Recensie: ‘Mom You Can, meer geluk in werk en moederschap’

Recensie: 'Mom You Can, meer geluk in werk en moederschap' van Elsbeth Teeling

Alsof je met een vriendin praat die kan helpen balans en geluk te vinden in werk en moederschap, dat was het gevoel dat ik kreeg tijdens het lezen van het boek Mom You Can van Elsbeth Teeling. Een boek vol herkenning, voorbeelden en opdrachten.

Kinderen, opvoeden en het moederschap

We weten het allemaal zo goed, ‘hoe we het gaan doen zodra de kleine er is’. We worden de perfecte moeder en vrouw. Maar vaak lukt het niet om alle ballen hoog te houden. Het gezin, huishouden, werk, familie, vrienden, allemaal vragen ze veel van ons en willen veel van ons.

De schijfster van dit boek.

Elsbeth Teeling is de schijfster van het boek Mom You Can. Ik ‘ken’ Elsbeth via Twitter. Jaren geleden viel mij haar ‘De club van relaxte moeders’ op. Elsbeth schreef al meer boeken waaronder ‘Die andere moeders doen ook maar wat’. Het idee voor het boek Mom You Can, ontstaat wanneer Elsbeth op google zoekt naar vaderschap combineren met werk, waarop Google elke keer komt met:’ Bedoelde u moederschap?’ Blijf je hier op zoeken, dan zijn de verhalen vaak dat deze combinatie lastig en zwaar is. In de artikelen die Elsbeth las werden kinderen veelal gezien als een blok aan het been van de werkende ouder en als je dit maar vaak genoeg zegt, ga je het geloven ook. Tijd voor tegengas met een boek. En zo ontstond Mom You Can. Een boek over balans, geluk en heel veel plezier hebben in werk en moederschap.

Geluk in werk en moederschap

Bijna elke moeder zal dat gevoel wel eens hebben. Je wil het zo goed doen, hebt het zo goed in je hoofd van te voren. Maar als het dan zover is, kan het allemaal best wel eens tegenvallen. Kinderen hebben is heerlijk, maar ook druk. Het boek Mom You Can bestaat uit twee delen. Deel een van dit boek gaat over werk, ouderschap, de struggle is real en de vraag zijn kinderen een blok aan je been of geven ze je vleugels? Hoe jij je voelt als moeder is afhankelijk van zoveel factoren, daar komen ook hormonen bij kijken, hormonen die je een boost kunnen geven. Maar ook jij als vrouw verandert zodra je moeder wordt, ineens is dat kleine hummeltje, heel belangrijk in jouw leven en daar zal je alles voor doen. Misschien ook wel oude gewoontes aan de kant zetten en veranderen als mens. In het eerste deel lees je veel herkenning, door persoonlijke verhalen van Elsbeth en anderen.

een boek over opvoeding

In deel twee vind je de succesfactoren

Deel twee in het boek Mom You Can is ‘het recept naar succes’. Aan de hand van negen succesfactoren die stap voor stap besproken worden, loop je vanzelf naar het succes. Succesfactoren als; ‘ken je zelf ( en wees lief), durf te vragen en focus.’ Want net als jij denkt dat het allemaal loopt, verandert er iets in de situatie en zal je weer keuzes moeten maken. Je kinderen veranderen, ze worden ouder, komen in de puberteit, misschien verandert je relatie. Elke succesfactor wordt uitgebreid besproken, duidelijk uitgelegd en je kan aan de gang gaan met vragen aan jezelf.

Mom You Can

Opdrachten om mee aan de gang te gaan

Omdat er steeds weer iets verandert, is het laatste deel van het boek heel waardevol. Je kan hierbij zelf aan de slag gaan met de negen succesfactoren. Het is een soort van opfriscursus. Een opfriscursus van negen weken ( waar je ook gerust 18 weken over kan doen). Elke week krijg je 2 challenges, waar je mee aan de slag kan gaan.

Geluk en moederschap- het blijft een ongoing process!

Mom You Can, ook interessant voor jou

Mom You Can is een aanrader, als jij ook af en toe even niet meer weet hoe je de ballen hoog kan houden. En ook wil blijven genieten van het leven, je gezin en je werk. Juist doordat Elsbeth zo veel vanuit zichzelf schrijft, maar ook voorbeelden van vriendinnen beschrijft voelt het boek als een herkenning, als ‘ ik sta hier niet alleen in’.

Praktische tips over Mom You Can

Het boek Mom You Can. Meer geluk in werk en moederschap van Elsbeth Teeling is vanaf 13 februari te koop. Reserveren kan nu al bij Uitgeverij Business Contact

Meer boeken van Elsbeth Teeling Vind je hier.

Lees ook: Maakt me niet uit wie er begon! Gun je kind een betere band en minder ruzie.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  Ik had dit boek graag enkele jaren geleden gelezen. Het was toen zo pokkedruk. Kleine kinderen, studie, voltijds werken… pfff

  1. zegt:

   Dat had ik precies het zelfde, ik had hier in de begin jaren heel veel aan kunnen hebben. Maar ook nu herken ik nog veel en kan met opdrachten aan de slag.

 2. Felice Veenman zegt:

  ik heb altijd maar wat gedaan…of dat achteraf altijd even goed was voor mijn professionele succes, vraag ik me af. maar ik ben er nooit ongelukkig door geworden

 3. Ik vind de titel grappig, die doet me aan Obama’s yes we can denken : )

 4. Lijkt me een geweldig interessant boek, ik ben ook echt fan van de boeken die eerlijk zijn. Tegenwoordig worden mama-boeken uit echte ervaringen geschreven wat veel beter is dan de (vroegere) belerende boeken.

 5. Frederique zegt:

  Ik had dit boek 7 jaar geleden nodig gehad, ik was aan het scheiden, verhuisde terug met drie jonge kids naar Nederland, was op zoek naar een woning, werkte en had geen achterban zoals opa’s of oma’s. Ik zat met de handen in het haar maar de kinderen gaven me toen juist heel veel energie. En samen hebben we uiteindelijk een goede balans kunnen vinden.

 6. Mijn zoon is inmiddels 17 dus ik heb het boek niet echt meer nodig. Maar het lijkt me een perfect boek voor iemand met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept