Sieraden bij een Bohemian kledingstuk, van subtiel tot uitbundig

Sieraden bij een Bohemian kledingstuk, van subtiel tot uitbundig

Hoe fijn is het om zomers rond te kunnen lopen met blote benen, hemdjes, slippers en natuurlijk vrolijke bohemain rokken en jurken. Maar welke sieraden draag je bij een bohemian kledingstuk en kies je nu voor subtiel of uitbundig? Ik deel mijn tips.

Armbanden en de bohemian style

De bohemian style is vrolijk, kleurrijk en zwierig. Je kan het combineren met accessoires als een hoed of sieraden. Maar welke sieraden draag je nu bij een bohemian Kledingstuk? Er zijn natuurlijk verschillende stijlen. Je kan voor subtiel en klassiek gaan met een 14 karaat gouden armband en gouden oorknoppen. Maar ook juist kiezen voor uitbundig met meerdere kleurrijke armbanden en kettingen.

Een bohemian leefstijl

Want dat is het mooie van de bohemian stijl. Jij kan dragen en kiezen wat je zelf wil. En daarom ben ik misschien ook wel zo dol op deze stijl. Juist omdat je zo fijn kan combineren met sieraden. Ik draag altijd sieraden, gouden armbanden en oorbellen, zilveren of gouden kettingen, ringen en een horloge zijn standaard bij mij en hoort echt bij mij. Toch is mijn fascinatie voor de bohemian stijl, nog maar sinds een paar jaar. Wat toch apart is als je na gaat hoeveel ik gereisd heb en van avontuur en natuur hou. Maar nu heb ik helemaal de overstap gemaakt naar een Bohemian leefstijl.

Lees ook: Hoe word je een echte bohemian?

De omslag in mijn kast en sieradendoos

Twee jaar geleden ben ik mijn hele kledingkast om gaan gooien en heb al de zwarte en donker kleding achteraan gelegd en ben kleding met vrolijke kleuren gaan kopen. Maxi jurken en lange rokken, kledingstukken met kleur sieren nu mijn kast en mijn sieradendoos heb ik aangevuld met heel veel accessoires. Zo heb ik nu een bonte verzameling kleurrijke armbanden, kettingen, maar ook subtiel gouden armbanden, knopjes oorbellen en statement kettingen. Hierdoor kan ik elke dag kiezen wat ik draag en straal die bohemian stijl uit. Want al kunnen we nu misschien niet die avonturen beleven die wel willen, ook thuis kan je prima voor die bohemian sfeer zorgen, waardoor dat gevoel er wel is.

Jurken en rokken in vrolijke prints

Bij de bohemian stijl horen vrolijke prints, zelf draag ik graag jurken en rokken. Je kan het prima het hele jaar dragen. In de winter met een warm vest en maillot en zomers met blote benen en slippers.

Kleding combineren met accessoires

Hoe kan je deze vrolijke, vaak wat drukke prints in je bohemian kledingstukken nu goed combineren met accessoires? Zoals ik al aangaf, kan dit met veel kleur zijn, maar juist ook dat subtiele van een gouden armband, enkelbandje of oorbel kan net die extra touch aan je kleding geven. Zo draag ik zelf graag bij een lichtroze maxi dress enkel een 14 karaats gouden armband die ik onlangs mocht ontvangen. Maar dan natuurlijk wel in de bekende Boho stijl met een veer. De veer staat net als de Bohemian stijl voor vrijheid, kracht en connectie maken met de natuur.

Sieraden bij een Bohemian kledingstuk, van subtiel tot uitbundig
Sieraden bij een Bohemian kledingstuk, van subtiel tot uitbundig
Sieraden bij een Bohemian kledingstuk, van subtiel tot uitbundig

Maar meer accessoires is ook die bohemian stijl

Draag ik bij deze jurk een enkele gouden armband, ik combineer hem verder met stoere cowboylaarzen. En bij een Maxi rok met een simpel wit hemdje, draag ik juist weer een armparty. Sieraden met verschillende stijlen. Veel armbanden met kleur die prima bij elkaar passen door de gouden touch en een vintage ketting.

Lees ook: City western laarzen, de trend van dit seizoen.

Combineren maar

Het leuke van de bohemian stijl vind ik zelf dat je kan en mag combineren wat je wil. Standaard draag ik een gouden armband, ketting en ringen. Draag ik een meer klassieke jurk, dan doe ik hier niet meer sieraden bij. Draag ik echter een bonte verzameling aan kleuren, of mis ik juist wat kleur, dan combineer ik mijn standaard sieraden met een vintage ketting, verschillende armbanden en een enkelbandje. Waar je ook voor kiest, voor subtiel of uitbundig, of je combineert met kleuren en stijlen, draag wat jij mooi vind. Straal jouw stijl uit.

Lees ook: Waarom is een bedelarmband zo populair?

Lees ook: Een betekenisvol cadeau geven, denk eens aan een armband met geboortesteen.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Hoewel ik erg houd van de boho stijl vind ik het al snel ’te druk’. Daarom draag ik toch meestal dezelfde kleine sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept