Het juiste Sim only abonnement afsluiten, hoe doe je dat?

Het juiste Sim only abonnement afsluiten, hoe doe je dat?

Het abonnement van je mobiele telefoon loopt af en je staat voor de keuze, een nieuw toestel (met bijbehorend abonnement) of ga je voor een Sim only abonnement.

De voordelen van een Sim Only abonnement

Ga je voor een Sim Only abonnement? Wat zijn dan de voordelen :

  • Meer vrijheid; je zit niet meer per se vast aan een abonnement met een looptijd van meerdere jaren. Je hebt bij een Sim only abonnement de keuze uit een maandelijks, jaarlijks of twee jarig abonnement.
  • Lagere kosten; je hoeft je telefoon maandelijks niet meer af te betalen waardoor je maandbedrag aanzienlijk lager zal zijn.
  • Geen kredietcontrole; bij een Sim Only abonnement wordt er geen kredietcontrole gedaan. Bij een abonnement met toestel, waarbij de waarde hoger is dan €250,- wordt er wel een kredietcontrole gedaan.

Wat is Sim Only precies?

In het kort, een abonnement voor je telefoon zonder een nieuw toestel. Wanneer je abonnement afloopt maar je toestel is nog in een goede staat, komt een Sim only abonnement goed van pas. Ook het apart aanschaffen van een mobiele telefoon en daarnaast een Sim only abonnement afsluiten is over het algemeen voordeliger. Je betaalt bij een Sim Only abonnement alleen voor de data (MB), belminuten en sms’jes die je wilt gebruiken.

Hoe kies je het beste en goedkoopste abonnement?

Om uiteindelijk het beste abonnement met goedkoopste sim only te kiezen, moet je voor jezelf een aantal dingen op een rijtje zetten.

Check je maandelijks gebruik

De hoeveelheid data/minuten/berichten die je gebruikt zijn vaak terug te zien op oude facturen. Daarnaast zou je kunnen nagaan of je veel gebruik maakt van Wi-Fi. De gouden tip is om niet gelijk te hoog in te zetten. Veel providers bieden namelijk de mogelijkheid om tussentijds je abonnement aan te passen om deze zo goed op jouw eisen te laten aansluiten. Pas hierbij op, veel providers bieden alleen een aanpassing aan als het gaat om het verhogen van het abonnement.

Lees de voorwaarden

Voorkom verrassingen door van tevoren goed de voorwaarden door  te lezen. Hierdoor voorkom je onverwacht voor extra kosten te komen staan als je bijvoorbeeld belt of internet gebruikt in het buitenland.

Het juiste Sim only abonnement afsluiten, hoe doe je dat?

Bereid je voor, vergelijk en sluit af

Zoals eerder vermeld is het goed om van tevoren te weten wat je maandelijkse verbruik is. Als je dit weet, kunnen vergelijkingssites gemakkelijk weergeven welke provider het beste bij je past. Je Sim only vergelijken kan dus een hoop tijd en mogelijk kosten besparen. Na de vergelijking kun je eenvoudig je abonnement afsluiten en installeren.

Wat heb jij zelf voor een telefoon abonnement?

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept