Brain Balance Journal for kids- Positieve gewoontes aanleren

Brain Balance Journal for kids- kinderen positieve gewoontes aanleren

Brain Balance Journal for kids: Voor alle ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd positieve gewoontes willen aanleren. Brain Balance expert Charlotte Labee lanceerde onlangs deze journal voor kinderen: de ultieme tool om aan te zetten tot dagelijkse actie. Meer weten? Je leest het hier

De Brain Balance Journal for Kids

De Brain Balance Journal for Kids van Charlotte Labee is een journal voor kinderen van 4 tot 12 jaar en is voor alle ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd positieve gewoontes willen aanleren. Want in deze eerste levensjaren worden de belangrijkste patronen en neurale netwerken aangelegd. Hoe fijn dat we direct het juiste kunnen aanleren, zodat je een goede basis neerzet?

Succesvolle Journals van Charlotte Labee

Je kent misschien de succesvolle ‘Journal voor Volwassenen’ en de onlangs verschenen ‘Teen Journal’ van Charlotte Labee al wel. Op 25 maart lanceerde ze de Brain Balance Kids Journal: de ultieme tool om aan te zetten tot dagelijkse actie. Voor alle ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd positieve gewoontes willen aanleren, die een goede basis zijn voor latere leeftijd.

Herinneringen bewaren en meer

Nu ben ik zelf een fervent gebruiker van een Journal. Momenteel is dat een Bullet Journal, maar ik heb in het verleden al vele journals volgeschreven. Voor mij persoonlijk is dit een stukje ontspanning, het knutselen en maken, maar ook zeker het schrijven. Ik bewaar graag herinneringen, maar ook geven de lijstjes in mijn Journal mij houvast.

Bereik je doelen in maar 15 minuten per dag

Journalen is een hele effectieve methode om concreet aan de slag te gaan met jouw doelen. Een journal is een soort agenda, maar dan één die met jou meedenkt. Hoe is dat in de Brain Balance Journal voor kids? Kinderen gaan in de Kids Journal aan de slag met dankbaarheid, leren ze dat fouten maken goed is en leren ze omgaan met hun gedachten. In de Brain Balance Kids Journal staat ook ‘grotemensenpraat’, met verdere uitleg over hoe het kinderbrein werkt en hoe ze op situaties kunnen reageren. Maar de journal bevat ook leuke oefeningen en opdrachten.

Brain Balance Journal for kids- kinderen positieve gewoontes aanleren

Spelenderwijs aan de slag

Kinderen kunnen spelenderwijs aan de slag gaan met dankbaarheid, leren ze hoe fouten je brein verbeteren, hoe je complimentjes kunt geven, hoe je kunt mediteren en wat voeding voor je hersenen doet. Zo leren ze bijvoorbeeld beseffen dat tegenslag er soms bij hoort en dat ze niet bang hoeven te zijn om fouten te maken. Charlotte: “Met deze leuke Kids Journal leren ze dankbaar te zijn voor de kleine dingen en vooral ook trots op zichzelf te zijn.” Kortom: daag je hersenen uit, geef niet op, en probeer creatief te zijn. 

Brain Balance Journal for kids- kinderen positieve gewoontes aanleren

Journalen verandert je hersenen (en je leven)

Schrijven in de journal verhoogt de concentratie en verlaagt het stressniveau: door iets op te schrijven maak je zaken concreet. Het denk- en leervermogen verbeteren daardoor en ook je humeur en creativiteit. Charlotte: “Iets wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert je neurale netwerken. Je hersenen veranderen, en daardoor je leven.” 

De thema’s die aan bod komen

Alle belangrijke brein thema’s die in de Volwassen Journal en in de Teen Journal aan bod komen, vind je ook terug in de Kids Journal: breinkennis, stress, slaap, Brain Food, beweging en ontspanning.

De Brain Balance Journal for kids is nu te koop voor € 19,99.

Wat vinden wij van deze journal?

Ik heb een exemplaar van de Brain Balance Journal aangevraagd omdat onze zoon nog wel eens moeite heeft met concentreren. Dat zagen we voor het eerst tijdens het thuisonderwijs en alhoewel we er veel over praten, kan het hem helpen om elke dag even een moment van rust te pakken. Nu ziet hij mij elke dag journalen en was dan ook aangenaam verrast dat ik een journal voor hem had.

Een heel fijn boek om in te lezen en te schrijven

Wat meteen opvalt aan deze Journal for kids is de harde kaft en fijne pagina’s. Juist door deze harde kaft blijft de journal mooi en de pagina’s zijn goed stevig en dik. Kinderen kunnen op jongere leeftijd hiervan ook goed in schrijven. De kleuren zijn zeer aansprekend en aantrekkelijk. De delen voor de ouders -aangegeven met Saaie Grotemensenpraat- interessant om te lezen en geeft ook jou als ouder tips mee.

Brain Balance Journal for kids- kinderen positieve gewoontes aanleren

Duidelijk te lezen

De letters in het boek zijn groot, waardoor het ook goed te lezen is voor kinderen die leren lezen en door de aansprekende plaatjes en gezichtjes is het voor kinderen goed te berijpen. Onze zoon was in het begin een beetje afwachtend, maar vind het leuk om elke dag even samen te gaan zitten. De informatie is duidelijk en op een leuke manier is geschreven. Ik denk dat deze Kids Journal voorheen een hele goede stap is voor hem, maar ook voor ons op weg naar de middelbare school. Het is een aanrader voor kinderen die het prettig vinden om gedachtes op te kunnen schrijven, met doelen te werken, leren concentreren, maar ook complimenten te leren krijgen en geven.

Foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. Gemma zegt:

  Wat een leuke manier om dingen spelenderwijs te leren!

 2. Wat een onwijs leuk invulboekje! Toevallig ben ik de laatste tijd zelf erg bezig met positief denken en het veranderen van mindset. Maar hoe leuk is het om dit samen met je kinderen te doen! Ik weet zeker dat mijn kleuter dit geweldig zou vinden. We doen ook vaak “de vraag van vandaag” en hij vindt vooral dat gerichte persoonlijke contact geweldig. En hij doet echt goed zijn best om de vragen te beantwoorden.

  1. zegt:

   Wat goed! Hier vertelde mijn zoon gisteren dat hij al druk bezig was met invullen, de ene keer doen we het samen, mar nu ging het over Brain food en hij zei, dat doe ik zelf wel even, hij dacht ik lust niks van wat goed is voor je hersenen, maar was zeer verrast dat bijvoorbeeld zalm hier ook onder valt.

 3. Mandy zegt:

  Oh… ik ben 21 en mag ik dit bestellen alsjeblieft?? Haha nee ik journal nog steeds wel maar heb er nog amper tijd voor. Ik weet zeker dat je mij hier als klein meisje blij mee kon maken

  1. zegt:

   Echt hè! Ik vind het zelf ook zo leuk. Ik merk ook dat journalen veel tijd kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept