Het juiste Sim only abonnement afsluiten, hoe doe je dat?
Lifestyle Vrije tijd

Het juiste Sim only abonnement afsluiten, hoe doe je dat?

Het abonnement van je mobiele telefoon loopt af en je staat voor de keuze, een nieuw toestel (met bijbehorend abonnement) of ga je voor een Sim only abonnement.

De voordelen van een Sim Only abonnement

Ga je voor een Sim Only abonnement? Wat zijn dan de voordelen :

  • Meer vrijheid; je zit niet meer per se vast aan een abonnement met een looptijd van meerdere jaren. Je hebt bij een Sim only abonnement de keuze uit een maandelijks, jaarlijks of twee jarig abonnement.
  • Lagere kosten; je hoeft je telefoon maandelijks niet meer af te betalen waardoor je maandbedrag aanzienlijk lager zal zijn.
  • Geen kredietcontrole; bij een Sim Only abonnement wordt er geen kredietcontrole gedaan. Bij een abonnement met toestel, waarbij de waarde hoger is dan €250,- wordt er wel een kredietcontrole gedaan.

Wat is Sim Only precies?

In het kort, een abonnement voor je telefoon zonder een nieuw toestel. Wanneer je abonnement afloopt maar je toestel is nog in een goede staat, komt een Sim only abonnement goed van pas. Ook het apart aanschaffen van een mobiele telefoon en daarnaast een Sim only abonnement afsluiten is over het algemeen voordeliger. Je betaalt bij een Sim Only abonnement alleen voor de data (MB), belminuten en sms’jes die je wilt gebruiken.

Hoe kies je het beste en goedkoopste abonnement?

Om uiteindelijk het beste abonnement met goedkoopste sim only te kiezen, moet je voor jezelf een aantal dingen op een rijtje zetten.

Check je maandelijks gebruik

De hoeveelheid data/minuten/berichten die je gebruikt zijn vaak terug te zien op oude facturen. Daarnaast zou je kunnen nagaan of je veel gebruik maakt van Wi-Fi. De gouden tip is om niet gelijk te hoog in te zetten. Veel providers bieden namelijk de mogelijkheid om tussentijds je abonnement aan te passen om deze zo goed op jouw eisen te laten aansluiten. Pas hierbij op, veel providers bieden alleen een aanpassing aan als het gaat om het verhogen van het abonnement.

Lees de voorwaarden

Voorkom verrassingen door van tevoren goed de voorwaarden door  te lezen. Hierdoor voorkom je onverwacht voor extra kosten te komen staan als je bijvoorbeeld belt of internet gebruikt in het buitenland.

Het juiste Sim only abonnement afsluiten, hoe doe je dat?

Bereid je voor, vergelijk en sluit af

Zoals eerder vermeld is het goed om van tevoren te weten wat je maandelijkse verbruik is. Als je dit weet, kunnen vergelijkingssites gemakkelijk weergeven welke provider het beste bij je past. Je Sim only vergelijken kan dus een hoop tijd en mogelijk kosten besparen. Na de vergelijking kun je eenvoudig je abonnement afsluiten en installeren.

Wat heb jij zelf voor een telefoon abonnement?

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Ben je nog op zoek naar een telefoonhoesje? In dit artikel laten mij kinderen zien waar zij leuke hoesjes vonden.

Bewaar voor later op Pinterest:

Het juiste Sim only abonnement afsluiten, hoe doe je dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *