kinderleesboeken verlanglijstjes
Kinderboeken

De leukste kinderleesboeken voor 7-10 jarigen

Er staan altijd wel een of twee kinderleesboeken op de verlanglijstjes van de jongens. We hebben het geluk bij ons in huis dat iedereen dol is op lezen. (Kinder) boeken zijn dan ook altijd leuk om te geven, maar ook om te krijgen.  

Verlanglijstjes

Hier in huis lezen de jongens graag en veel. Dit zijn echt niet alleen maar kinderleesboeken. Ze lezen ook graag Donald Duckjes of andere stripboeken. Daarom staan er ook altijd wel een paar kinderboeken en Donald Duck pockets op de verlanglijstjes. Onlangs kreeg ik een paar persberichten binnen met boeken die ook leuk zijn om te geven met de feestdagen.

Boeken vanaf zeven jaar

Twee kinderleesboeken voor zeven jarigen zijn:

De Kerstmisaurus- Tom Fletcher

Maak kennis met Willen Tuffer, een tien-jarig jongetje dat helemaal gek op dino’s is. Op school heeft hij het niet altijd makkelijk: het nieuwe meisje in de klas, Brenda Kwal doet er alles aan om hem het leven zuur te maken. En oh ja, hij zit ook nog in een rolstoel. Maar dan gebeurt er iets magisch.. Voor kerst heeft hij namelijk maar een grote wens: een eigen dino! Hoewel de kerstman voor heel veel kado’s kan zorgen, lijkt een dinosaurus onmogelijk. Of toch niet?

De Kerstmisaurus– Tom Fletcher

Leeftijd 7+

Oma Knetter Oud&Stout- Sophy Henn

De oma van Jet is STOUT. Soms is dat een beetje ongemakkelijk, maar het is eigenlijk HEEL leuk. vooral als Jet mee mag doen met haar ondeugende avonturen! Sommige mensen vinden om te oud om zo stout te zijn, maar dat maakt Jets oma niets uit. Die houdt ervan om lol te trappen!

Deze serie voor lezers vanaf 7 jaar worden verteld vanuit het perspectief van de bijna 8-jarige Jet en heeft vrolijke, grappige en vooral knallende illustraties.

Oma Knetter Oud&Stout– Sophy Henn

Leeftijd 7+

Welke kinderleesboeken zijn leuk voor een negen jarigen

Klaas Kan Alles- Jij ook? Yanick Fritschy- Marlen Hoebe

In dit populair wetenschappelijke boek probeert televisiepresentator Klaas van Kruistum de gekste beroepen uit voor een dag, gaat hij fe meest onmogelijke missies aan en tracht hij een expert te verslaan op zijn eigen vakgebied! Dit natuurlijk met behulp van allemaal toffe gadgets, Maar niet alleen K;aad probeert alles uit . Ook de lezers kunnen allerlei interessante experimenten doen.

Klaas Kan Alles- Jij ook? Yanick Fritschy- Marlen Hoebe

Leeftijd 9+

Wij waren laatst bij de boekpresentatie van Klaas Kan Alles-jij ook? en hebben toen het boek gekocht. Echt een aanrader!

En deze boeken zijn voor de tien jarigen

De goudvisjongen- Lisa Thompson

De 12 jarige Matthew lijdt aan OCD, Hij schrobt zijn handen keer op keer, is doodsbang voor bacteriën en is al weken niet naar school geweest. Om de tijd te doden kijkt hij uit zijn slaapkamer raam en maakt hij aantekeningen over de dagelijkse beslommeringen van zijn buren. Niet veel bijzonders. Tot op een dag een peuter, Teddy vermist wordt en Matthew de laatste blijkt die hem heeft gezien. Het is aan Matthew om op onderzoek uit te gaan. Lukt het Matthew om het mysterie op te lossen? Ook als dit betekend dat hij zijn eigen angsten onder ogen moet komen en de veiligheid van zijn huis moet verlaten.

De goudvisjongen– Lisa Thompson

Leeftijd 10+

De jongen onder water- Adam Baron

Timon Titus heeft nog nooit van zijn leven gezwommen. Het is dus logisch dat hij er enorm tegenop ziet als hij met school  moet zwemmen. Gelukkig is hij goed voorbereid: hij heeft de borstcrawl gegoogeld en hij heeft  een oude zwembroek van zijn vader. Nu kan er niets meer mis gaan! Maar dan wordt zijn leven compleet overhoopgehaald. Na het fiasco in het zwembad blijkt er een groot familiemysterie te zijn dat alleen Timon en zijn vrienden kunnen oplossen, want natuurlijk vertellen de volwassenen hem weer niks. Zal het Timor lukken om alle antwoorden te vinden?

De jongen onder water– Adam Baron

Leeftijd 10+

Lees jij zelf graag? En wat is je favoriete boek?

Ook leuk voor kleinere kinderen zijn de Lumies.

Foto lodiblogt

Uitgeverij Billy Bones

Bewaar voor later op Pinterest:

De leukste kinderleesboeken voor 7-10 jarigen

20 thoughts on “De leukste kinderleesboeken voor 7-10 jarigen”

  1. Ik lees zelf enorm graag boeken en vind het erg ontspannend. Ik probeer dit dan ook mee te geven aan mijn petekindje dus deze lijst ga ik zeker onthouden!

  2. Wat ik persoonlijk zo leuk vind, is dat er zóveel verschillende soorten kinderboeken zijn. Naast de leeftijdscategorie houden ze tegenwoordig ook rekening met allerlei onderwerpen van nu. De klassiekers zijn natuurlijk tijdloos, maar de nieuwe boeken vallen ook vaak goed in de smaak.

  3. onze meiden zijn 6 en 8 en ik kijk dus graag mee naar leuke leesboeken voor ze. al zijn ze hier nog echt dans,,paarden en eenhoorn fan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.