Tips voor het bakken van overheerlijke taarten

Tips voor het bakken van overheerlijke taarten

Taarten bakken moeilijk? Nee hoor, helemaal niet! Met deze tips zet je op de zondagmiddag of met verjaardagen overheerlijke taarten op tafel voor je gezin of gasten. Dus geen smoesjes meer, maar met zijn allen aan de bak! Hoe? Dat lees je hier.

Tips voor het bakken van overheerlijke taarten

Vandaag is het onze trouwdag. We zijn dertien jaar getrouwd en normaal gaan dan we dan graag uit eten, maar omdat we nu niet zo durven te plannen enhet weer ook niet echt mee zit, heb ik besloten vanmiddag een high tea te maken voor mijn gezin. Bij een high tea hoort natuurlijk een taart. Maar hoe bak je nu die overheerlijke taart waar een ieder zijn of haar vingers bij aflikt?

Bereid je goed voor

Je hebt het vast al eens gehoord, maar nog maar een keer: een goede voorbereiding is het halve werk. Ook als het om het bakken van een taart gaat. Ga op zoek naar taart recepten en kies er een uit. Heb je een lekker recept gevonden? Lees deze dan een paar keer door zodat je ook echt alles in huis hebt en niet tijdens het bakken er achterkomt dat je nog ingrediënten mist. Maar meet ook goed alle ingrediënten af. Juist bij het bakken van een taart is dit belangrijk, omdat net iets teveel of te weinig van een bepaald ingrediënt de taart een stuk minder lekker kan maken. 

Maak van tevoren het taartdeeg

Of vries het in, want wanneer je een recept voor het maken van taartdeeg volgt, dan heb je uiteindelijk meestal veel te veel deeg voor maar één taart. Vries wat overblijft in, zodat je voor een volgende keer altijd een portie taartdeeg achter de hand hebt. 

Bak de bodem blind

De eerste keer dat ik dit hoorde was ik verbaast, maar het is heel makkelijk: Bak de bodem van je taart blind. Dat kan met speciale bakparels, maar ook met gedroogde linzen, kikkererwten of rijst kun je prima blind bakken. Sla deze stap niet over, omdat de kans anders groot is dat je taart niet gaar uit de oven komt. 

Haal uit de vorm

Is de bodem perfect luchtig? Yes, dan is je taart goed gelukt! Maar nu moet deze ook nog heel uit de vorm worden gehaald. Heb je daar geen ervaring mee? Dan zijn er gelukkig genoeg video’s en artikelen waarin dat perfect wordt uitgelegd. Lees je goed in, zodat je zeker weet dat je de taartbodem niet kapot maakt bij het uit de vorm halen. Zelf gebruik ik vaak bakpapier als dit mogelijk is, hierdoor plakt de bodem niet aan de taartvorm vast en breekt of plankt dan niet.

Decoreer de taart

De taart kan zo al hartstikke lekker zijn, maar hoe leuk is het als deze er ook mooi uitziet? Heb je er de tijd voor, decoreer de taart dan. Dat hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn! Gebruik slagroom, verse aardbeien of wat dacht je van snoepjes als het om een taart voor de kinderen gaat.

Taart bakken is niet moeilijk

Je moet het alleen even doen en dat is het vaak. Je moet er tijd voor maken, de ingrediënten kopen en aan de bak gaan. Het is leuk om te doen en super lekker. En minder tijd? Dan kan je natuurlijk ook voor koekjes kiezen.

Lees ook: Let’s dought it koekjes deeg die je niet hoeft te bakken.

handtekening Lodi blogger en copywriter

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Jasmina zegt:

    Oow wat een handige tips. Tijdens mijn zwangerschap kon ik geen taart zien of ruiken. Helaas kwam mijn taart verslaving meteen terug toen ik bevallen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept