zocht ik? Een bureau die niet te groot mocht zijn, laatjes moest hebben en ook moest passen bij het interieur. Begin er maar aan!

Op zoek op Pinterest

Op een zondag gingen we naar verschillende winkels bij een woonboulevard en deden hier wel ideeën op, maar zagen niet het bureau naar mijn keuze. In de auto bespraken we wat we graag zouden willen en thuis sloeg ik Pinterest er eens op na. Na ons bezoek aan de woonboulevard besloot ik dat ik een bureau van steigerhout wilde hebben. Ik zocht op steigerhout en bureau en kwam via foto’s terecht op de site van 123 Home Collections.

Voor elke werkplek is er wel een bureau, kijk eens bij bol

Meubels van steigerhout

Bij deze winkel verkopen ze niet alleen bureaus, maar ook tafels, stoelen, kasten of bedden van steigerhout. Eigenlijk alles voor in de woon kamer en slaapkamer. op de site zag ik meteen het bureau waar ik naar zocht. Ik kon de lengte en breedte aanpassen naar mijn wensen. En koos voor 120 bij 50 cm, zodat je er ook nog makkelijk langs kan lopen. Ik kon kieze nuit verschillende kleuren en  koos voor de kleur gray wash aangezien ik dit het mooiste bij de vloer vond staan en kon ook de greepjes en lades nog naar wens aangeven welke en waar. Het bestellen was snel gedaan, toen begon het wachten.

Het wachten duurde lang

Op de site stond dat het twee tot vier weken kon duren. Zodra het meubel klaar zou zijn zou ik een mail krijgen om de bezorgdag te plannen.Verder op op de website las ik dat het vier tot zes weken kon duren. Ik rekende dus maar op zes weken, maar hoopte natuurlijk eerder.

Na drie weken had ik nog niks gehoord

Toen ik na drie weken niks had gehoord, stuurde ik een mail via het contact formulier aangezien we op vakantie zouden gaan. Ik wist dat ik hier geen weinig bereik met mijn mobiel zou hebben en niet wilde hebben dat ze op mij moesten wachten met een respons op de bezorg datum.  Op deze mail heb ik echter nooit meer iets gehoord. Toen ik terug kwam van vakantie, was het vijf weken verder en besloot ik te bellen. Hier kreeg ik toen het verlossende telefoontje dat mijn werkplek aan het eind van de week geleverd zou worden.

Mijn werkplek in de woonkamer

Het bureau werd bezorgd en het was toch even spannend, want hoe zou hij staan. Nou prima natuurlijk. De kleur past precies bij de vloer en steekt mooi af bij de andere meubels. Door het stoere stijger hout staat het weer heel goed naast de dressoir en de kasten in de woonkamer. Ik heb hem natuurlijk meteen ingericht en in gebruik genomen. ik ben er zo blij mee. Mijn eigen plek, waar ik alles kan laten liggen en alles bij de hand heb. Ik heb er een goede bureaulamp bij staan en door het licht van buiten is het tekenen en schilderen prima te doen. Ik zit nu elke dag heerlijk aan mijn eigen werkplek in de woonkamer, hier optimaliseer ik mijn blog site en schrijf al mijn blogs

Heb jij een eigen werkplek in de woonkamer of een andere ruimte van het huis?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. Ik ken het gevoel van de eettafel altijd afruimen en geeft ook rommelige indruk! In drukke periodes van deadlines is dit effe doenbaar maar anders verhuis ik naar het bureel op het eerste verdiep

 2. Alexandra zegt:

  Zo herkenbaar. Ik heb ook een werplek in de woonkamer. Mijn bureau staat achter de bank. Daarmee staat het bureau uit de loop en als je erachter zit kijk je over de bank de tuin in. Ik ben er echt super blij mee. Dus ja ik snap dat eigen plekje heel goed.

 3. zegt:

  Heerlijk, zo’n eigen plekje. En het ziet er ook nog eens geweldig uit. Ik zit ook altijd aan de eettafel, maar ik hoef ‘m maar heel weinig leeg te ruimen omdat ik alleen woon. Ik houd echter heel erg van opgeruimd en dat vind ik het niet als ik de spullen laat liggen, dus in een volgend huis zou ik er wel echt een apart hoekje voor willen maken.

  1. zegt:

   Wat een prachtig bureau! Ik ben gek op steigerhout, de laatjes zijn supermooi gedaan!

 4. zegt:

  Fijn hoor, zo’n eigen werkplekje. Ik werk altijd aan de eettafel, maar een paar laatjes en een eigen bureau zou toch wel erg fijn zijn!

 5. Wat een mooi bureau en mooi plekje. Ik ben onder de indruk van hoe netjes je bureau er bovendien uit ziet.

  1. zegt:

   elke avond ruim ik hem op, maar dat moet ook wel, anders lijkt het helemaal zo vol in de woonkamer.

  2. Mandy zegt:

   Wauw! Lijkt super mooi maar zou niks voor mij zijn zo in de woonkamer. Ik ben daar veel te slordig en rommelig voor, geen gezicht dan! Haha

 6. zegt:

  Heel herkenbaar en super leuk bij het raam. Heb je goed gedaan!

 7. zegt:

  Ik werk nu aan een bureau in de woonkamer maar in ons nieuwe huis krijg ik ook een eigen werkplek. Ik kan mij er nu al op verheugen om deze naar mijn smaak in te richten

 8. zegt:

  Ik heb altijd een eigen werkplek gehad. En sinds een week een nieuw bureau. Heerlijk vind ik het om een eigen plekje te hebben. Ik zou ook helemaal gek zijn geworden als ik alles 2x per dag moest opruimen. Slimme zet dus!

  1. zegt:

   Ja toch! Dat heb ik dus ook, zo blij mee en ik laat alles gewoon liggen en in de avond leg ik het in de la

 9. zegt:

  Ik heb mijn bureau in logeerkamer staan maar daar is het met dit weer te warm om te werken dus zit ik beneden

 10. zegt:

  Mooi plekje! Mijn eigen plekje heb ik in de slaapkamer. Zoiets is voor mij echt wel nodig anders kom ik niet in de werkmodus!
  Liefs,
  Elles

 11. zegt:

  Wat leuk en fijn dat je eigen plek in je woonkamer heb. Heerlijk toch! Dat zou ik ook willen maar onze woonkamer is al vol. Er staat al bureau van mijn man in de woonkamer.

 12. Fijn he zo’n plekje gewoon in de woonkamer. Wij zijn ook druk aan het verbouwen en willen onze computers weg werken in een stijgerhouten wand zodat ze minder opvallen. Wij werken namelijk met desktops dus die kun je niet zomaar even ergens anders zetten.

 13. zegt:

  Ik had een eigen werkplek in de woonkamer, maar die heb ik weggehaald. Nu werk ik aan de eettafel. Niet handig omdat ik idd alle spullen moet weghalen (waar ik niet altijd zin in heb). Nu overweeg ik toch weer om een nieuwe werkplek te creëren.

 14. Leuk plekje zo! Ik vindt je bureau ook erg mooi.

 15. Mieke | mieksmind zegt:

  Ik woon alleen dus ik werk altijd aan de eettafel van mijn appartement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept