Duurzame zomer sandaaltjes van appelleer, kurk en oude autoband

Duurzame zomer sandaaltjes van appelleer, kurk en oude autoband

Mensen zijn meer en meer bezig met het milieu en willen ook meer natuurlijke en duurzame producten. Het wordt steeds meer mogelijk om hier uit te kiezen en naast kleding of make-up zie je het ook in de schoenen industrie.

Duurzame kleding en schoenen

Kleding merken beginnen steeds duurzamere kleding te maken. Dat moet ook wel, omdat de vraag hier naar steeds meer is. Ook schoenen worden steeds duurzamer. Vorig jaar debuteerden Bear&Mees met een schoenencollectie van gerecyclede PET- flessen, organisch katoen en diervriendelijk- en ecologisch mircofiber. Nu komt dit Nederlandse merk met een sandaaltje waarbij de ecologische kindervoetafdruk nog verder wordt geminimaliseerd. Namelijk duurzame zomer sandaaltjes gemaakt van appelleer, kurk en oude autoband.

Schoenen merk Bear&Mees

Bear&Mees dragen duurzame mode en circulaire ontwikkelingen hoog in het vaandel. Het merk wil graag kinderen bewustmaken van de wereld waarin ze opgroeien en inspireren om (ook) duurzame keuzes te maken. Bear & Mees is een Nederlands duurzaam schoenenlabel, geproduceerd in Portugal en gemaakt voor kinderen. Ze maken diervriendelijke schoenen gemaakt van duurzame stoffen zoals microvezel, vilt en andere fairtrade materialen.

Sandaaltjes van appelleer, kurk en autoband

De bovenkant van het sandaaltje is gemaakt van appelleer. Appelleer is het resultaat van een uiterst innovatief proces, waarbij het leer wordt gemaakt uit de pulp van gefermenteerde appelschillen. Het resultaat is een hoogstaand en kwalitatief vegan leer. En dan het voetbed, deze is gemaakt van Portugees kurk. De teelt van kurk komt van de kurkeik, waarbij geen pesticidenof kunstmest wordt gebruikt. Het proces tot het eindproduct is geheel zonder toevoeging van schadelijke stoffen.

Duurzame zomer sandaaltjes van appelleer, kurk en oude autoband
Duurzame zomer sandaaltjes van appelleer, kurk en oude autoband

Duurzame sandaaltjes door oude autobanden

Maar er worden ook oude autobanden gebruikt. Initiatiefneemster Ellen Rijntjes kwam op het idee van deze autobanden tijdens een reis in Kenia waarbij ze in aanraking kwam met de Masai. Dit is een Keniaase stam die als een van de weinige op geheel traditionele wijze leven. Naast de prachtige kleurrijke gewaden die ze dragen, gebruiken zij oude autobanden als schoeisel. Over duurzame schoenen gesproken

Verkrijgbaar vanaf april

Deze duurzame zomer sandaaltjes zijn vanaf april 2020 verkrijgbaar voor €49,- in verschillende kleuren op www.bearmees.com in de maten 24 t/m 33.

Meer leuke slippers en sandaaltjes voor kinderen vind je hier.

foto’s lodiblogt/beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. zegt:

    Wat zijn ze leuk! En vast heel gezond, want appel;).

  2. zegt:

    ik vind dus serieus niet leuk he haha en mijn kids hebben ook nooit sandalen gedragen en ik en mijn ook niet. ik vind het wel leuk om te lezen waar ze dan weer van gemaakt zijn, heel apart!

  3. Ik vind ze nog eens superleuk om te zien ook! Wat fijn dat duurzaam ook heel mooi kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept