De Zaanse Schoen- speciaal bier voor de Sinterklaas intocht

De Zaanse Schoen Hoop Bier

De aankomst van de Sint is dit jaar in Zaandijk en dit was voor Brouwerij Hoop in Zaandam een reden om een speciaal bier te brouwen voor deze wel hele speciale dag. ‘De Zaanse Schoen’. En ook jij kan dit speciaal biertje komen proeven.

Ter gelegenheid van landelijke Sint-intocht in Zaandijk.

De intocht van Sinterklaas is dit jaar in de gemeente Zaanstad. Op 17 november komt Sinterklaas aan in Zaandijk, daarna gaat hij te paard naar de Zaanse Schans. Reden voor Brouwerij Hoop om een speciaalbier te brouwen voor de Sint: ‘De Zaanse Schoen’. De Sint en zijn pietermannen landen met de stoomboot bijna letterlijk in de voortuin van brouwerij Hoop. Wellicht komen ze na afloop van de intocht een glas ‘Zaanse Schoen’ proeven.

Nieuw speciaalbier met vleugje chocolade

‘De Zaanse Schoen’ van Hoop Bier is gebaseerd op de Chocolate Porter bier. Het is een beproefd recept, vorig jaar winnaar van diverse prijzen, waaronder die van ‘Beste Bier van Noord-Holland’ in de categorie lichte bieren.

De lancering van dit Zaanse cadeau van ‘vloeibare chocolade’ geschiedt op zaterdag 17 november. Iedereen van boven de 18 jaar wordt uitgenodigd de brouwerij te bezoeken en dit bijzondere bier – tegen een introductieprijs te proeven.

Chocolade, sinterklaas en de Zaanstreek

Dat uitgerekend Hoop als Zaanse brouwer met deze Chocolate Porter komt is geen toeval. Nergens wordt namelijk zoveel cacao verwerkt als in de Zaanstreek. De lucht is er vaak zwoel van! De combinatie Sinterklaas – Chocola – Zaanstreek is dus een eenvoudig abc’tje.

De Chocolate Porter is een donker bier, maar met 6% zeker niet te zwaar. De prettige combinatie van zoet en bitter werkt heel goed, zeker ook bij veel winterse gerechten of desserts. Het bier is te verkrijgen bij een aantal grotere retailers alsmede diverse slijterijen, zeker in de buurt van de Zaanstreek zelf. Uiteraard staat het bier op de tap bij hun proeflokaal bij de brouwerij. Hoop bier komt trouwens vaker met speciaal bier voor speciale gelegenheden.

De Zaanse Schoen Hoop Bier

Ingrediënten:

Water, mout (Maris Otter Pale Ale, Brown, Black en Crystal), hop(Willamette en Marynka), kruiden(geroosterde cacaonibs), gist(Lallemand London Esb).

Smaakbeschrijving:

Deze Porter heeft een licht- roosterige smaak met een chocolade- en mokkakarakter afkomstig van handgeroosterde cacaonibs en Engelse moutsoorten.

Lekker met stoofvlees, pittige kaas en… chocolade!

Wat vonden wij van ‘De Zaanse Schoen’?

Ik mocht een flesje ‘De Zaanse Schoen’ van Brouwerij Hoop bier ontvangen en samen met de man heb ik deze geproefd. Ik ben dol op speciaal bier en was ontzettend benieuwd naar de chocolade- en mokkakarakter van het bier. Donker bier vind ik zelf erg lekker, in tegenstelling tot de man, drink ik ook graag Guinness. Ik was dan ook benieuwd wat de man van ‘De Zaanse Schoen’ zou vinden, toen ik deze inschonk en het donker bier bleek te zijn. Het biertjes was erg lekker, de smaak van chocolade en mokka proef je er echt in. Maar het overheerst niet. Het bier proeft ‘ donker’ en heeft een fijne nasmaak. Ik was helemaal enthousiast en had er zo nog een gelust. Voor de man was een glas voldoende.. Als je houdt van donker bier, dan is dit echt een aanrader!

De Zaanse Schoen Hoop Bier

Meer informatie: www.hoopbier.nl

Locatie van Brouwerij Hoop:

Lagedijk 192

1544 BM Zaandijk

Bij ons komt tijdens de intocht van Sinterklaas, de pepernoten, schuimpjes en warme chocolade melk op tafel. Doen jullie ook iets speciaals?
Foto’s lodiblogt
Meer artikelen over Sinterklaas
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. zegt:

    Oeh, klinkt goed Lodi. Hier ook een speciaal bier liefhebster. Al vind ik tripels over het algemeen het fijnst. Bockbier of bruin bier over het algemeen ook. Het moet alleen niet té zoet of té bitter zijn. Gisteren nog een hele fijne tripel gedronken. Een verrassing zo midden in de week.

  2. zegt:

    Dat ziet er echt lekker uit! Zelf hou ik zeker van een speciaal biertje op z’n tijd.

  3. Ik houd totaal niet van bier, maar ik vind wel dat de fles er erg leuk uitziet. Mooi dat fleurige etiket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept