Het Liliane fonds- prentenboek ‘Ethny praat met haar handen’

Gouden boekje Liliane Fonds

Het Liliane Fonds heeft een nieuw Gouden Boekje. Een prenten boek over Ethny, een meisje met gehoorproblemen. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika verbetert het Liliane Fonds de levenskwaliteit en toekomstkansen van kinderen met een handicap. Kinderen zoals Ethny.

Nieuw gouden boekje

Het Liliane Fonds heeft onlangs een nieuw Gouden Boekje gelanceerd: ‘Ethny praat met haar handen’. Het prentenboek gaat over Ethny, een meisje met gehoorproblemen uit Guatemala. Met dit Gouden Boekje wil het Liliane Fonds, dat zich inzet voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden, Nederlandse kinderen meegeven hoe het is om te leven met een handicap op een van de armste plekken van de wereld en hoe belangrijk het is om deze kinderen te helpen.

Het levensverhaal van Ethny

Voor het nieuwe Gouden Boekje heeft bekroonde schrijfster Annemarie Haverkamp zich laten inspireren door het levensverhaal van de 6-jarige Ethny. Zij is een van de 65.502 kinderen die in 2020 door het Liliane Fonds geholpen zijn. Vóór de hulp kon Ethny door haar gehoorprobleem moeilijk communiceren met haar familie en voelde ze zich eenzaam. Dankzij het Liliane Fonds krijgen Ethny en haar moeder nu (digitaal) les in gebarentaal. Hierdoor kunnen moeder en dochter elkaar nu eindelijk begrijpen en maakt Ethny steeds meer vrienden met buurtkinderen en klasgenoten.

leesboek met gebaren
bron Chiara Beltramini
bron Chiara Beltramini

Kinderen bewust maken

Met het prentenboekje wil het Liliane Fonds kinderen bewuster maken van de situatie van kinderen met een handicap die opgroeien op de armste plekken van de wereld. Ten eerste denk je dat dit een boek is voor kinderen, maar ook volwassenen zullen het verhaal mooi en aangrijpend vinden. Dit prentenboek ‘Ethny praat met haar handen’ is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar en voor oudere kinderen (vanaf 6 jaar) die al zelf kunnen lezen.

Lees ook: Waarom voorlezen zo belangrijk is voor kinderen.

‘Ethny praat met haar handen’ is vanaf nu verkrijgbaar via de website van het Liliane Fonds en beschikbaar in hard copy, e-book of luisterversie. Met de aanschaf van het Gouden Boekje draag je bij aan het levensgeluk van kinderen met een handicap in ontwikkelingsladen. Dit gouden boekje is geïllustreerd door Emanuel Wiemans en de luisterversie is ingesproken door acteur tevens ambassadeur Fedja van Huêt.

Drie gouden boekjes

‘Ethny praat met haar handen’ is het derde Gouden Boekje dat het Liliane Fonds in samenwerking met Rubinstein uitgeeft. IEerder uitgebracht in 2020: ‘Sempeta wil maar één ding worden …’ en ‘Aisha geeft nooit op!’ uit.

Doneer

Maar hoe kom je nu aan dit boekje? Dit derde gouden boekje krijg je wanneer je een donatie doet aan het Liliane Fonds meer informatie vind je op de site. Vorige week mocht ik aanwezig zijn bij de presentatie van dit mooie prentenboek. Een prentenboek met een verhaal en een boodschap. Het verhaal van Ethny is aangrijpend en geeft aan wat een goed werk dit Fonds doet. Met andere woorden, je steunt een goed doel en ontvangt een prachtig (voor)lees boek.

boek voor kinderen
gebarentaal

foto’s lodiblogt/ beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept