Lees tip: ‘na de val’ Gert-Jan van den Bemd

Lees tip: 'na de val' Gert-Jan van den Bemd

‘Na de val’, is het tweede boek van Gert-Jan van den Bemd. Een spannend boek die je vanaf bladzijde een pakt en niet meer los laat. Meteen wil je meer weten en blijf je lezen. De hoofdrolspeler in het boek “Sofie”, wordt een vriendin en neemt je mee in haar verhaal dat je niet loslaat.

Het tweede boek van Gert-Jan van den Bemd

Na ‘De verkeerde vriend’ komt Gert-Jan van den Bemd met zijn tweede boek Na de val. Ik lees veel, het liefste zit ik ’s avonds op de bank met een goed boek en een kop thee. Ik hou vooral van romans en trillers. Boeken als de Zeven Zusters zijn favoriet, maar ook spannende verhalen over Jack Reacher lees ik in een keer uit. Ik had nog niet eerder een boek gelezen van Gert-Jan van den Bemd dus was ik heel benieuwd naar ‘Na de val’.

Op de achterkant van het boek staat:

“Vier dagen na de crematie belde ik Max. Hij vroeg of hij me nog moest komen helpen, alsof hij om de hoek woonde. Ik aarzelde voordat ik “Nee, ik red het wel’ antwoordde. Daarin, in die paar seconden stilte en vooral in dat “red’, lag net genoeg verwijt, ook al pikte hij dat waarschijnlijk niet op. Ik heb alles alleen moeten regelen. De kaarten, de advertentie, de bloemen, de crematie. Dat hij daarvoor niet terug is gekomen was geen verrassing. En toen dat gedeelte achter de rug was, liet hij ook de rest aan mij over.”
Als de vader van Sofie Nauta volkomen onverwacht overlijdt, staat ze voor de opdracht twee huizen leeg te maken: dat waarin ze samen met haar vader en oudere broer Max haar jeugd doorbracht, en het appartement waarin haar vader de laatste jaren van zijn leven woonde. Een klus die ze alleen moet klaren, want Max steekt geen vinger uit om haar te helpen. Een verontrustende ontdekking tussen haar vaders bezittingen plaatst de band van Sofie met haar vader en haar broer in een ander daglicht.”

Blijven lezen

‘Na de val’ is een boek waar je vanaf de eerste bladzijde helemaal in zit. En pas wanneer je het boek uit hebt, ga je verbanden leggen naar de eerste hoofdstukken en ik ben heb -toen ik het boek uit had- de eerste twee hoofdstukken uit het boek nog even terug gelezen, waarna toen pas alles op zijn plek viel. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je snel door het boek heen gaat, elke keer denk je; ‘nog een hoofdstuk, nog een,’ en voor je het weet ben je zo weer een tijd verder. Het boek is spannend en opwindend tegelijk. Vanaf het eerste moment wil je meer, meer weten, meer lezen, meer ontdekken.

Een boek waarin je mee wordt gezogen

Bij Sofie Nauta, de hoofdpersoon in ‘Na de val’, had ik meteen een goed gevoel. Ze voelt als een vriendin. Een vriendin naar wie je luistert en die je graag bij zou willen staan in deze lastige tijd, waar ze in zit. Maar het is ook zo, dat je haar begrijpt, in de stappen die ze zet, haar nieuwsgierigheid en je wil weten, hoe het nu zit, je wil de geheimen weten en zou misschien wel net als zij, deze stappen zetten.

Een aanrader!

‘Na de val’ is een aanrader wanneer je van romans en spanning houdt. Het is een mooi verhaal, waar je wel bij op moet blijven letten en je helemaal onder kan dompelen in het leven van Sofie. Een boekentip dus! Ik ben nu ook heel benieuwd naar het eerste boek van Gert-jan Van den Bemd.

foto’s lodiblogt

Meer Artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. zegt:

  Klinkt spannend, maar ik twijfel. Vooral omdat je zegt dat je later nog even terug moet bladeren. Meestal zijn dat niet helemaal mijn boeken.

  1. zegt:

   grappig, dat dacht ik ook meteen, maar nu viel het kwartje pas op de laatste bladzijde en dacht ik, he toch even terug pakken, want nu snap ik hem pas.

 2. Klinkt goed! Ik hou van romans en spanning dus dat is een goede combi!

  1. zegt:

   Echt hoor, het is een aanrader, ik kon het boek niet weg leggen, omdat ik steeds verder wilde lezen.

 3. Felice Veenman zegt:

  klinkt leuk! Ik lees ook de 7 zusters, en ben altijd verbaasd: het zijn nu helemaal niet wat je noemt goede boeken en toch lees ik de een na de ander…

  1. zegt:

   Dat heb ik ook, je wil toch weten hoe het met de ander zus is gegaan en het zijn zulke dikke boeken, dat ik altijd denk, hoe schrijven ze die vol en toch lukt dat en lees ik het in no-time uit.

 4. zegt:

  Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt! Ik hou van dit soort boeken

 5. corrina zegt:

  Tot vandaag was ik geen lees figuur,maar ik heb me voorgenomen me ook te gaan begeven op lees avonturen

 6. Mandy zegt:

  Lijkt me een leuk boek! Alleen ik heb nog zoveel boeken die ik eerst moet lezen, heb er gewoon de tijd niet voor.. echt jammer

 7. zegt:

  ondanks het een aanrader is van je, sla ik hem over. ik heb er zo geen geduld voor om een boek te lezen 😉

 8. Nog steeds vertel ik mijzelf dat ik meer moet lezen. En ik heb ook wel echt interessante boeken klaarliggen… nu nog doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept