Hoe onderscheid jij je als blogger?

blogger

Er zijn zoveel bloggers in blog land, hoe onderscheid jij je nu als blogger in deze al zo drukke wereld? Heb je een bepaalde niche? Schrijf je op vaste dagen, ben je super druk op Social Media? Hoe onderscheid jij je?

Op reis

In 2011 namen we een sabbatical en reisden we zeven maanden met een camper door Amerika en Canada. Vlak hiervoor starte ik een eigen blog op reisjemee.nl, zo kon ik de familie een beetje mee laten lezen met onze reis. Maar ook plaatste ik artikelen over de reis op verrereizenmetkinderen.nl en het leuke is dat je ons verslag hier nog steeds kan vinden. Ook schreef ik in die tijd blogs voor mama websites en stonden we af en toe met een artikel in het tijdschrift van de Ziekte van Hirschsprung. Tijdens deze reis ontdekte ik mijn plezier in het schrijven. En wist ik dat ik ook na de reis door wilde gaan als blogger.

WordPress site

Thuis gekomen besloot ik thuisblijfmoeder te worden maar begon daarnaast met een opleiding tot gewichtsconsulent. Ook starte ik in deze tijd mijn eigen blog site op WordPress. Omdat ik nog helemaal niet wist hoe het leven van een blogger er uit zag, begon ik met een gratis WordPress site, maar in 2016 besloot ik alles om te gooien, kocht een domein naam en zette mijn eigen site op. Ondertussen had ik het blog wereldje al aardig leren kennen en toen ik eind 2017 mijn praktijk sloot, besloot ik mijn tijd en aandacht in het bloggen te steken en mijn blog site te optimaliseren.

zoveel bloggers

Er zijn zoveel bloggers, groten bloggers, kleine bloggers, hobby bloggers en diegeen die er hun werk van hebben kunnen maken. Maar hoe val je op in deze drukke wereld als blogger? Zelf besloot ik eigenlijk vrij snel dat ik me niet alleen een mama blogger wilde noemen. Ik ben dan wel mama, maar mijn hobby’s en interesses zijn zo breed, dat past nooit onder deze noemer dacht ik toen. Een Lifestyle Blog moest het worden. Hier kan ik al mijn hobby’s als haken, breien, sporten, tekenen enzo in kwijt. Maar ik kan dan ook gerust schrijven over interieur of het huishouden. Ik vind zelf persoonlijk artikelen het leukst om te schrijven maar ook om bij anderen te lezen dus probeer ik ook vaak te schrijven. En deze persoonlijk verhalen gaan met de jaren mee, want schreef ik in het begin over schuldgevoelens naar mijn kinderen toe, heb ik het nu over de orthodontist.

Hoe onderscheid je je als blogger

Maar hoe onderscheid je je als blogger?  Uniek zijn is belangrijk. Dicht bij mezelf blijven is wat ik natuurlijk probeer, al hou ik wel zaken binnen kamers. Vooral wanneer het over de jongens ga, denk ik goed na voor ik iets op het internet plaats. Artikelen die ik schrijf schrijf ik vanuit mezelf en ik blijf zo persoonlijk mogelijk. Ook als ik een persbericht plaats, laat ik weten waarom ik dit artikel belangrijk vind om te delen.

Passie is belangrijk

Passie is belangrijk. Ik blog met een passie en vind het elke dag nog steeds leuk om te doen. Wel neem ik tegenwoordig  af en toe een blog-vakantie en dit helpt mij heel erg. Ik kan niet helt hele jaar gefocust blijven en tegenwoordig neem ik vakantie tegelijkertijd met mijn kinderen.  Dit geef ik altijd even aan en deze break zorgt er voor dat ik met focus en passie blijf bloggen.  Maar ook regelmaat is wat je onderscheid van anderen. Ik blog drie keer per week. Deze dagen komt er om zeven uur in de ochtend een artikel online. En af en toe komen er meer artikel online of in een week eens wat extra’s aan bijvoorbeeld persberichten.

Instagram en facebook

Social media vind ik best lastig, ik heb geen hele schare fans die mij op Social Media volgen, maar het zijn wel allemaal echte volgers. Ik heb geen spook volgers of ergens dan ook maar voor betaald. Ik baal natuurlijke echt wel eens hoor als ik andere zie die zoveel volgers hebben. Elke dag krijg ik wel spam mail binnen van ‘ koop nu volgers op Instagram’, die mailtjes gooi ik altijd maar heel snel weer weg. Ik doe daar niet aan en heb dan maar liever wat minder volgers, als ze me maar volgen om wie ik ben en wat ik schrijf. Mijn foto’s zijn dan ook niet gestyled, er gaat geen filter over heen, men krijgt wie ik ben.

Mijn bekendheid vergroten

Nu probeer ik me door regelmaat, uniek zijn en passie te onderscheiden, maar hoe vergroot je nou je bekendheid als blogger? Wat ik wel merkte bij bijvoorbeeld het Blogger by Nature event, was dat de meeste bloggers visitekaartjes hadden. Dit had niet en ben dit nu eindelijk eens gaan regelen. Ik ga tegenwoordig vaker naar blogger events en dan is het goed wanneer je je kaartje achter kan laten. Ik heb ze laten maken bij  studentendrukwerk. Het was heel leuk om dit zelf te kunnen ontwerpen. Er was heel veelmogelijk voor de visitekaartjes, van zelf foto’s uploaden tot een grote keuze uit achtergronden en logo’s. Ik koos zelf voor een vast thema en kleur. Ik vind deze kleur weer heel leuk passen bij mijn website. Terwijl ik de visitekaartje bestelde maakte ik ook meteen een nieuwe foto op canvas van de jongens. Leuk voor bij mijn werkplek.

blogger

Studenten

Studentendrukwerk is niet alleen voor een blogger, voor visitekaartjes of foto’s, maar zoals de naam al aangeeft is het er juist voor studenten. Denk hierbij aan scripties, verslagen of readers printen, maar ook bierviltjes, menukaarten of multomappen  kan je laten bedrukken. De website werkt snel en is duidelijk. Het enige wat misschien beter kan, is dat je eerst je producten maakt en dan pas ziet wat het kost. Natuurlijk kan je er dan van af zien, maar heb je wel veel tijd verbruikt in het maken van bijvoorbeeld een visite kaartje. Heb je je bestelling klaar, dan kan je deze nog wel aanpassen als dit nodig is.

blogger

Wat doe jij om je te onderscheiden als blogger?

De meest gelezen blogs op lodiblogt,

foto’s lodiblogt/ Disclaimer
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

24 reacties

 1. zegt:

  Goede blog, het is inderdaad moeilijk om op te vallen als er zoveel andere bloggers zijn, fijn dat jij zo echt blijft. Mooie visitekaartjes en foto op canvas!

 2. zegt:

  Prachtige visitekaartjes heb je laten maken! Ik ben zelf pas net begonnen met bloggen, maar volg al minstens tien jaar een heleboel anderen. Als ik ooit van het bloggen mijn werk zou kunnen maken, zou een droom uitkomen, maar ja, daar zal de nodige tijd overheen gaan. Ik probeer me te onderscheiden door vooral altijd heel erg dicht bij mezelf te blijven. Verder houd ik ook vaste dagen aan. Ik denk dat dat voor trouwe lezers prettig is.

 3. Visitekaartjes zijnbelangrijk. Ik heb niet alleen heel goed nagedacht over wat er op het kaartje moest, maar ook over het materiaal. Mijn visitekaartjes zijn gedrukt op papier dat gemaakt is van blad. heel milleu vriendelijk dus. Dat zegt ook iets over mij

 4. Laura zegt:

  Oh, wat een mooie visitekaartjes! Springen direct in het oog, wat je natuurlijk ook onderscheidt van andere bloggers hé! Ik doe vooral een beetje m’n Eigen ding, los van wat anderen doen. Ben niet echt een ’trendmeisje’

 5. Ik ben specifiek geen food travel of lifestyle blogger maar een blogger die schrijf voor BonVivants! Alles wat een bonvivant zoals ik leuk kan vinden 🙂

 6. zegt:

  Ik heb ze toevallig gisteren binnen gekregen 🙂 Kan ik ze zaterdag gelijk gebruiken

  1. zegt:

   Ah goed zo, ik ben er zaterdag niet bij, maar had er vorig jaar heel veel verzameld van andere bloggers!

 7. Jouvence zegt:

  Leuk om te lezen! Ik denk dat dicht bij jezelf en transparant blijven toch wel de twee belangrijkste zijn om jezelf te onderscheiden.

 8. Wat een mooie visitekaartjes zeg! Heel leuk om dit te lezen.

 9. Life of a Passion zegt:

  Ik blijf gewoon mezelf. Geen foto’s bewerken en af en toe wat humor erin gooien. Hoe ik eigenlijk als persoon ben. 🙂

  1. zegt:

   Precies, mooi gezegd!

 10. zegt:

  Ik probeer me te onderscheiden van andere bloggers om me echt in de materie te verdiepen. Bijvoorbeeld om te zien of een leuke aan bieding echt zo voordelig is als het lijkt.

 11. zegt:

  Je bent hartstikke goed bezig toch! Ik houd ook wel eens een blogvakantie, puur om bewust ergens anders mee bezig te zijn.

  1. zegt:

   Even een blog vakantie, doet mij ook echt heel goed!

 12. ingrid zegt:

  leuke blog en leuke tips. visitekaartjes staan ook nog op mijn wensenlijstje

 13. zegt:

  Er zijn inderdaad zóveel bloggers dat het soms lastig is om op te vallen, maar heel eerlijk gezegd ben ik er niet eens zo mee bezig. Ik wil gewoon lekker mezelf zijn en als mensen dat leuk vinden, dan zijn we van harte welkom om mijn blogs te lezen of me te volgen via social media. Authenticiteit is denk ik de beste tip!

 14. zegt:

  Mooi hoor je visitekaartjes. Ik heb ook visitekaartjes inderdaad, wel handig. Ik ben eigenlijk ook een beetje zoals jij begonnen. We gingen in 2008-2009 een jaar op reis met de kids in een Landrover, daar hield ik een blog over bij – in eerste instantie voor familie en vrienden en dat werd toen groter. Later begon ik een tweede blog, dat was in 2011-2012 samen met mijn dochter. Zij was toen 10. We onderscheidden ons daar toen eigenlijk al meteen mee want zij schreef vanuit haar eigen beleven over kinderdingen. Dat was er toen nog niet zoveel als nu. Dat was wat nu is uitgegroeid naar Srsck, een hele andere blog dan dat het in die beginjaren was want zoals jij ook al aangeeft, de kids groeien, je leven verandert en je blogt verandert dan toch mee.

 15. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat je bij je eigen content blijft. Je niet laat verleiden door campagnes die veel geld opleveren maar niet bij je passen. Het delen van unieke kennis maakt je als blogger uniek. En het ligt denk ik ook wel een beetje aan je doel

 16. zegt:

  Leuk blog en helemaal waar wat je schrijft. Ik denk dat het belangrijkste is dat je dicht bij jezelf blijft.

 17. ik ben al enige tijd aan het bloggen en ik vind het ook zo lastig om mij te onderscheiden. Soms om moedeloos van te worden

 18. Jorien zegt:

  Zelf heb ik het gevoel dat ik juist te specifiek ben, ik onderscheid me door de onderwerpen waar ik over blog, maar daardoor loop ik je ook mensen mis.

  Je schrijf over bloggersevents, welke? Ik zou er ook wel eens heen willen.

 19. zegt:

  Uniek zijn is inderdaad het belangrijkst. Er zijn er al zoveel en die ook allemaal over hetzelfde schrijven.

 20. Mooie kaartjes. Ik wil dit jaar ook visitekaartjes laten maken. Aanvankelijk dacht ik eraan om mijn blog centraal te stellen, maar nu neig ik er steeds meer naar om ze echt over mij te laten gaan, met een verwijzing naar mijn contactgegevens, social media en blog.

 21. zegt:

  Mooie visitekaartjes zeg! En inderdaad het is belangrijk dat je je onderscheid door dicht bij jezelf of je niche te blijven 😉 Fijne blogpost weer Lodi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept