Modeboek voor kinderen: Mode ABC- Van All Star tot zonneklep

Het modeboek voor kinderen: Mode ABC

Het Mode ABC -Van All Star tot Zonneklep is een modeboek waarin kinderen (en volwassenen) de bijzondere verhalen achter kledingstukken kunnen lezen. Want wie vond nou eigenlijk de spijkerbroek uit? Maar ook de vraag waarom dragen we eigenlijk kleding?

Mode ABC- Van All Star tot zonneklep

Toen schrijfster Natasja Admiraal jong was, begon ze plaatjes te verzamelen van kledingstukken en accessoires. Ze maakte haar eigen modebibliotheek en heeft zoveel mooie modewoorden verzameld dat ze hier een website van heeft gemaakt. En nu dus ook een boek. In dit boek verzamelde ze de wonderbaarlijkste, mooiste, bizarre of juist doodgewone kledingstukken en accessoires. Want wie vond de spijkerbroek uit? Waar komt het woord sneaker eigenlijk vandaan? Maar ook wat is een crinoline? Deze vragen en opmerkelijke wetenswaardigheden, lees en zie je allemaal in dit verrassende én vrolijke modeboek voor kinderen.

Een modeboek vol wonderlijke weetjes

In Mode ABC maak je kennis met allerlei soorten petten, leer je het verschil tussen een autoschoen en een bootschoen en ontdek je dat schooltassen er 200 jaar geleden heel anders uitzagen dan nu. Alles staat in dit kleurrijke boek vol wonderlijke weetjes. Ga mee op ontdekkingstocht in de wereld van mode langs alle letters van het alfabet. Van All Star tot zonneklep.

Speels en informatief

Op een inhoudelijke manier en met de nodige humor laat Natasja Admiraal kinderen kennis maken met de ontwikkeling en veelzijdigheid van mode. Naast historische kledingstukken lees je ook alles over hedendaagse mode en de laatste trends op het schoolplein.

Voor jong en oud

Mode ABC – Van All Star tot zonneklep is een inspirerend boek voor kinderen om zelf in te lezen en bladeren of uit voorgelezen te worden. De creativiteit van mode wordt weerspiegeld in de sprankelende illustraties en vormgeving van Jelle Post. Zo creëerde hij een typografisch alfabet met ‘ingrediënten’ die verwant zijn aan mode. Op allerlei pagina’s zijn grapjes en bijzondere details verstopt die maken dat je het boek keer op keer wilt pakken en er steeds weer iets nieuws in valt de ontdekken.

Het boek staat vol wetenswaardigheden

Waarom dragen we eigelijk kleding? Dat is de eerste vraag in het Mode ABC. Waarna we meteen doorbladeren naar de letter A van All Star, maar ook Afritsbroek, AirPods-tasje en Aloha-shirt. Waarom heet iets zo? Waar gebruiken we het voor en wat kost het? Dit zijn vragen die onder anderen beantwoord worden in dit boek, waarbij een grote variatie aan kledingtukken en accessoires de revue passeren.

modeboek
Ken jij een modewoord met een Q?  Je leest het in mode abc, het modeboek voor kinderen vol kledingstukken en accessoires

Over Natasja Admiraal

Natasja Admiraal (1986) is freelance modejournalist en schrijver. In 2014 richtte ze het online lexicon mode-abc.com op, een inspirerende kennisbank over mode, kleding en accessoires.

Alles over dit boek

Nederlands- 22 x 28 cm- 160 pagina’s- 200 illustraties- Luxe paperback
ISBN 9789462623590
€ 24,95 te koop bij Waanders Uitgevers, bol.com en de locale boekwinkel.

Kleren, accessoires en zoveel meer

Het Mode ABC is een super leuk boek voor jong en oud. Het is geschreven in een duidelijke taal, vol wetenswaardigheden en herkenning, met mooie mode foto’s. Het is een modeboek om te gebruiken als naslagwerk voor bijvoorbeeld een spreekbeurt, voor de jonge mode liefhebbers, maar laat je als volwassene ook verrassen en inspireren door de vele weetjes.

Lees ook: De ontdekking van het heden- kunstboek.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept