Meer kleur dragen? Dat lukt met deze tips

kleding, zomer, winter, collectie, tips, zwart

Heb jij vrolijke kleuren in je kledingkast hangen of vind je hier meer zwart, wit en donker? Ben jij meer van deze laatste? Ik ging op zoek hoe je meer kleur in een kledingkast kan krijgen.

Veilig zwart

Veilig zwart of fleurige kleuren. Wat voor type ben jij en trek je deze kleuren ook door in je wintercollectie of zijn ze alleen bij je zomer kleding te vinden? Vaker heb ik het gehad over de bohemian style, deze stijl is heel fleurig, zwierig en veelal wijd en lang. Voor de zomer heb ik hier genoeg van in mijn kast hangen, maar voor de winter heb ik toch meer zwarte en donkere kleding.

Meer kleur in de kleding kast

Vrolijke kleuren, geven vaak ook een vrolijk gevoel. Daarom is het zo goed om ze in je kleding kast te hebben hangen. Voor mannen is dit precies zo. Waarom altijd donkere en effen kleuren dragen. Kies eens wat anders, kies eens voor kleur. Wat dacht je van van een bordeaux rood overhemd zoals op de foto? Dit is een gebreide 100% katoenen overhemd. Strak getailleerd met een Profuomo Slim Fit pasvorm. Het ziet eruit als een overhemd, maar het draagt als een t-shirt en door de diep rode kleur kan hij prima privé als naar het werk gedragen worden.

Meer kleur dragen? Dat lukt met deze tips

Tips voor jou

Kleuren kunnen net als lingerie trouwens, zelfvertrouwen geven. Maar ook ons humeur beïnvloeden. Draag je rood, dan straalt dit zelfverzekerdheid, energie en passie uit. En als je blauw draagt, straal je rust uit. Geel daarnaast geeft je een beter gevoel, je voelt je gelukkiger en je bent optimistisch. Roze zou vriendelijkheid uitstralen en groen zegt dat je succes wil hebben. Wil jij nu ook stralen in deze kleuren? Dat hoeft echt niet meteen heel wild. Meer kleur in je kledingkast kan met deze tips:

 • Wil je meer kleur dragen maar blijf je toch altijd erg aan zwart hangen, begin dan met neutrale kleuren als beige of zacht roze, dus niet meteen te wild beginnen.
 • Kies eens voor een vrolijke gekleurde tas. Deze draag je niet de hele dag bij je maar geeft op momenten wel net even dat extra’s
 • Draag eens een sjaaltje, zo ben ik eigenlijk zelf begonnen met de bohemain stijl waar ik zo dol op ben, met een vrolijke sjaal in mijn haar.
 • Een gekleurde jas kan heel veel voor je kleding doen.
 • Make up en sieraden, kunnen heel veel doen aan je stijl. Wil je toch graag zwart blijven dragen kan je door een opvallende kleur nagellak of oorbellen net even extra’s aan je outfit.
 • Draag je wel zwart, kies dan voor een opvallend accent. Zo droeg ik zelf met kerst en zwarte jurk en panty, maar had wel opvallende rode laarsjes aan. Of een zwarte rok met een accent.
 • Kies voor een print, ook bij donkere of zwarte kleding geeft dat printje net iets extra’s.

Heb je trouwens wel eens gedacht aan een Capsule Wardrobe, hier lees je er alles over.

Hou jij van kleur in je kledingkast?

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

18 reacties

 1. zegt:

  Oh, jouw rode laarsjes. Zó tof! Ik ontdek zelf steeds meer hoe belangrijk kleur voor me is. Ik draag in de zomer graag gekleurde jurkjes. In de winter kan ik die wat minder vinden, dus dan kies ik graag voor basic zwart, maar dan wél met een vest met veel kleur erover.

 2. Ik ben gek op kleur en draag inderdaad in de zomer veel kleur. In de winter draag ik ook kleur maar vaker met een basiskleur zoals zwart of blauw. Ik geloof in je vrolijk kleden, je vrolijker voelen.

 3. zegt:

  ik hou van kleur maar heb toch vaak zwart aan haha weet niet wat dat is maar het trekt mij gewoon meer. maar in de lente en zomer veel kleur heel veel kleur haha

 4. zegt:

  Ik heb weinig zwarte kleding in mijn kast hangen, want zwart maakt mij bleek. Ik draag vaak kleding met printjes en dan ook nog eens kleur. Eigenlijk zou ik alleen kleding in de kleuren van mijn kledingpalet moeten kopen. Ik ben een zogenaamd Lente type, dus zou ik alleen kleding in rode, oranje, turquoise, groene en gele tinten moeten kopen. Dat zijn namelijk kleuren die het beste bij mij passen.

 5. zegt:

  Grappig dat ik onder mijn reactie deze sleutelhanger van colour your life zie hangen. Als je weet welk type je bent en je kleding kiest uit jouw palet bega je zelden een miskoop.

  1. Ika zegt:

   Wat een leuke tips! Ik draag veel kleur, in de winter wat donkere kleuren en in de zomsr watik lichtere kleuren.

   1. Laura zegt:

    Goede tips. Ik draag vaak zwart. Maar heb ook veel andere donkere kleding

 6. Felice Veenman zegt:

  heel herkenbaar ! ik heb mijzelf gewoon verboden om nog zwarte kleren te kopen, het was in het begin even wennen, maar nu draag ik weer heel veel kleur, met een tikje zwart

 7. zegt:

  Ik heb jarenlang alleen zwart of donker gedragen maar sinds een paar jaar echt GEK op kleur, vooral jurkjes. Vind de tip met accenten wel heel goed, die laarsjes zijn heel leuk trouwens!

 8. Georgina Lifestyle zegt:

  Leuke rode laarsjes! Ik houd ook van kleur. Zelf draag ik meestal wel een kleurtje, vind ik vrolijk. Donkere kleuren draag ik ook zeker wel, maar dan combineer ik het meestal wel met een gekleurd sjaaltje. En zwart vind ik ook echt wel een mooie kleur, vind ik vaak mooi staan bij blonde vrouwen of vrouwen met donker haar.

 9. zegt:

  Vroeger was zwart absoluut de overheersende kleur in mijn kleine kledingkast, maar daar begint verandering in te komen. Ik dacht vroeger altijd dat ik veel zwart droeg omdat ik depressief ben, maar ik worstel nog steeds met depressie en voel me merkbaar lichter wanneer ik kleur draag. Vooral roze geeft me de laatste tijd echt een boost.

 10. zegt:

  Je hebt gelijk over meer kleur. Ik probeer dit ook. Niet simpel want om een of andere reden grijp ik veiligheidshalve altijd naar zwart….

 11. Ja, best wel, dit is dan ook geen probleem dat ik herken. Mijn kast zou eerder wat rustiger mogen zijn….

 12. Gelukkig heb ik deze tips niet nodig, ik heb geen enkel zwart item in de kast hangen dus ik heb altijd wel kleur haha

 13. zegt:

  Ik ben gek op kleurtjes. Als je mijn kast open doet wordt je echt vrolijk. Ik probeer altijd alles op elkaar af te stemmen echt leuk.

 14. Frederique zegt:

  Ik droeg vroeger alleen maar zwart. Zonder overdrijven. Als ik echt los ging dan had ik blauw aan. De laatste jaren draag ik juist veel kleur. Ik houd steeds meer van felle kleurtjes.

 15. zegt:

  Goede tips. Je hebt eigenlijk ik zou ook wat meer kleur moeten dragen. 95%?van mijn garderobe bestaat uit zwarte kleren. maar ik moet hier verandering in brengen.

 16. Mandy zegt:

  Zwart is echt mijn happy colour en dat zal ook altijd zo blijven maar in de zomer draag ik toch vaker vrolijke kleurtjes en dat is alleen omdat zwart zo brand haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept