Wat hout kan doen voor je interieur
Interieur Lifestyle

Wat hout kan doen voor je interieur in de woonkamer

Hout in je interieur geeft een natuurlijke look. Het heeft een warm karakter en is prima te combineren in je huis. Maar hoe combineer je dit en met wat?

Hout in je interieur

Het interieur van je huis, is best een lastig onderwerp. Lastig, omdat het interieur van je huiskamer zoveel zegt over jou en je leven, het leven waarin je je momenteel bevindt. Je brengt ontzettend veel tijd door in je interieur en dan moet het interieur wel aan al je wensen voldoen. Het gebruik van hout in je interieur brengt een heleboel sfeer en warmte in huis. Er zijn eindeloos veel manieren om dit in je huis te gebruiken, van meubels tot accessoires. Bovendien past hout eigenlijk bij elke interieurstijl.  Vaak denkt men dat je het bij één houtsoort zou moeten houden. Echter dat is niet zo, je kan prima meerdere soorten mixen.

Een houten tafel

Wat een ontzettende blikvanger in huis is, is een kloostertafel. Een kloostertafel kopen als je een nieuwe tafel nodig hebt is misschien niet iets waar je als eerst aan denkt. Maar met een kloostertafel breng je een stukje historie aan in jouw eetkamer of keuken. Een eikenhouten kloostertafel wordt ook wel kasteeltafel genoemd, en werd veelal gebruikt in de middeleeuwen. Deze tafels zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. De prachtige stoere en authentieke uitstraling zorgt er gegarandeerd voor dat de moderne kloostertafel een eyecatcher is in jouw huis. Een eiken kloostertafel is een ideale tafel om urenlang aan te dineren of na te tafelen.

Een modern interieur

Of je nu van industrieel, landelijk of Scandinavisch interieur houdt: in elke woonstijl staat hout prima. Het is een materiaal dat je huis een warme, knusse uitstraling geeft. Je kan kiezen voor houten meubels maar wil je het nou wat subtieler kies dan voor houten accessoires. Denk bevoordeeld aan een wandrek of een klok. Het is makkelijk te combineren met andere materiaal en kleuren en is daarom ook zo geliefd materiaal in veel interieur. 

Verschillende soorten

Zelf hebben wij verschillende soorten hout in huis. Zo is mijn werktafel een lichte kleur steigerhout en zijn het dressoir, de koffietafel, tv kast en boeken kasten van donker hout. Ook hebben we veel houten accessoires. Al deze verschillende soorten staan prima bij elkaar en juist door die donkere kleuren, voelt ons huis warm en knus aan.

Heb jij hout in huis?

foto’s lodiblogt/ samenwerking

Meer artikelen

15 thoughts on “Wat hout kan doen voor je interieur in de woonkamer”

  1. Hout kan inderdaad een heleboel doen met/voor je interieur. Ik heb zelf wit-houten meubels en ben er nog elke dag blij mee. Het roept een beetje een strandgevoel bij me op.

  2. In ons vorige huis hadden we een houten vloer en binten die gelijk voor sfeer zorgden. Nu heb ik plavuizen vloer en een mooie houten boomstamtafel. Maar als ik eerlijk ben is het moeilijker om sfeer aan te brengen.

  3. Alles door elkaar, and I love it. Denk aan vintage, antiek, teak (onbewerkt en ongelakt), kersenhout, donker èn licht hout. En dan hebben we op de vloer een lichte laminaatvloer. Met twee gezellige ecru berbers (in de woonkamer dan). Je ziet Ikea, maar ook antiek en Indonesische houtsnijkunst. Maskers, beelden maar ook (echte) kunst. Ik houd van de mix.

  4. Ik hou van hout! Wij gaan met ons interieur de indu kant op dus veel zwart metaal donkere grijze vloeren en muren. Om deze harde look af te zwakken gebruik ik dit samen met veel hout. Dus houten plankjes meubels etc. Volgend jaar willen we de keuken aanpakken. Dan willen we mooie houten kasten maar wel een betonlook aanrechtblad en een zwarte gladde spatwand.

  5. Hout vind ik vooral mooi bij anderen :-). Er zijn natuurlijk vele soorten houtsoorten zoals je omschrijft, maar ik houd er simpelweg niet van, alhoewel je het wel mooi kan combineren met accessoires. Smaken verschillen :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *