Overzicht in je sieraden collectie met een sieradendoos

Overzicht in je sieraden collectie met een sieradendoos

Heb jij ook zo ontzettend veel sieraden, maar ben jij af en toe het overzicht een beetje kwijt? Wil je die leuke oorbellen dragen, maar vind je er hier maar een van? Overzicht in je sieraden collectie krijg je met een sieradendoos. Tips hiervoor lees je hier op mijn blog

Een grote verzameling sieraden

Leuk hoor, die Bohemian leefstijl, die ik zo ambieer, maar ondertussen heb ik zo een grote collectie aan sieraden dat ik ’s morgens vaak echt op zoek ben naar die ene hanger voor aan mijn ketting of die oorbel waar ik er toch twee van hoor te hebben. De door mij veel gedragen lange kettingen en armbanden heb ik allemaal netjes geordend in een doos liggen, maar juist voor die kleinere sieraden zocht ik iets waar ik overzicht kan houden in wat ik heb. Dus ging ik op zoek naar een sieradendoos.

Bewaar je sieraden in een sieradendoos

Met een sieradendoos zijn rondslingerende kettinkjes, halve paren oorbellen of het zoeken naar jouw favoriete hanger voorbij. Een sieradendoos is de uitkomst voor jouw collectie sieraden en accessoires. Door te kiezen voor een mooi ontworpen sieradendoos, bijvoorbeeld voor een doos met verschillende lades of bakjes, heb je perfecte opbergmogelijkheid voor jouw hele sieraden collectie..

Stijlvol en handig

Wil jij een sieradendoos kopen. Kijk dan eerst waar je deze voor nodig hebt. Zelf zocht ik een klein sieradenkistje, waar ik mijn oorbellen kan onderverdelen in zilveren oorbellen, gouden oorbellen en oorbellen met kleur, maar waar ik ook mijn losse hangers voor aan mijn ketting in kwijt kon. Ik heb dus niet een hele grote sieradendoos nodig, meer een bescheiden kistje net verschillende vakjes, die ik kwijt kan op mijn nachtkastje. Je kan naast een klein kistje, ook kiezen voor een grote sieradendoos, met verschillende laatjes en vakjes. Of een sieradenkistje op de groei. Voor als jij ieder jaar wel nieuwe oorbellen of kettingen koopt.

Waarom een sieradendoos

 • Een sieradendoos ziet er leuk uit.
 • Het geeft overzicht in je sieraden collectie
 • De keuze stress in de ochtend is voorbij, met een oogopslag zie je wat je hebt aan sieraden
 • Je raakt geen hangers of oorbellen meer kwijt, alles zit geordend op een plek.
 • Een sieradenkistje is heerlijk om in te rommelen, denk maar aan het bijouterie kistje van je moeder of oma, kon jij daar vroeger ook niet uren in rondneuzen en dan wel natuurlijk alles passen?

Waar kan je nu op letten bij het kopen van een sieradenkistje

Wil jij nu een sieradendoos kopen om overzicht in jouw sieraden collectie te krijgen, waar moet je dan op letten?

 • De hoeveelheid compartimenten die in de sieradendioos zitten
 • De grote van de doos.
 • Kies je er een met een slotje of zonder.
 • Zorg dat je een kistje koopt die goed gewatteerd is van binnen, hiermee zorg je dat je sieraden niet beschadigen.
 • Bewaar sieraden bij voorkeur op een koele, droge plaats.Dus niet in de badkamer, kijk dus wel even waar je jouw doosje kwijt kan.

Lees ook: Een mooi sieraad als cadeau bij het afstuderen.

Hip & Hot een Earparty

Nu heb ik dus een sieradendoosje en kan hier al mij oorbellen en hangers in kwijt. Ik heb zoveel oorbellen, omdat ik dol ben op een earparty in mijn oor (oftewel een feestje van oorbelletjes in je oor). Een earparty is super populair. Het is een ware trend geworden om oorbelletjes met elkaar te mixen en matchen wanneer je meerdere gaatjes in een oor hebt (en heb je niet meerdere gaatjes in je oor, maar wil je wel een earparty? Gebruik dan een earcuff, deze knijp je als het ware vast aan je oor). Je kunt al jouw oorbellen met elkaar combineren en echt fout zit je nooit. Ik heb meerdere gaatjes in mijn oor (een erfenis van een jaar Backpacken in Australië) en en vind het leuk om meerdere oorbellen in een zelfde kleur en idee in mijn oor te doen. Zoals deze mooie Selected Jewels 925 sterling zilveren goudkleurige set oorbellen die ik in de eerste twee gaatjes draag. Ze zijn super mooi en subtiel. Prima voor een Earparty.

Lees ook: Bohemain stijl sieraden combineren.

Overzicht in je sieraden collectie met een sieradendoos
Overzicht in je sieraden collectie met een sieradendoos

Zorg voor overzicht bij jouw sieraden

Ben jij net zo chaotisch als ik met je sieraden, dan is het helemaal niet gek om een sieradendoos aan te schaffen voor overzicht in je sieraden collectie. Dit zorgt voor overzicht en is niet alleen makkelijk om je sieraden in te bewaren, ze zijn mooi, stevig en je hebt ’s morgens zo de sieraden te pakkend ie jij zoekt.

Lees ook: Sieraden bij een bohemian kledingstuk, van subtiel tot uitbundig.

foto’s lodiblogt/ producten ontvangen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. Het lijkt me zeker een goede methode om ze zo overzichtelijk op te bergen in een goede sieradendoos. En ik stel me zo voor dat het ook leuk is om ze dan te bewonderen!

  1. zegt:

   Absoluut, zo kon ik vroeger ( nou ja nu nog steeds eigenlijk) ook zo lekker rommelen in het sieradenkistje van mijn moeder.

 2. ingrid zegt:

  ja ik heb ook zo’n handige doos. ideaal

 3. Frederique zegt:

  Ik heb sieradenkistjes maar ik vind dit wel extra slim met die plekjes voor de ringen. Ik ga het onthouden!

 4. zegt:

  Wat een mooi en compact doosje, lijkt me best handig.. ook als reiziger lijkt me zoiets erg handig.

  1. zegt:

   Klopt, het is compact en goed mee te nemen, ook omdat het zo stevig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept