Secret Protectors Club: Stadskinderen op avontuur in de straat

Secret Protectors Club: Stadskinderen op avontuur in de straat

Secret Protectors Club wil met een crowdfundingsactie laagdrempelige, spannende avonturen in stedelijke natuur toegankelijk maken, zodat stadskinderen op avontuur kunnen gaan in hun eigen straat. Maar hoe willen ze dit doen en waarom deze crowdfunding? Je leest het hier allemaal.

Stadskinderen nieuwsgierig maken naar de natuur

Hoe kan je kinderen nieuwsgierig maken naar de geheimen van de natuur in hun eigen buurt? Hoe kan je een nieuwe generatie natuurliefhebbers grootbrengen? Daar heeft de Secret Protectors Club wel ideeën over en willen dit bereiken met een Experience Box. Een box gevuld vol brieven met spannende, magische avonturen in de stedelijke natuur.

Crowdfunding campagne

Het eerste product hopen ze te financieren met de crowdfunding campagne die 19 mei van start is gegaan. Nature Hero’s zoals Henk van Dalen van The Ocean Cleanup zijn onderdeel van het initiatief door brieven voor kinderen te schrijven en inspirerende videoboodschappen op te nemen. 

Voor kinderen van 4-8 jaar

De drie maanden durende Secret Protectors Experience Box bevat de avonturen van River, Tom en hun vliegende fiets Rusty. Kinderen van 4 tot 8 jaar worden met brieven en missies aangemoedigd om de planten, dieren en mensen in de buurt beschermen. Als zij een missie hebben volbracht krijgen ze een inspirerend bericht van een bekende Nature Hero, zoals Henk van Dalen (The Ocean Cleanup), Alexandra Vosmaer (Fat Forest), Ulrich Eichelmann (The Riverwatch) en Tommy van Beek (The Pollinators). 

Secret Protectors Club

Masha Cheriakova, kinderboekenschrijfster en oprichter van de Secret Protectors Club: “Als moeder van twee kinderen vind ik het belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren hoe leuk de directe natuur om hen heen is. Kinderen kunnen ook zorg dragen voor de natuur in hun buurt. Deze generatie heeft immers de kans om het verschil te maken. Met de avonturen van River, Tom en Rusty en verhalen uit het leven van echte Nature Hero’s willen we jonge kinderen enthousiasmeren voor de natuur. Ook in de stad is er veel moois om je heen om te ontdekken.”

Tweede en derde box

Om de productiekosten van de eerste Experience Box te dekken en te starten met de ontwikkeling van de tweede en derde box is €30.000 nodig. Daarnaast heeft de Secret Protectors Club de ambitie om in de toekomst speciale schoolpakketten maken en voor diverse kinderorganisaties boxen op maat te ontwikkelen. Er wordt op dit moment gewerkt aan een samenwerking met Scouting Nederland. Secret Protectors Club hoopt uiteindelijk kinderen over de hele wereld te bereiken en te enthousiasmeren over de natuur. 

Wat vind je in de Experience Box

Investeren via het crowdfundingsplatform kan al vanaf €5. Vanaf €20 ontvang je de eerste Experience Box zodra de Secret Protectors Club €15.000 heeft opgehaald en de productiekosten van de eerste box zijn gedekt. Deze eerste Secret Protectors Club Experience Box bevat: 

  • 6 Geïllustreerde brieven van River & Tom
  • 6 Missiekaarten met leuke missies voor het hele gezin
  • 5 Videoberichten van echte Nature Hero’s die geactiveerd worden door de geheime QR Codes
  • 2 Geanimeerde videoberichten van River, Tom & hun vliegende fiets Rusty!
  • Een Secret Protectors Club badge. Draag je badge met trots en laat iedereen zien dat je deel uitmaakt van Secret Protectors Club.
  • Een geheime brief voor de volwassenen met tips over hoe je je kind kunt enthousiasmeren voor de magie van de natuur

Over Secret Protectors Club:

De Secret Protectors Club is een lidmaatschap van een speciale club voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Leden verkennen en verzorgen de natuur in hun buurt. Het eerste product van de Secret Protectors Club is een drie maanden durende Experience Box met een verzameling van 6 prachtig geschreven en geïllustreerde brieven vol spannende en magische avonturen in de natuur, geschreven door jouw penvrienden River & Tom en hun vliegende fiets Rusty. Help mee om de Secret Protectors Club te realiseren en doneer.

Stadskinderen enthousiasmeren voor de natuur

Hoe leuk is het om stadskinderen te kunnen enthousiasmeren voor de natuur, zo fijn buiten bezig te laten zijn en op avontuur gaan. En hoe leuk is het om met het hele gezin bezig te kunnen zijn aan missies. Ik denk dat deze Experience Box zeker bij kan dragen aan de liefde van kinderen voor de natuur. Mocht je nog vragen hebben kijk dan even op de site van Secret Protectors Club!

Lees ook: Ontdek de natuurspeeltuin.

Lees ook: Avonturen beleven buiten.

foto beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept